Boska wiadomosc na konferencji Sony E3 2015!
Aktualny czas: 25-05-26, 01:10 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Boska wiadomosc na konferencji Sony E3 2015!
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Boska wiadomosc na konferencji Sony E3 2015!

Grałeś w Demo FF XV? Ja miałem takową "przyjemność". System użyty w XV różni się całkowicie od tego z KH czy Tales of. Masz kilka rodzajów broni jednocześnie, głownie biegasz i naparzasz radomowe ataki nie wiedząc o co chodzi (sporej ilości nawet nie możesz trafić, bo celowanie jest niedorobione) oraz teleportujesz się do przeciwników. Taki Devil May Cry w świecie FF... ;_;

Z tego co zauważyłem ta gra ma po prostu wyglądać, czyli będzie to zapewne coś jak cała trylogia Lightning. :roll:

Nie miałem zamiaru Cię obrazić. Po prostu dość mam już wpierdzielania "ameryki" w jRPG.
Btw to, że lubię KH nie znaczy, iż jest moją ulubioną grą.

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-15 20:47 przez Crashykk.)
16-06-15 20:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Nie grałem i troszkę mnie zaniepokoiłeś tym co napisałeś :I
Ale nie wiem tylko co ty pierdzielisz, od kiedy "slashery" to amerykańskie gry? Bo to właśnie jest japońskość O_o
Ja po prostu nie znoszę gier 3D z turowym systemem walki, bo wydają mi się sztywne straszliwie... choć to pewnie dlatego, że jestem fanem slasherów i bijatyk (które JAPOŃSKIMI tytułami stoją).

Pomyliłeś chyba coś z tą amerykańskością... bo to "strzelanki" są amerykańskie.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
16-06-15 21:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Pisząc o "ameryce" miałem na myśli widowiskowe efekty specjalne oraz super grafikę z prawie zerowym gameplayem (bądź strasznie ułatwionym - FF XIII), a nie pochodzenie slasherów xd
Gdzieś nawet czytałem kiedyś, że FF wypuszczane do USA miały mniejszy poziom trudności.

16-06-15 21:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

Już niedługo w hd:
Spoiler: (Otwórz)
19-06-15 12:23
"Pomógł" przyznał(a): Lartarin
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Najpiękniejsza scena w grze :lartarin: Łap pomógł ^^
19-06-15 14:49
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Gdzieś w dziwnej stronie internetu czytałem, że Aerith tak naprawdę zabił Cloud. Gdy sefcio przebił ją mieczem po prostu "zemdlała", a to Cloud ją później utopił. Chora teoria xD

Tak czy inaczej jaram się jak Nibelheim na myśl o tym, że będę mógł przeżyć tę historię w nowszym wydaniu. Martwi mnie tylko fakt, iż twórcy stwierdzili, że chcą zmienić pewne elementy (w tym fabularne), gdyż "po co wydawać po raz kolejny tą samą grę" ... (Porty jakoś mogli xD)

19-06-15 15:45
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

CrasheR napisał(a):Martwi mnie tylko fakt, iż twórcy stwierdzili, że chcą zmienić pewne elementy (w tym fabularne)
Ponoć to jest kwestia tego, że chcą dodać rzeczy, których nie mogli wcześniej ze względu na ograniczenia sprzętowe.
19-06-15 18:22
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Jeżeli chcą tylko rozszerzyć fabułę bez zmieniania tego, co znajduje się w oryginale to można przymknąć na to oko.

19-06-15 20:04
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Tak jak myślałem. Zmienili system walki. Mam tylko nadzieję, że będzie możliwość kontrolowania nie tylko Cloud'a, bo jeżeli będzie to coś na wygląd Crisis Core to mogę to przełknąć xd

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-15 00:10 przez Crashykk.)
06-12-15 00:08
"Pomógł" przyznał(a):
Sefiro Offline
*

Liczba postów: 18

Jest nadzieja, że walka to nie będzie DMC
Cytat:Yoshinori Kitase: ‘Final Fantasy VII Remake not completely action-based’

“I can’t say the new game is completely action-based, but it has more of that element and real-time than the previous game”

“However, what makes Final Fantasy and RPGs different from other games is that the players have the ability to choose weapons, capabilities and magic to be strategic minded, so while the new game has more real-time element, it will also maintain that strategy building element, balancing these two factors perfectly to enhance the gaming experience.

http://gematsu.com/2015/12/yoshinori-kit...PUS4y1O.99
A no to może i być jakiś zmodyfikowany system z CCFFVII z opcja przełączania się miedzy postaciami. Lepsze już to niż samo akszyn. xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-15 12:24 przez Sefiro.)
06-12-15 12:02
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS