Łowczy
Fabuła
Ankh jest uczniem w Zakonie Łowczych. Razem z przyjacielem Celtem postanawiają uciec. Nigdy nie chcieli zostać Łowczymi. Pracują dorywczo i często zmieniają miejsce zamieszkania. Pewnego dnia trafiają do wioski terroryzowanej przez wampira...
Zakon Łowczych - elitarni łowcy potworów na usługach króla. Przeznaczeni do zakonu zostają odebrani rodzinie w wieku 7 lat. Życiowym celem Łowczych jest ochrona ludności za pieniądze. Zakon jest jednym z najbardziej uprzywilejowanych, jednak jedynie członkowie kapituły żyją w dostatkach... Łowczy są pozbawiani wszelkich skrupułów i uczuć. Po szkoleniu są już tylko cieniem dawnego siebie...
Screeny
Muzyka:
Cały soundtrack to wybrane utwory muzyki celtyckiej autorstwa Adriana von Zieglera. Folder SE został zapożyczony z gry LunaTera. Przepraszam za brak wcześniejszego poinformowania autora, że pożyczyłem jego zasoby :-)
Bohaterowie:
Ankh - młody Łowczy, dezerter. Nie przeszedł szkolenia. Jest raczej praworządny, choć wg prawa to przestępca.
Celt - realista, młody mnich. W odróżnieniu od Ankha nie cieszy się z ucieczki. Stara się unikać problemów.
Skrypty
-Simple Sideview;
-Victory Aftermatch;
-Auto Pop-up;
-Napisy Końcowe;
-Menu Delux;
-Nowe menu umiejętności i przedmiotów;
-HUD złota;
-Fullscreen++;
-Paski HP wrogów;
-Numer wersji gry;
Gra do pobrania
DOWNLOAD GAME v1.2
Jeśli ktoś nie posiada RPG Makera Vx Ace to tutaj można pobrać RTP -
DOWNLOAD RTP
Parę słów od autora
Jest to krótki projekt, który stworzyłem dla własnej przyjemności. Chciałem się przekonać, że potrafię zrobić coś nie tak "ciemnego" jak Arkana i przełamać Diablo-schemat. Jestem świeży w tych klimatach, ale mimo to - dumny z mej mini gierki. Łowczy to gra na max 40 minut. Liczę, że przyjemnie będzie się grało. Szczególne podziękowania dla Kleo i Soula, którzy miliard razy przechodzili grę w kółko aby wyłapać błędy ;)