Anime
Aktualny czas: 28-04-26, 23:26 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Anime
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Anime

No więc, mina, poszukuję nowych i ciekawych anime. Żadnego ciekawego nie widziałem od czasu, gdy zakończyli Shingeki no Kyojin. A to już było jakiś czas temu. smiles

Co lubiem:
- Przemoc
- Więcej przemocy
- Krefff
- Niezręczne i humorystyczne sceny
- Sceny walki od których zaczyna lecieć krefff z nosa
- Bardzo ciekawe i złożone wątki, które nie były wcześniej przerabiane :roll:
(Czyli "Berserk" Kentarou Miury jest idealny :lol2: )

Nie lubiem:
- Kolejnych gupkowatych komedii pełnych cycków, w których zawsze jest jeden gość i 20 wiecznie napalonych dziewczyn które za nim gonią
- Anime które są dramatyczne 24/7
- Anime które mają po 400 odcinków i 3/4 to fillery
- "Boku no Pico"

Aha :grozi: i żadnych smutnych rzeczy. Nie po to oglądam anime, żeby płakać w kącie.
Polecajcie! :lala:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-14 14:39 przez Yoroiookami.)
02-07-14 14:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Anime

Yoroiookami napisał(a):- "Boku no Pico"
Padłem :lol2:

Ja polecam "No game No life" dość ciekawe. Z innych serii nic nie mogę polecić, bo zapewne już oglądałeś jak SNK :D

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-14 14:55 przez Crashykk.)
02-07-14 14:55
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Liczba postów: 247

Cytat:Ja polecam "No game No life" dość ciekawe.
To anime jest jak na razie jedne z lepszych.

Stary nick:ka0909
Pomagam w przerabianiu lekkich skryptów smiles
02-07-14 16:59
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Najlepsze co widziałem to "Hokuto No Ken" nieustanne nawalanki.Wskutek ciosów eksplodują kończyny i wylatują wnętrzności. Klimat Mad Maxa 2 pomieszany z Street Fighterem dla psychopatów.
Półtorej godziny to trwało. Widziałem z 5 lat temu, a nadal pamiętam więc raczej dobra bajeczka. Polecam.
9/10

Drugie to było "Blood" Bajeczka 40 minut. Katana , strugi krwi i latające kończyny także spoko. Oglądałem z 10 lat temu.

8/10

Z chińskich bajeczek widziałem jeszcze "Elfen Lied" bardzo dużo latających kończyn flaków i krwii, ale pomieszane to z debilnymi postaciami i pseudointeligentnym przekazem na temat wybaczania skierowanym do debili i psycholi. Debilne do bólu, ale flaki latają konkretnie także za ten element warto było oglądać. Mniej więcej wygląda to tak dziewczynki lat około 15 szatkują wszystkich dookoła na kawałki na lewo i prawo z przerwami na bzdurny wątek pseudoromantyczny z irytującymi postaciami, które wymyślił jakiś kretyn. Niestety mimo, że ma 13 odcinków najlepsze rozpierduchy są w sporym rozrzucie. Dla rozpierduchy warto, ale reszta to syf dla dorastających uczniów gimnazjów pozbawiony sensownego przekazu także 4/10

Najlepsza chińska bajeczka AKCJI jaką oglądałem to zdecydowanie Hokuto No Ken. Zaledwie półtorej godziny, ale ile akcji. Nieźle ora psychikę Berserk również, ale potrafi się dłużyć, bo ma kilkadziesiąt odcinków. Nie pamiętam ile ale bodajże około 20. Zakończenie kompletnie daje po głowie. Dobre rozpierduchy i bardzo mi się podobało dlatego Berserk 8/10

Bardzo ciekawa rozpierducha występuje w Akirze, ale bajka niestety jest męcząca dla umysłu. Kolejne sceny ciężkie. JEŚLI chodzi o motyw rozpierduchy. Rozwałka występuje dopiero na koniec tej półtoragodzinnej kreskówki. Można przeboleć te półtorej godzinki, ale nie będziesz się po tym czuł lepiej. Nie polecam nikomu.

Jestem w stanie obejrzeć jakąś chińską kreskówkę jeśli mnie zaintryguje. Od wieków nie widziałem żadnej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-14 17:41 przez X-Tech.)
02-07-14 17:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Wielkie dzięki za anime. mrgreen
"No Game No Life" jak na razie jest dosyć ciekawe. Dziwne, ale ciekawe. :roll:

Widziałem Berserka, to jedno z moich ulubionych anime. Polecam ci obejrzeć najnowsze filmy z serii, z dopiskiem "Golden Age". smiles Bardzo dobrze zanimowane, soundtrack jest epicki i przywraca nieco to uczucie z anime.
Sprawdzę Hakuto no Ken, brzmi zabawnie!

Wam polecam "Fate/Stay Night", najlepiej gdybyście przeczytali(albo zagrali w) visual novel. Jest naprawdę o niebo lepszy od anime, które zresztą jest dosyć tanie. :ehe: Seria świetnie przedstawia wszystkie postaci.
Fate/Stay Zero też jest ciekawe:
https://www.youtube.com/watch?v=NSgXOZKSt20

Dużo walk, dużo ingriszu. :lol2:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-14 18:04 przez Yoroiookami.)
02-07-14 18:03
"Pomógł" przyznał(a):
Kensei Offline
*

Liczba postów: 15

Jak tak lubisz przemoc, to może przeczytasz Shamo?
Według mnie jest podobna do Berserka, więc skoro ci się podobał, ta manga również powinna przypaść ci do gustu mrgreen

Yoroiookami napisał(a):Polecam ci obejrzeć najnowsze filmy z serii, z dopiskiem "Golden Age". smiles

Przecież to jedyne filmy z Berserka :shock:

Shamo AMV
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-14 19:39 przez Kensei.)
02-07-14 19:32
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(02-07-14 19:32)Kensei napisał(a):  Jak tak lubisz przemoc, to może przeczytasz Shamo?
Według mnie jest podobna do Berserka, więc skoro ci się podobał, ta manga również powinna przypaść ci do gustu mrgreen

Yoroiookami napisał(a):Polecam ci obejrzeć najnowsze filmy z serii, z dopiskiem "Golden Age". smiles

Przecież to jedyne filmy z Berserka :shock:

Tak, tak, jedyne. x3
Mówiąc najnowsze, miałem na myśli że wyszły niedawno. (Chociaż już chyba z rok temu :ehe: )

02-07-14 19:47
"Pomógł" przyznał(a):
Etyr Offline
*

Liczba postów: 19

Niestety, nowinek żadnych nie znam :c ale ze szczerego serca polecę Ci "Hellsing", "Black Lagoon", "DMC"... I może coś później znajdę biggrin
05-07-14 22:04
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Black Lagoon jest dobre, ale to nie ten klimat.
Ja tam wróciłem do "Dragon Ball", zaraz po "No game No life". Ktore Jest świetne!
A akcja wciąż się rozkręca. <ale bez spoilerów XD

Ps. Swoją drogą, zainteresowałeś mnie X-Tech tym "Hokuto no ken". Łał...

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-14 19:35 przez ADI.)
06-07-14 19:34
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

@X-Tech
Cytat:Z chińskich bajeczek
Zdaje mi się, że komuś tu się z przepełnienia głowy normalnie w niej poprzewracało. Zupełnie, jak Rahimowi od kultu oryginalnego "Green Levithan", jak nie bardziej.
Cytat:blah blah blah...
Chcesz latających kończyn, flaków i krwi? To oglądaj sobie "Happy Tree Friends" (lub lepiej nie, jak jesteś na to zbyt dziecinny).

@Yoroiookami
Jeśli chcesz, możesz sobie obejrzeć następujące tytuły:
+"Yu-Gi-Oh! 5Ds" - tylko oglądaj po kolei, bo może cię znudzić, jak coś pominiesz.
+"Yu-Gi-Oh!" - możesz zacząć po "Zagrajmy w kości, część 2", bo wątpię, żeby to kiedykolwiek zostało wyemitowane.
+"Inuyasha" - mocny dowód na to, że nie wszystko, co ksiądz ci mówi o demonach, to prawda. Przekonasz się, kiedy zobaczysz pierwszego osieroconego demona.
+"One Piece" - nieraz możesz się pośmiać. Czasami również, kiedy któryś bohaterów toczy walkę.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
07-07-14 19:50
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS