Shards of Lestia ~Episode Zero~
Aktualny czas: 13-03-25, 15:00 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Shards of Lestia ~Episode Zero~
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Shards of Lestia ~Episode Zero~

[Obrazek: p9W5lpl.png]

[Obrazek: ZMWzOMa.png]

Velleh Lestia to świat, którego istnienie zależy od many. Wyprowadzana jest ona przez Rdzenie Many, które zapewniają jej nieprzerwany obieg. Ludzie, jedna z ras zamieszkujących Velleh Lestię, postanowili stanąć na straży Rdzeni, wznosząc potężne budowle wokół nich.

W odległych czasach, pewien człowiek zapragnął posłużyć się mocą rdzeni w celu wprowadzenia technologii opartej na manie. Stworzył on w tym celu organizację, której celem było drastycznie rozwijać wiedzę na jej temat. Niestety... po kilku latach badań, w wyniku nieudanego eksperymentu, wszyscy członkowie organizacji, łącznie z jej założycielem, zginęli.

[Obrazek: 6tCEwbG.png]

Allen, pozbawiony pieniędzy najemnik, nie będąc w stanie znaleźć sobie żadnego zlecenia, zazwyczaj przesiadywał wieczorami w małej tawernie. Pewnego razu spotkał tam Ruby - tajemniczą podróżniczkę, która akurat poszukiwała najemnika. Jej zleceniem było zbadanie jednego ze Rdzeni Many, które utrzymywały świat przy życiu. Twierdząc, że jest to misja niezmiernie ważna, przekonała ona Allena do swojej sprawy. Zadanie, które zadecyduje o losach Velleh Lestii, rozpoczęło się...

[Obrazek: ARdMgIw.png]

[Obrazek: mC0TZPX.png]

[Obrazek: srJbyek.png]

[Obrazek: JcUpxIC.png]

[Obrazek: 70yXBIs.png]

[Obrazek: oMQ5UPz.png]
  • Skit System - opcjonalne, krótkie scenki przedstawiające rozmowy między postaciami w drużynie, pojawiające się w różnych momentach rozgrywki.
  • Sekrety - rozglądaj się wszędzie, miej oczy szeroko otwarte! Nigdy nie wiesz, gdzie skrywa się przed tobą następna skrzynka!
  • Animacje w 30 klatkach na sekundę - Filmowe wrażenia gwarantowane! (tak, śmiejemy się z Ubisoftu). W porównaniu do standardowych 15 klatek na sekundę, animacje wyglądają znacznie bardziej płynnie.
  • Skill Linking System - dodatek do systemu walki, wprowadzający możliwość łączenia technik w combosy. Aby go użyć, musimy poświęcić określoną część paska LP (Link Points).
  • Overlimit - idea zaczerpnięta z serii Tales of. Pozwala na tymczasowe, potężne wzmocnienie postaci, pozwalając jej na nieskończone łączenie umiejętności przez określoną ilość tur.
  • Voice Acting - pełna lista dialogowa dla wszystkich głównych wydarzeń, skitów i walk.

[Obrazek: b3UaYzL.png]

Spoiler: (Otwórz)

Wiem, że screeny zostały bezczelnie wzięte wprost z bloga, ale nie ma aktualnie "wykończonych" mapek które można by pokazać. Nie mówię oczywiście, że mapy nie były robione, bo cała "Mglista Przełęcz" jest już ukończona, tyle że nie wypełniona detalami. Aktualnie mocno skupiamy się na mechanice (wykańczaniu menusów, wprowadzaniu Skill Linking Systemu oraz Overlimitu) i castingu na Voice Actorów, który rozpoczęliśmy kilka dni temu. Postaramy się w niedługim czasie dorzucić nowe screeny. Przy okazji za jakiś czas (gdy już ukończymy mechaniczną część gry) wrzucimy pewnie mały filmik prezentujący mechanikę i voice acting.
Tak więc zachęcam do komentowania, sugestii... wszystko to mile widziane.

Pozdrawiamy,
Ekipa Project-Ayus

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
25-12-14 22:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Shards of Lestia ~Episode Zero~

Z opisów wywnioskować się znów da klimaty anime, ale to dobrze bo idealnie to pasuje do grafy z rma. Postaci itd. to nie moja bajka, ale widać, że to ma w pewien sposób na siebie działać co na pewno będzie ciekawić i prawdopodobnie - sugerując się waszym projektem Luna - postaci mają na siebie oddziaływać itd. I o to właśnie chodzi.. Postaci i fabuła itd. są najważniejsze raczej na pewno zainteresujecie to fanów tego typu klimatów...przyznaje, że mnie to interesuje, bo sądząc po Lunie postaci są przedstawiane w sposób naturalny - mimo, że to klimaty anime to jednak dialogi itd. działają. Poza tym wyważenie pozostałych elementów w Lunie jest też PÓKI CO całkiem OK.

Co do opisu świata to trochę jak przeróbka z final fantasy 7 ? Poza tym rozgrywka widzę, że ma zachęcać np: sekretami itd. Problem w tym, że na screenach nie ma gry...także zapowiedź wygląda jak jeden wielki fake xd

Zróbcie full voice acting jak Aki. XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-14 00:21 przez X-Tech.)
26-12-14 00:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kensei Offline
*

Liczba postów: 15

Casting na voice actorów wciąż otwarty? Muszę przyznać, że jestem lekko zainteresowany :3
Można prosić o dokładniejsze info/odnośnik do tematu z rekrutacją? :o

Shamo AMV
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-14 00:15 przez Kensei.)
26-12-14 00:14
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Problem w tym, że to angielskie VA :I
Jeśli masz dobry sprzęt, dykcję, potrafisz grać i umiesz mówić po angielsku to jasne xD

Odpowiadając od razu na pytanie "czemu po angielsku".
Odpowiedź jest prosta, VA w wersji angielskiej będzie uniwersalne - będzie dobrze współgrać tak z polską jak i angielską wersją gry. Polski VA raczej by już średnio pasował do angielskiej wersji. A zrobienie obu nawet nie wchodzi w grę (brak czasu).

X-Tech napisał(a):Co do opisu świata to trochę jak przeróbka z final fantasy 7 ?
Nie wiem o czym ty do mnie mówisz, nie znam fabuły FF7, bo nigdy nie lubiłem serii FF. Naprawdę jest tu coś podobnego?

Edit:
Sam sobie już przeczytałem.
Masz trooszkę racji że podobne, szczerze aż dziwne xD
No ale nie ma się co martwić... w żadnym wypadku nie jest to coś podobnego do FF7.
To tylko i wyłącznie wstęp pozbawiony spoilerów, więc nic ważnego tutaj nie ma ^ ^

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-14 00:30 przez Viuu.)
26-12-14 00:22
"Pomógł" przyznał(a):
Kensei Offline
*

Liczba postów: 15

Viuu napisał(a):Problem w tym, że to angielskie VA :I
Jeśli masz dobry sprzęt, dykcję, potrafisz grać i umiesz mówić po angielsku to jasne xD

Nie widzę problemu :V

Shamo AMV
27-12-14 14:04
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Ach, jak ja lubię te sarkastyczne postacie :roll: Ostatnio odnoszę wrażenie, że powstał jakiś "kult sarkazmów", jakoby ich używanie świadczyło o większym ilorazie inteligencji :roll:
A na poważnie. Ciekawa jestem jak opisane cechy charakteru bohaterów przełożą się na rozgrywkę. A i widzę, że kontynuujecie system skitów smiles Świetnie. Zapowiada się kolejny ambitny projekt. Powodzenia.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
04-01-15 04:07
"Pomógł" przyznał(a):
Kaimi Offline
*

Liczba postów: 7

Widzę projekt bazujący na serii Tales of, co mnie niezmiernie cieszy. Co prawda przeszedłem trzy gry na krzyż, ale było poważnie i śmiesznie zarazem. ;)

W Vesperię nie grałem, ale z tego co się orientuję, to Allen zdaje się być trochę bazowany na Yurim. Patrząc na opis Elin przypomina mi się Pascal z Graces, która uratowała mi tą grę zanim rzuciłem ją w cholerę, bo główny bohater okropnie zalatuje Cecilem z Final Fantasy IV jak dla mnie, a tego pana osobiście nie lubię.
Nie wiem czemu, ale oczekuję od Ruby by była "damą w opresji" jako, że nie potrafi walczyć. Już widzę te komentarze Allena za każdym razem, gdy ratuje Ruby: "Nauczyłabyś się walczyć chociaż kijem od mopa" albo "Już nawet chomik, by sobie lepiej poradził niż Ty." :P

Pytanie: czyżby system Skill Linking jest bazowany na systemie Linked Artes z Xilii? Jeśli tak to brzmi to obiecująco. ;) W Xilii 2 poprawili system i zawsze jakiś Linked Arte wyskakiwał, co prawda generyczny, jednak i tak pomocny.

Mam nadzieję, że lochy, które będą mieć w sobie łamigłówki (spodziewam się takich rzeczy po grze wzorowanej po serii Tales of a Shards of Lestia na taką wygląda; jeśli ich nie będzie: mała strata), to będą przynajmniej jakieś podpowiedzi.

Tak poza tym, to trzymam kciuki za rekrutację aktorów głosowych i powodzenie projektu.
13-01-15 22:20
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Kaimi, ładne trafienia widzę, ktoś tu coś wie o Talesach ^ ^
Dokładnie jak napisałeś, Allen jest wzorowany na Yurim, tak jak Elin na Pascal.

Jednak nie do końca trafiłeś co do Skill Linkingu.
Ten system ma polegać na łączeniu skillów jednej postaci w combosy, nie jak w Xillii gdzie łączy się skille dwóch postaci w jeden.

Zagadki i podpowiedzi oczywiście będą, jeśli o to ci chodzi. Przecież to jedna z ważniejszych cech jRPG :P

Ogólnie mówiąc powoli kończymy już casting, więc można się na powrót zacząć skupiać na samym projekcie. Główne role są już obsadzone i aktualnie staramy się przygotować dla was filmik prezentujący cutscenkę z głosami.

14-01-15 22:14
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

Jaka czcionka została użyta w logo i napisach? Czy sami robiliście te napisy?

Btw. sama gra i fabuła strasznie kojarzy mi się z pewnym anime, dokładnie Fairy Tail.

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-15 22:28 przez Athanor.)
14-01-15 22:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

(14-01-15 22:27)Athanor napisał(a):  Btw. sama gra i fabuła strasznie kojarzy mi się z pewnym anime, dokładnie Fairy Tail.
Co w tym jest podobnego do Fairy Tail'a? o_o
I wbrew Kejblowi nie jestem otaku, więc nie bazowałbym swojej gry na anime :I
14-01-15 22:39
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS