Tytuł gry: Era Ciemności
Rpg Maker: XP
Szacowany czas wydania dema/pełnej wersji: Prawdopodobnie przed GF'ami wyrobię się z demkiem :) Pełna Wersja? Kiedy skończę mechanikę, tworzenie strasznie przyśpieszy, więc nie mogę tego określić.
Fabuła:
22.04.2078-ten dzień rozpoczął wojnę. Dokładne przyczyny jej rozpętania nie były i dalej nie są znane. Wojna pogrążyła obie strony konfliktu- Rosję i USA, a przy tym cały świat został okryty ciemnością. Jedynie małe wiązki światła przechodziły przez chmury. Teraz ludzie liczą na to, że najgorsze już za nimi, a "lepsze jutro" nastąpi lada dzień.
O grze:
"Era Ciemności" jest grą RPG z elementami survivalu. Na początku gry kompletujemy swoją drużynę, a z iloma członkami gracz ją doprowadzi do końca, to zależy tylko od niego :) Gra posiada własny system menu na picturesach oraz własnego TBS'a. (Wszystko na zdarzeniach). Próbuję się wzorować na tym TBS'ie z ToE.
Grafika:
Grafika w grze została wykonana w 90% własnoręcznie. Reszta to pojedyncze grafiki robione przez inne osoby, które mi pomogły i kilka obrazków z google.
Muzyka:
Część utworów została wyprodukowana przez Solnika, część wziąłem z takich gier jak Deus Ex, World Of Goo i pojedyncze utworki z innych gierc/czegoś innego.
Screeny:
Credits:
Każda osoba która mi pomogła ma oczywiście swoje miejsce w tabeli "Creditsów", a także bonus :)