Plagiat
Aktualny czas: 28-04-26, 20:29 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Plagiat
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

RE: Plagiat

@Lartarin
Cytat:Zapewne plagiatora spotkałby Ultimowy lincz
Tak dla pewności, że nie kłamiesz. Czy na starej Ultimie Rahim został zlinczowany? Bo w "jego" grze "Miasteczko Nowoczesne" mapy były żywcem z mojego oryginału "Miasteczko Nowoczesne". Od tamtej pory nie mam o nim dobrego zdania. W RPG Makerze XP jest tyle możliwości, że głowa boli. Jeśli tam zdołasz zrobić dobrą grę, to zdołasz wszędzie. Starsze to żadne wyzwanie.

@Zajonc
Cytat:Czy zdarzyło wam się, żeby ktoś podawał się za autora waszej gry? Co robiliście w takich sytuacjach? Czy warto w zaznaczać w grze kto jest autorem?
Zdarzyło się? Słyszałeś o Rahimie i "jego" grze "Miasteczko Nowoczesne"? Nie? Jest gdzieś na starej Ultimie. Zagraj w to, co jest na http://twierdza.modern-ltm.cba.pl/ , zanim zagrasz w ten plagiat.

Co wtedy robiłem? Zrobiłem Rahimowi awanturę na Gospodzie (TA Ultima jeszcze nie istniała, a na starej Seivoth mnie zawiesił). Jazzwhisky interweniował. Dałem spokój na święta, ale potem straciłem sygnaturę (ostrzegałem, żeby nie grali w gry Rahima). Od tamtej pory uważam Jazzwhiskiego za Pinocchimona.

Czy warto zaznaczać w grze, kto jest autorem? WARTO!!! W ten sposób wszyscy będą wiedzieli, kto zrobił tę grę, ze to oryginał. Że to właśnie ta osoba miała udział w powstaniu gry. "Miasteczko Nowoczesne 4-2" na przykład:
Reptile - wkład to oryginalny "Green Levithan 4-2". Rolę odgrywa dopiero w Prawdziwym Finale.
SEGA - ich wkład to postacie z serii "Sonic the hedgehog".
Technos - nieistniejący już autorzy oryginalnych (czyli pierwszych) gier z serii "Kunio Kun". Muzyka w walce z pojedynczymi Pinocchimonami.
Atlus - autorzy gier z serii "Kunio Kun" po upadku firmy Technos. Ich wkładem jest muzyka walki w ABSie.
Toei Animation - autorzy serialu "Digimon", ich wkładem jest Pinocchimon.
Eiichiro Oda - autor mangi "One piece", jego wkładem jest Usopp.
autorzy filmu "Rambo" - ich wkładem jest Rambo na wojennej ścieżce.
Od Usoppa i Rambo wyprowadziłem Johna. Tchórzliwego kłamcę, który przez sposób, w jaki maluje swoją twarz wygląda trochę jak "Pinokio na wojennej ścieżce".
Autorzy skryptów użytych w grze też wymieniłem.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
29-08-13 11:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Plagiat - hans - 28-08-13, 13:03
RE: Plagiat - Lartarin - 28-08-13, 13:12
RE: Plagiat - Rave - 28-08-13, 16:48
RE: Plagiat - X-Tech - 28-08-13, 17:01
RE: Plagiat - Mateusz SSJ8 - 29-08-13 11:45
RE: Plagiat - Ayene - 29-08-13, 13:07

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS