[Prośba] Skrypt na rozwijanie umiejętności postaci.
Aktualny czas: 28-04-26, 20:14 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] [Prośba] Skrypt na rozwijanie umiejętności postaci.
Herion10 Offline

Liczba postów: 11

koniczyna [Prośba] Skrypt na rozwijanie umiejętności postaci.

Jestem niebieski (jeżeli tak można powiedzieć) w skryptach i sam nie zrobię tego. Trochę się znam na tym, ale mało. :cry:

Jak ktoś jest lepiej zaawansowany w skryptach rpg maker, zróbcie coś takiego jak rozwój umiejętności postaci. Nie róbcie grafik tła, ale ma być to na skórkę okna. Chodzi o to, że można rozwijać różne umiejętności. Na nowym poziomie są dodawane 3 punkty. Z nich można rozwijać różne umiejętności, np są punkty zbierania ziół. Jak dodam punkt zbierania, mogę zbierać nowe rodzaje roślin. Jak rozwijam daną umiejętność zwiększa się zmienna o danym numerze. Najlepiej, abym mógłbym sam zmieniać ilość tych cech i zmieniania ich nazw. Dodatkowo dodajcie możliwość opisu tej umiejętności, którą mogę zmieniać. Możecie zaciąć od 1 zmiennej do 25. Kolejna dodana umiejętność to nowa zmienna. Np:
-Zbieranie ziół to pierwsza zmienna
-Łowienie rybek to druga zmienna. Itp…
Zróbcie to na Scene_Growing. wink

Jeżeli chcesz zrobić jakiś skrypt, a nie masz pomysłu na niego, to zrób ten. Przynajmniej pomożeś tagże innym osobom, nie tylko mi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-13 13:57 przez Herion10.)
30-05-13 17:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Avara Offline
*

Liczba postów: 109

RE: [Szukam] Skrypt na rozwijanie umiejętności postaci.

A nie lepiej by było to zrobić za pomocą zwykłych zmiennych? Łatwiej też byłoby Ci ustawić w zdarzeniach, gdzie masz możliwość zebrania rośliny. Wystarczy ustawić odpowiednie warunki. Jeśli chodzi o sprawdzenie wartości zmiennej, to możesz zrobić jakieś miejsce (lub jakiś przedmiot w ekwipunku), gdzie wyświetli wiadomość, zawierającą wartość tych zmiennych.

My Fantasy Online 3 - gra przeglądarkowa RPG w Maker'owych klimatach
[Obrazek: 35187.png]
Spoiler: (Otwórz)
30-05-13 18:02
"Pomógł" przyznał(a):
Herion10 Offline

Nie, gdyż chce to zrobić na ten skrypt:
http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?p...491c1a1773

Na zdarzeniówkach to będzie wiele roboty, oraz będzie brzydko wyglądać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-13 18:54 przez Herion10.)
30-05-13 18:06
"Pomógł" przyznał(a):
Avara Offline
*

Liczba postów: 109

To, że chcesz mieć taką opcję w menu i że z każdym lvl'em gracz może sobie sam rozdzielać te punkty, tego już nie napisałeś razz

My Fantasy Online 3 - gra przeglądarkowa RPG w Maker'owych klimatach
[Obrazek: 35187.png]
Spoiler: (Otwórz)
30-05-13 18:09
"Pomógł" przyznał(a):
Herion10 Offline

(30-05-13 18:09)Avara napisał(a):  To, że chcesz mieć taką opcję w menu i że z każdym lvl'em gracz może sobie sam rozdzielać te punkty, tego już nie napisałeś razz

Sam zrobie sobie taką opcje w tym menu. Nie jestem tępakem ze skryptami, ale tego rozwijania umiejętności niestety nie.

Gracz może dodawać sobie punkty do danej umiejętności. Gdy dostaje nowy poziom, może dodać sobie rozwinąć daną umiejętność. Może zrobić sobie to, że doda sobie jeden punkt na zbieranie, drugi na łowienie rybek, a trzeci na coś innego. Może sobie rozdzielać te punkty. Chyba wiadomo oco chodzi. Jak na danym poziomie nie poprzydzielał te punkty, to w kolejnym poziomie będzie ich miał 6. Jak znowu nie poprzydziela tych punktów, na kolejnym poziomie ma 9, itd. Jak przydzieli sobie 2 punkty, a 1 nie przydzieli i sobie zostawi, to na kolejnym poziomie ma 4 punkty. Czyli co poziom zawsze 3 dodatkowe punkty.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-13 19:24 przez Herion10.)
30-05-13 18:19
"Pomógł" przyznał(a):
Herion10 Offline

Jeżeli nikt nie umie zrobić czegoś takiego to przynajmniej przeróbcie ten skrypt:
http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=2055

Bądź na piszczę mi, jak się aktywuje przełącznik w skryptach, ale bardziej proszę o zrobienie tego skryptu :cry:.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-13 17:14 przez Herion10.)
31-05-13 17:13
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Nie podoba mi się twój ton "prośby". Chyba nie zdajesz sobie sprawy, że nikt tutaj nie siedzi 24 godziny na dobę, pomagając każdemu... pretensjonalnemu userowi. Na zdarzeniówkach będzie dla ciebie "wiele roboty", ale nam czasu poświęconego na przygotowanie gotowego skryptu jakoś nie żałujesz. Warto by było zatem wykazać się większą cierpliwością albo chociażby zaradnością, bo skrypt o który "prosisz" na pewno jest dostępny w internecie... np. tutaj :arrow: http://save-point.org/thread-3264.html
Lecz tutaj pojawia się kolejny problem... czy będziesz potrafił go skonfigurować, bo o ile swoje zdarzeniówki byś łatwo zrozumiał, tak rozbudowany skrypt może stanowić dla ciebie nie lada wyzwanie.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
31-05-13 19:09
"Pomógł" przyznał(a):
Herion10 Offline

Jak napisałem wcześniej, można pomóc nie tylko mi, ale także innym. Chyba nie przeczytałaś dokładnie o co mi chodzi. Mógłbym go skonfigurować, ale nie bardzo o ten skrypt mi chodzi.
To ma być skrypt, który nie będzie rozwijał podstawowych umiejętności gracza, tylko (nie wiem jak to powiedzieć) nie podstawowe umiejętności gracza, takie jak zbieranie roślin. Jak ulepszymy daną "nie podstawową umiejętność" możemy na przykład zbierać inne roślinki. Przeczytaj wcześniejsze posty, po winnaś zrozumieć. Tylko nie dawaj mi skrypt na zbieranie roślinek, bo ja wiem jak to zrobić. Tylko chcę coś takiego do rozwijanie danych nie podstawowych umiejętności (których niema w menu umiejętności, który może sobie je użyć) wzrasta dana zmienna o 1. Potem jak znowu rozwijamy tą umiejętność wzrasta zmienna o 1, czyli jest 2 i teraz gracz może zbierać sobie wszystkie roślinki, a wcześniej mógł tylko nie które. Najlepiej maksymalnie do 5. Jest to podobne do skryptu z gry "Wrota arkany", tyle że chodzi mi tylko o punkty nauki, a nie treningu. Tego chyba nie napisałem więc przepraszam, ale właśnie wiecie. Najwidoczniej przeczytałaś tylko tytuł tego wątku, a powinnaś przeczytać wszystko co wcześniej napisałem... :-?

PS. Mam polską wersje rpg makera, ale daj mi skrypt na angielską wersje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-13 13:54 przez Herion10.)
01-06-13 13:52
"Pomógł" przyznał(a):
Leoś Offline
*

Liczba postów: 61

RE: [Prośba] Skrypt na rozwijanie umiejętności postaci.

Chyba nie zajarzyłeś o co Ayene chodzi. Bastuj z tonem bo dać to może krowa mleko. Wrota arkany były robione na zdarzeniach i zmiennych, więc łatwiej i szybciej będzie jak zrobisz coś takiego sam. W czasie w którym piszesz tutaj dawno już byś sobie zdarzenia opracował.
01-06-13 14:08
"Pomógł" przyznał(a):
Herion10 Offline

RE: [Prośba] Skrypt na rozwijanie umiejętności postaci.

(01-06-13 14:08)Leoś napisał(a):  Chyba nie zajarzyłeś o co Ayene chodzi. Bastuj z tonem bo dać to może krowa mleko. Wrota arkany były robione na zdarzeniach i zmiennych, więc łatwiej i szybciej będzie jak zrobisz coś takiego sam. W czasie w którym piszesz tutaj dawno już byś sobie zdarzenia opracował.

No to nie wiesz chyba o co mi chodzi. Zamierzam zrobić epic projekt, który dopiero nad nim pracuje. Nad zdarzeniami będzie trochę dużo roboty. Zamierzam to zrobić na te menu, więc musi to być skrypt:
http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?:...491c1a1773
Do wrota arkany więc nie podchodzmy. Ja chce tylko ten jeden malutki skrypcik. Nic więcej. Nie chce rozwijać umiejętności z menu umiejętności, tylko po rozwinięciu danego czegoś podnosi się dana zmienna. Od 1 do 25 zmiennych. Przeczytaj wszystkie posty, to powinieneś zrozumieć, bo nie chce znowu wszystko powtarzać.
Ma to być podobne do tego skryptu:
http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=2055
,ale zamiast rozwijania statystyk to zwiększnie danych zmiennych. Mój ton wcześniej był łagodny, ale jak nie możecie tego zrozumieć, troszkę się wkurzam... :-/

(31-05-13 17:13)Herion10 napisał(a):  Bądź na piszczę mi, jak się aktywuje przełącznik w skryptach.

Nikt z was nie chce przeczytać dokładnych szczegółów. Dlatego są takie problemy... :cry:
01-06-13 15:09
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS