Problem ze zdarzeniami
Aktualny czas: 28-04-26, 23:44 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Problem ze zdarzeniami
LoLeK Offline
*

Liczba postów: 40

Problem ze zdarzeniami

Witam, mam dość spory problem. A mianowicie ze zdarzeniami... Nie wiem czy o to dokładnie chodzi, ale gdy użyje jakiegoś zdarzenia np. na poruszanie się bandytów po rozmowie z hersztem po czym główny przełącznik A zmieniam na ON I jak zapiszę a następnie wczytam to:
-Gra chyba pamięta, ze przełącznik jest zmieniony, ALE nie pamięta co działo się przed ty przełączeniem i bandyci są ponownie w domyślnym miejscu a dziennik zadań nie ma zapisów typu aktywne misje i nawet mi nie wyświetla ukończonych ponieważ, aby ich nie uruchamiać zmieniam główny przełącznik A na on i dodaje stronę pustą.
Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość pod względem stylistycznym, następne będą lepsze wink
Najlepiej jak podeśle wam demko: Demko do pobrania
28-07-13 09:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Liczba postów: 247

RE: Problem ze zdarzeniami

LoLeK główne przełączniki działają tylko na dane zdarzenie! Czyli jeśli u herszta dajesz przełącznik A na ON to on znika, ale inni jego bandyci nie ponieważ to nie dotyczy ich. Lepszym wyjściem będzie dla każdego z tych bandytów daj przełącznik z nazwą np. Ukryj bandytów i w drugiej karcie jeśli ten przełącznik jest włączony to ma ich nie być.

Głównych przełączników opłaca używać się przy skrzynkach.
Zaś przełączniki działającą na wszystkie zdarzenia używamy jeśli chcemy wyłączyć np. kilku widocznych wrogów z gry czy też dużą ilość pułapek włączyć.

Stary nick:ka0909
Pomagam w przerabianiu lekkich skryptów smiles
28-07-13 15:59
"Pomógł" przyznał(a):
LoLeK Offline
*

Dobrze, postaram się poprawić, a co z Questami? ustawiać zdarzenia osobne działające na przęłącznik tak?
28-07-13 19:43
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*

Liczba postów: 237

Skoro questy działają Ci na przełączniki to ustaw warunkowy przełącznik tego questa w jakimś zdarzeniu po którym ten quest ma być aktywowany, ukończony czy coś tam innego.

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
30-07-13 10:26
"Pomógł" przyznał(a):
LoLeK Offline
*

Zrobiłem to na typowych zdarzeniach, też działa
12-09-13 21:46
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS