Anime
Aktualny czas: 28-04-26, 23:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Anime
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Anime

(07-07-14 19:50)Mateusz SSJ8 napisał(a):  @X-Tech
Cytat:Z chińskich bajeczek
Zdaje mi się, że komuś tu się z przepełnienia głowy normalnie w niej poprzewracało. Zupełnie, jak Rahimowi od kultu oryginalnego "Green Levithan", jak nie bardziej.
Cytat:blah blah blah...
Chcesz latających kończyn, flaków i krwi? To oglądaj sobie "Happy Tree Friends" (lub lepiej nie, jak jesteś na to zbyt dziecinny).

@Yoroiookami
Jeśli chcesz, możesz sobie obejrzeć następujące tytuły:
+"Yu-Gi-Oh! 5Ds" - tylko oglądaj po kolei, bo może cię znudzić, jak coś pominiesz.
+"Yu-Gi-Oh!" - możesz zacząć po "Zagrajmy w kości, część 2", bo wątpię, żeby to kiedykolwiek zostało wyemitowane.
+"Inuyasha" - mocny dowód na to, że nie wszystko, co ksiądz ci mówi o demonach, to prawda. Przekonasz się, kiedy zobaczysz pierwszego osieroconego demona.
+"One Piece" - nieraz możesz się pośmiać. Czasami również, kiedy któryś bohaterów toczy walkę.

Z wymienionych nie widziałem tylko Inuyasha. Słyszałem, że świetne. Za jakiś czas spróbuję. :roll:
Co do Black Lagoon to niestety nie przypadło mi do gustu. Mimo to dziękuję. mrgreen

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
07-07-14 20:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Jeśli w anime latają nieustannie kończyny na lewo i prawo to znak, że to dobre anime - w innym wypadku to złe anime. XD Czekam na dobre.

Jeśli ktoś zna kreskówki spełniające to wymagające i wysublimowane kryterium jestem zainteresowany podzieleniem się tytułem, bo od lat nie oglądałem kreskówek.

Bardzo dobra kreskówka to Ghost in the Shell - choć trochę przegadana jest scena z rozrywaniem kończyn dlatego daje radę.8/10 Całość jest jak film s-f, który gdyby powstał byłby zapewne arcydziełem obok filmu Blade Runner. Warto poświęcić 1.5 godziny. Całość obejrzałem kilka razy. Miałem wymienić wcześniej, ale zapomniałem. Jedna z lepszych kreskówek wg. mnie.

Kreskówka, która próbuję ostatnio oglądać to Serial Experiments Lain - opowiada o młodej dziewczynie, której rzeczywistość miesza się z jawą - a większość czasu spędza w sieci. Wkrótce okazuje się, że pojawia się w mieście kopia jej samej, ale o innej osobowości. Całkiem to chore, trochę nudne, ale bardzo klimatyczne i cyberpunkowe. Póki co 7/10 Jest to odcinkowy serial - wytrwałem z trzema odcinkami. Odcinków jest bodajże kilkanaście. Póki co flaków nie ma, ale chora atmosfera narasta.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-14 01:46 przez X-Tech.)
24-09-14 01:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
arturd Offline
*

Liczba postów: 44

X-Tech wymienił Gitsa i Akirę to mało mam do powiedzenia. Oba anime są bardzo dobre, GiTS oprócz super fabuły deklasuje większość obecnych produkcji ze względu m.in. na szczegóły otoczenia (np. pierwsza scena pościgu - miodna) i świetną ścieżkę dźwiękową. Niestety serial nie dorównuje klimatem do pierwowzoru ale warto obejrzeć zwz. na świat przedstawiony.

Akira - Świetny soundtrack jak w gitsie, motocykle i charyzmatyczny główny bohater. Jedyne co mi się nie podoba to cała ta nadprzyrodzona otoczka, nie lubię takich rzeczy.

Od siebie polece Great Teacher Onizuka. Jak wyżej motocykle, poza tym świetny humor który co chwile zaskakuje czymś nowym. Główny bohater jest nikim innym jak 20 paroletnim zbokiem i byłym członkiem bosozoku (jap. gangi motocyklowe), mimo to postanawia zostać nauczycielem (tą pracę poleca mu kolega który mówi o uczennicach jakie moze poderwać jako nauczyciel). Jako tako nie ma tam głównej wiodącej fabuły a kilka interesujących wątków.
Osobiście polecam
24-09-14 20:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS