World Of Magic
Aktualny czas: 20-06-25, 19:49 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] World Of Magic
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

RE: World Of Magic

Nie, nie ma sporo do poprawiania, jest okej, tylko niech załapie podstawy, to jest jego pierwsza gierka więc ma prawo do błędu, jak każdy z nas niegdyś.
A my po to tu jesteśmy żeby pokazać mu co robi źle.

@Laura zauważyłem xD
24-05-13 15:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
vtg57 Offline
*

Liczba postów: 4

Dzięki Dzięki i jescze raz dzięki Wam wszystkim za porady Tak prawdopodobna data wydania
to 2013 Lipca 25 :D

Opis głównych postaci

Jakub-Główny Bohater który uważa że do niczego sie nie nadaje

Franek-Magik Który będzie nam towarzyszył przez cała grę aż do pewnego momentu to byłby spoiler

Michał-Wyluzowany Wojownik którego prawie nic nie obchodzi

Jak narazie to wszystko :-|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-13 20:41 przez vtg57.)
26-05-13 20:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

vtg57, trochę mało jak na tak "ambitną" produkcję. Poukładaj to jakoś...
Staram się zrozumieć, ale co ma oznaczać opis bohatera typu wyluzowany wojownik... lub do niczego się nie nadaje...? Poszedłeś po najmniejszej linii oporu! Bardzo mi się nie podoba takie podejście! Spróbuj to jakoś złożyć w logiczną całość. 3mam kciuki
28-05-13 10:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
NatsuDragneel Offline
*

Liczba postów: 64

Opis bohaterów jest beznadziejny, a imiona... czy to nie są podstawowe imiona z polskiego makera o.o? A z tym, że Franek będzie nam towarzyszył do pewnego momentu ale to byłby spoiler jest samo w sobie spoilerem, bo wiemy że umrze/porwą go/zjedzą/whatever. Napisz o ich charakterze, wyglądzie, historii. Mam nadzieję, że Ci się uda.
02-06-13 12:22
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Rahim napisał(a):NA CN LECĄ KRESKÓWKI, NIE WIESZ CO TO ANIME TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ NA TEN TEMAT!
Swego czasu Dragon Ball emitowany był na CN, więc nie pisz, że lecą ta jedynie kreskówki.

Co do gry:
Mapki trochę nijakie. Postaraj się pobawić w jakimś osobnym projekcie trochę nimi, stwórz sobie jakiś domek, dodaj coś do niego, postaraj się zrobić to tak, aby wyglądało przynajmniej zwyczajnie. Skoro jest to twój pierwszy projekt, to zachowaj go dla siebie. Stwórz pierwszy, drugi, trzeci, enty i dopiero gry stwierdzisz, iż jest on wystarczająco dobry dodaj go na forum. Mam nadzieję, że się nie obrazisz za te słowa. Twórz dalej, a może wyjdzie z tego coś ciekawego :)

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
02-06-13 12:54
"Pomógł" przyznał(a):
Heroina Offline

Liczba postów: 17

Mapki nijakie, fabuła też.
Jeśli to jest twój pierwszy projekt (?) powinieneś zrobić kilka na makerze aż nauczysz się co i jak, a wtedy dopiero wrzucić jakiś projekt, w aktualnej chwili jestem negatywnie nastawiony do projektu, przykro mi.
04-06-13 12:05
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Liczba postów: 69

W porównaniu do wielu 1szych projektów, Twój mapping jest średnio-zły. Nie wypełniasz pustych przestrzeni. Pamiętaj, lepiej zrobić mniejsza mapę z ciemnym wypełnieniem dookoła ale dobrze wypełniona ,niż dużą mapę z pustymi miejscami. Rahim podal fajne przykłady.

Zdecydowałeś się na RM2k3, jak dla mnie najlepszy wybór jeśli nie potrzebujesz pierdyliarda zabaw ze skryptami i dość fajny, domyślny battlesystem. Łatwość wykonywania char i chipsetów na pewno pomogą stworzyć Ci w przyszłości innowacyjny i własny projekt, bez szukania miliarda zasobów. Nie poddawaj się, dokończ projekt i daj go na forum. Zobaczym co z niego wyszło.

Co do samej fabuły, pamiętaj, że w makerówkach (wg mnie) jest najważniejsza, żaden battlesytem, żadna skryptologia i żadne pierdoły nie uratują mętnego scenariusza. Widzę tutaj wielu ludzi się wypowiada, ale nikt nie potrafi wskazać Ci drogi. Najprostszy sposób to po prostu tworzyć to w co sam chętnie byś zagrał. Fabułę musisz poczuć w pewnym momencie a dalej sama się potoczy. DObrze zagrac kilka razy we wlasny projekt , poczytac dialogi po kilka razy. A nóż znajdziemy sposób na ulepszenie tekstu. Bo główną bolączką wielu gier RM są właśnie kiepskie i nieciekawe teksty.

"rUb gre"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-13 13:20 przez Aki Stratego.)
04-06-13 13:17
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS