Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006
Aktualny czas: 07-12-24, 19:00 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006

Jest to projekt zrobiony w roku 2006 w około 2-4 tygodni (?). Zrobiłem go dla siebie i jak się okazuje tego rodzaju gry - wychodzą najlepiej kiedy zostajemy sami z własnymi myślami, nie ograniczymy się niczym i nie kierujemy ich do nikogo. Gra została wyjęta z szuflady i wrzucona w internet około roku 2010 mimo, że zrobiłem ją dla beki i dla siebie praktycznie w roku 2006. Gra ,która zyskała sobie fanów jarających się nietypowymi formami w grach (dostałem nawet fanarty xd) Ostrzegam jednak, że w przypadku tego projektu normalność to ostatnie słowo jakiego można użyć. Projekt jest zrobiony dla jaj i nie stanowi żadnego manifestu politycznego ani nic w tym rodzaju to zbitek totalnych głupot i szalonych pomysłów zebranych w jedną całość. Tego nie da się brać serio.

Projekt jest moją chorą niczym nie ograniczoną jazdą bez trzymanki na temat otaczającego świata i pamiętnikiem z lat 2000-2006 - manifestacją moich pomysłów/zagadek/minigier/akcji. Pełen przemocy, seksu, narkotyków, zła, gwałtów, bicia, wulgarności, ćpania, chorego humoru, przestępstw, braku większego sensu. W projekcie występuje wiele nawiązań do znanych osobistości, ale ich obecność jest w projekcie przypadkowa i spowodowana nadmiarem substancji zmieniających postrzeganie (jedno ze zdjęć przedstawiających przykład tych substancji znajduje się w grze - dokładniej jest to parapet zastawiony flaszkami po pewnym sylwestrze, który był jedną z inspiracji) Ogólnie cała gra to przygodówka pełna chorych minigier i zagadek i questów, która zmienia mózg w wodę.

Osobistości w grze, które przypadkiem się tu znalazły:

Postaci:

Spoiler: (Otwórz)

Fabuła - Bogdan w nieznany dla siebie sposób trafia na dworzec kolejowy. Postanawia wrócić do domu. Na dworcu kolejowym spotyka Crazy Froga, oraz dowiaduje się, że za chwilę odbywa się koncert, na którym będzie musiał zastąpić gwiazdora. Jak się okazuje na Woodstock przybyła armia Hitlera.
Rozpoczyna się najbardziej chora przygoda w dziejach komputerowej rozgrywki pełna chorych zagadek i gier i wyzwań, oraz chorych questów i sytuacji, które sprawią, że będziesz zbierał mordę z podłogi.

Co gra oferuje ?

Nieustanne przekleństwa i agresję, oraz patologię i humor
Mega chory humor na każdym kroku, ale im dalej tym lepiej
Skrajny debilizm i genialność zarazem jakieś 80% czasu trwania gry
Wszelakie możliwe formy odchyłów społecznych (palenie, picie, gwałty i rozróby itd.)
Nieustanne zwroty akcji i szalona rozgrywka. Co raz bardziej rosnące szaleństwo i natłok minigier i akcji wraz z postępem gry
Najbardziej chory klimat grach ever - bardziej chora może być tylko Szajba 2
Najbardziej chore i nieprawdopodobne sytuacje z jakimi się spotkasz w grach

Chorą fabułę i questy
Chore i sadystyczne minigry w dużej ilości np: Taniec z kulami z pocisków
Pseudosystem walki do prowadzenia nawalanek z napotkanymi lumpami zaabsorbowany od Chucka Norrisa
Nieustanna patologia, dno społeczne, wulgarność, seks, narkotyki i zło
Inteligentne całkiem jak na tak chorą grę zagadki
Chore postaci NPC
Sporo klimatu Polski
Ogólny względny brak sensu dla całości

Mechanika/Skripz:

Spoiler: (Otwórz)
Polecam ją tylko osobom umysłem dorosłym i szaleńcom. Gra manifestuje patologię, przemoc, zabawę, narkotyki, seks i zło.
Ostrzegam, że w tej grze co średnio 4-5 słów pada przekleństwo.
W grze występuje czasem różnoraka i skrajna przemoc i sceny nieodpowiednie dla młodszych osób. XD

Zachęcam do grania w najbardziej chorą grę w jaką w życiu zagracie (chyba, że powstanie Szajba 2)
Jedyne gry, które próbują dorównać patologią, które znam mojej Szajbie to:
Wino Adventure 2
Shikima Kingdom

Gracie na własną odpowiedzialność. Zachęcam do komentowania gry. Przygotujcie się na chorą jazdę bez trzymanki.

Recenzja:
http://www.goniecrm.pl/recenzje/szajba.html

Hej. A więc tak zrobiłem. Dałem hp 10/10 teraz gra wróciła na właściwy tor grywalności walk.
Powiedzmy, że teraz gra jest w stanie w jakim była wg. założeń. Dla tych co nie grali masa screenów z minigier, domu Bogdana, jazdy deskorolką, nurkowania, rozjeżdżania zwierzaków za pomocą deskorolki i różnych spotkań i questów.

[Obrazek: 7frEuUz.png]
[Obrazek: U6jstcX.png]
[Obrazek: FbXGbKX.png]
[Obrazek: 5S0HOkz.png]
[Obrazek: JSdQZoq.png]
[img][Imgur](http://i.imgur.com/OyNufP5.png)[/img]
[Obrazek: sruSmXY.png]
[Obrazek: TcjuYSw.png]
[Obrazek: u1HmfSc.png]
[Obrazek: bKEGT9j.png]
[Obrazek: nDOiZyM.png]
[Obrazek: ESDo0ky.png]
[Obrazek: jNSs4dN.png]
[Obrazek: zDbP1qp.png]
[Obrazek: Sa0bYaO.png]
[Obrazek: FQ6SWKS.png]
[Obrazek: 3LbDZDL.png]
[Obrazek: Izd2sFL.png]
[Obrazek: riADPVU.png]

http://www.speedyshare.com/SqZeU/ChoraFa...ajbaaa.rar

Poprawiona o właściwą ilośc hp (1O/10HP) ostatnia znana wersja ! Różni się tym, że ma trzy aaa na końcu. Jeśli w twojej wersji postać ma (1/1hp) lub to wersja, w której postać bogdana przy dialogach ma twarz pobierz powyższą. Okazało się, że ta nazywana finalną to była inna niż sądziłem w podanym poprzednio linku. Po prostu pobierz wersję gry z linka wyżej i wszystko będzie ok.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-14 00:33 przez X-Tech.)
01-10-14 01:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 510

RE: Szajba [Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006

Regulamin Pełnych Wersji, X-Tech
Cytat:1. Tytułem tematu powinien być tytuł projektu (bez zbędnych dopisków).
2. Temat powinien zostać oznaczony tagiem adekwatnym do wersji Makera, w którym gra była tworzona, np. [XP], [VX].
3. Treść tematu powinna składać się z:
+opisu fabuły,
+co najmniej 3 screenshotów (zrzutów ekranu) umieszczonych w tagach [spoiler][/*spoiler].
Ponadto opcjonalnie:
+opisu bohaterów,
+wykazu użytych skryptów oraz ich autorów,
+spisu używanych grafik oraz ich autorów,
+informacji o postępie w tworzeniu projektu (słownie lub procentowo),
+planowanym terminie ukończenia lub linku do ściągnięcia dema/gry.

4. Demo i pełne wersje gry należy hostować na min. 2 różnych hostingach (np. Rapidshare, Sendspace, Badongo, Hostuje, Mediafire).
5. Autor zakładający tematy niezgodne z niniejszym regulaminem ma 1 tydzień na poprawę ich treści. W tym celu należy skontaktować się drogą wiadomości prywatnych z Członkiem Pomocy lub Moderatorem. Niedopełnienie wymogu skutkować będzie wygaszeniem lub usunięciem tematów.

Gdzie są zrzuty ekranu?

A poza tym co to za gra, która robi ludziom wodę z mózgu? Gry powinny też uczyć. Taki "Megaman 7", o którym już z resztą wspomniałem. Wzmianka o broni Turbomana.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
01-10-14 08:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

RE: Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006

Nie spamuj w moim temacie tylko komentuj grę. Screeny są w zapowiedzi jeśli się przyjrzysz. NP: W recenzji.

Jest to gra edukacyjna m.innymi pojawiają się postaci historyczne np: Mac Gyver, Chuck Norris. XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-14 15:47 przez X-Tech.)
01-10-14 12:43
"Pomógł" przyznał(a):
Altan Offline
*

Liczba postów: 88

Nie ogarniam tego ;__;

Nudzi mi się... ;__;
01-10-14 18:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

W sensie, że zbyt skomplikowana fabuła ? XD
01-10-14 20:35
"Pomógł" przyznał(a):
Altan Offline
*

Nie, fabułe ogarniam ale to jest baaaaardzo dziwne. xD

Nudzi mi się... ;__;
02-10-14 16:50
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(02-10-14 16:50)Altan napisał(a):  Nie, fabułe ogarniam ale to jest baaaaardzo dziwne. xD

Co jest dziwne ?

Nie ogarniam twojej opinii. Może ją rozwiniesz. XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-14 17:11 przez X-Tech.)
02-10-14 17:11
"Pomógł" przyznał(a):
Altan Offline
*

X-Tech napisał(a):Co jest dziwne ?

Cała gra.
Po prostu nic w niej normalnego xD

Nudzi mi się... ;__;
02-10-14 19:59
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(02-10-14 19:59)Altan napisał(a):  
X-Tech napisał(a):Co jest dziwne ?

Cała gra.
Po prostu nic w niej normalnego xD

No i o to chodzi. Ta gra to mój pamiętnik. Co ma być tu normalnego XD

Chcesz coś jeszcze dodać ? XD

Czekam na wasze kolejne opinie o Szajbie. Zwierzcie się co w was wywołuje XD

Może najtwardszym umysłom uda się przejść całość i napiszą również swoje 3 grosze ?

Grajcie. To najbardziej porąbana rzecz w jaką w życiu mieliście okazje zagrać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-14 22:38 przez X-Tech.)
02-10-14 20:34
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Jeśli końcowa wersja miała się uruchamiać bez RM to ta na pewno nie jest końcowa - brak wpisu żeby mogła się uruchomić bez RTP.

Zagrałem w to, doszedłem do miasta gdzie trzeba zbierać jakieś gwiazdki dla mariana. Póki co OK, choć trudno się połapać nie raz gdzie iść, postacie pieprzą pierdoły które mało co pomagają - ale w sumie to dobrze, trzeba myśleć.

Najgorsza była platformówka - takiego drewnianego systemu to chyba jeszcze nie widziałem, na szczęście chyba o tym wiesz i ustawiłeś teleport na końcu poziomu XD.
08-10-14 22:37
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS