Walki 1 vs 1 ze zmianą bohatera w danej chwili walczącego
Aktualny czas: 28-04-26, 12:50 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Walki 1 vs 1 ze zmianą bohatera w danej chwili walczącego
Shadi Offline
*

Liczba postów: 21

RE: Walki 1 vs 1 ze zmianą bohatera w danej chwili walczącego

O, oczekiwałem odpowiedzi na prywatnej wiadomości, a ty odpisałeś, tylko że tutaj. Miło jednak, że wreszcie to zrobiłeś.
A więc tak:
- Trener ma overworld trenera, natomiast w walce ma grafikę pokemona, a więc jest zarówno trenerem jak i pokemonem. Dlatego musi być po zakończeniu walki zawsze pierwszy w drużynie.
- Zgadza się, chcę aby kolejność drużyny była na mapie taka sama i zmieniała się tylko podczas walki
- Walka ma się rozpoczynać od pierwszego pokemona, bo jest zarówno trenerem, jak i Pokemonem
- Chciałbym aby w każdym momencie można było wybrać opcję zmiany Pokemona na innego, którego mamy w drużynie.
- Po nokaucie tego który jest aktualnie nie ma być wystawiany kolejny w drużynie, tylko tak jak w oryginalnych grach pokemon na konsole ma być wybór którego z tych jeszcze przytomnych chcemy wystawić.
- Chciałbym również żeby po nokaucie aktualnego pokemona przeciwnika był wybór czy chcemy zmienić swojego. To, żeby przeciwnik walczył na raz tylko jednym pokemonem i swojego zmieniał mogę zrobić na zdarzeniach - poprzez ukryte potwory. Natomiast do ciebie tutaj należy tylko to, aby była ta możliwość zmiany po stronie gracza - np: przez wywołanie skryptu.
Mam nadzieję, że chyba wszystko jest jasne teraz. Powodzenia w twoich pracach.
08-09-19 11:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Walki 1 vs 1 ze zmianą bohatera w danej chwili walczącego - Shadi - 08-09-19 11:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS