Nie koniecznie, chyba, że istnieje taki sposób wyświetlenia printu, że pojawią się opcje typu: anuuj, ponów próbę, ignoruj, tak, nie itp.
Takie bowiem funkcje ma mój skrypt.
Przykładowo:
mb = Win32API.new("user32", "MessageBoxA", [i','p','p','i'], 'i')
odp = mb.call(0, "Dostępna jest nowa wersja gry. Czy chcesz ją teraz pobrać i zainstalować?", "NOWA WERSJA GRY JEST DOSTĘPNA", 0x30|4|0x20000)
Wyświetli informacje o nowej wersji z opcjami tak oraz nie.
Jeśli użytkownik kliknie tak, zmienna odp będzie zawierać liczbę 6, w przeciwnym wypadku 7.
Print, z tego co mi wiadomo, nie jest wstanie wyświetlić innych przycisków oprócz OK.
Zastanawiałem się, czy nie użyć
zamiast
, ale wtedy cały MessageBox składa się z jakiś chińskich znaków, a nie tylko polskie litery.
Jak mówiłem znalazłem też taki skrypt w internecie:
mb = Win32API.new("user32", "MessageBoxA", ['i','p','p','i'], 'i')
odp = mb.call(0, PCHAR(UTF8ToSys("Dostępna jest nowa wersja gry. Czy chcesz ją pobrać i zainstalować?")), (PCHAR(UTF8ToSys("NOWA WERSJA GRY")), 0x20000|4|32)
Ale pojawia się błąd interpretacji skryptu. Tak samo nie działa
mb = Win32API.new("user32", "MessageBoxA", [L'i',L'p',L'p',L'i')
odp = mb.call(0, L"Dostępna jest nowa wersja gry. Czy chcesz ją pobrać i zainstalować?", L"NOWA WERSJA GRY", 0x20000|4|32)
, a tak to robiłem w C++. Więcej pomysłów nie mam poza naisanie pliku .exe, który odczytywał by dane z pliku i wyświetlał na ich podstawie wiadomość.
Wolałbym jednak tego uniknąć, gdyż moja gra już ma więcej plików .exe i nie chcę zawieszać systemu.
PZDR
DP