Język w grze RPG
Aktualny czas: 28-04-26, 15:26 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Język w grze RPG
B.N.F Offline
*

Liczba postów: 9

RE: Język w grze RPG

Powitać,

Nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie.
Chodzi Ci o to by zmienić domyślnie opcje na ekranie głównym jak "New Game" na "Nowa gra" etc? Czy zmiany wyglądu tych napisów?

Jeśli chodzi Ci o to:
[Obrazek: msIFz4G.png]

To wystarczy że wejdziesz w ustawienia swojego projektu do zakładki "Terms". Tutaj możesz przetłumaczyć sobie interfejs gry na polski. Co do samego titla to np te rubryczki
[Obrazek: knoh3nQ.png]

Jeśli natomiast chodzi ci o zmianę wyglądu tych napisów/czcionki:
To musisz wpierw pobrać sobie wybraną przez siebie czcionkę z internetu następnie wrzucić ją do folderu z projektem do podfolderu "fonts" i ostatecznie zeedytować jeszcze plik "gamefont" tak by wskazywał na nową czcionkę (po prostu otwórz go za pomocą notatnika, lub innego edytora tekstowego, np notepad++ i podmień nazwy plików)
W ten sposób zmienisz wygląd napisów w całej grze. Jeśli jednak wolisz wybierać czcionkę w samym programie, lub np na ekranie tytułowym chcesz mieć inną czcionkę niż w samej grze (menu + wypowiedzi postaci) to musisz poszukać sobie pod to skryptów/pluginów bo sam program bazowo na takie akcje nie pozwala.

Jeśli chodziło Ci o jeszcze coś innego, lub ja źle zrozumiałem, to daj znać, postaram się pomóc na ile potrafię.
04-03-20 09:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a): Yoroiookami , Ayene
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Język w grze RPG - Aroneq - 03-03-20, 20:10
RE: Język w grze RPG - B.N.F - 04-03-20 09:50
RE: Język w grze RPG - Aroneq - 04-03-20, 17:14

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS