PGR Online - polska gra farmerska
Aktualny czas: 14-05-26, 17:26 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
PGR Online - polska gra farmerska
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

RE: Nowa gra przeglądarkowa - poszukuję testerów

(12-07-13 08:20)FrozenShade napisał(a):  Akurat grafika z głównego okna gry pokazana tu na screenach zostanie, sama mapa powinna się jeszcze zmienić, ale to wszystko. Inwestycja to pieniądze, które przy pierwszym projekcie pewnie się nie wrócą.

Ja rozumiem, że teraz wiele osób jest przyzwyczajonych do HD, 3D i 100FPS, PixelShaderów i innych wodotrysków. Takim to zostają już tylko najnowsze komercyjne produkcje.
Na szczęście jest nadal (i chyba zawsze będzie) grupa graczy, dla której takie rzeczy nie są najważniejsze. To dzięki nim nowi twórcy mogą się wybić, zrobić pierwsze ambitne projekty, rozwinąć się, zatrudnić profesjonalnych grafików i zacząć robić graficznie dopieszczoną papkę.

Ale mi nie chodzi o żadne 3d! Po prostu popatrz na to "coś" a następnie zobacz dowolną popularną flashówkę z przeciągu ostatnich 3 lat.

Twoja grafika jest kompletnie bez polotu, bez wyobraźni. Nie chcę 3D, ale nie chcę też grafiki na miarę jakiegoś produktu "edutainment" z 1998 roku! Tu nie chodzi o coś technicznie dobrego, tylko o konkretny styl. Jak myślisz dlaczego stare gry z cel shadingiem, np. Crash Bandicoot się aż tak "graficznie" nie starzeją w przeciwieństwie produkcji nastawionych na realizm lub pseudo-realizm (DOOM, Quake)? Bo mają określony spójny styl który nie razi mimo czasem nawet dużej pikselozy i polygonów walących po oczach. Nawet maker 95 ma lepszą grafikę!

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-13 20:54 przez Rave.)
12-07-13 20:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Nowa gra przeglądarkowa - poszukuję testerów - Rave - 12-07-13 20:50

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS