Tylko mnie to denerwuje?
Aktualny czas: 28-04-26, 14:49 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Tylko mnie to denerwuje?
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

RE: Tylko mnie to denerwuje?

X-Tech napisał(a):Ja bym to wziął i sprzedał.
Są poza tobą jeszcze uczciwi ludzie.

Amelanduil napisał(a):taki standardowy erpeg to zazwyczaj nie to samo uniwersum, w którym znajduje się Gdańsk, jeśli rozumiecie co mam na myśli
Przypuszczam że nie rozumieją, a gry nie zawsze są bazowane na całkowicie zdrowym rozsądku każdego npc. Jeśli twórca sobie wymyśli żeby dać takie zadanie - proszę bardzo. To jego gra. Miał taką ochotę.
Mnie osobiście takie coś nie razi za bardzo w grach rpg, choćby ze względu na to że takie zaniesienie listu do innego miasta może się potem przerodzić w bardziej rozbudowany wątek fabularny, lub po prostu daje możliwość eksploracji świata gry.

Kryzza nie muszę cytować, zacnie to ujął w całym poście.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
19-02-15 18:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Nie chodzi o uczcciwość chodzi o to, żeby npc nie byli idiotami, a ten temat to porusza.
Takie akcje rujnują totalnie wiarygodność fabuły i postaci. To ważne.

Oczywiście, że ktoś może być kompletnym idiotą jasne, ale kiedy npc idiotów zaczyna przybywać to chyba twórca się nie może popisać za bardzo logicznym myśleniem lub ma na celu stworzenie takich zbiorowisk idiotów jako npc, którzy nie mają krzty mózgu, ale wtedy myślący gracz może poczuć, że twórca gry go ma za idiotę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-15 18:44 przez X-Tech.)
19-02-15 18:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Wystarczy dać NPC motywacje aby oddał nieznajomemu coś cennego. Np. Chłop boi się strażnika bramy któremu jest winny hajs. Dlatego boi się że zabierze mu jedyną cenną pamiątkę, więc każe przechodniowi (tym razem to my) aby znalazł jego żonę dał jej pamiątkę i aby ona uiściła dług u strażnika. A dlaczego chłop prosi o to pierwszego lepszego? Bo czeka tu na kogokolwiek już 2 tygodnie. W dodatku może iść zima. Wystarczy posiedzieć 3 minuty dłużej przy każdym NPC i wszystko będzie grało.
19-02-15 22:27
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Adrapnikram dobrze pisze.
Motywacja powinna być xd

A można stworzyć coś na wzór punktów zaufania.
Za wykonanie danego questa czy coś, zdobywamy x pkt.
I w zależności od ilości punktow , ludzie przyznają nam zadania, lub też nie.

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
20-02-15 00:16
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Chyba napisałem kiedyś taki skrypt poszukam.
http://forum.ultimateam.pl/Thread-Dowoln...y-zaufania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-15 00:57 przez Adrapnikram.)
20-02-15 00:52
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Adrapnikram, niektóre CMSy mają wbudowaną reputację, można by to wykorzystać.

20-02-15 00:55
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Albo można ją tam wbudować =D
20-02-15 00:57
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Jak najbardziej ^^ choć ja się jej pozbyłem z WŁASNEGO cms'a, po pewnym czasie doszedłem do wniosku że to po prostu zbędne mi okienko. Ale może kod mi gdzieś jeszcze zalega biggrin

20-02-15 00:59
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Zadania może i są denerwujące, ale pomyśl o doświadczeniu, jakie za nie dostaniesz.

Na przykład wspomniany detektyw. W RPG im więcej doświadczenia ma postać, tym silniejsza może być. Na detektywie przekładasię to w ten sposób, że na początku może przeżyć jedną kulę, gdy jest w pełni wypoczęty, ale druga już go zabije. A czasami osoba mogąca udzielić wskazówki zleci temu detektywowi na przykład przyniesienie trzynastu jabłek w zamian za wskazówkę, pomocną w rozwiązaniu tej sprawy. Możesz odmówić, ale wtedy nie dostaniesz doświadczenia. Jeśli przyjmiesz zadanie, to trochę się nachodzisz za jego wykonaniem, ale w zamian za to, gdy już dasz zleceniodawcy te 13 jabłek, to on w zamian za to może dać ci coś, co może ci się w późniejszej grze przydać (
+pieniądze na zakuplepszej broni, niż detektyw aktualnie ma
+mocniejsza broń od tej posiadanej przez detektywa (albo "do bicia przeciwników", albo "do strzelania w nich, za to BEZ AMUNICJI")
+lepsza zbroja od tej, którą detektyw ma na sobie
+przedmiot leczący lub bomba )
. Doświadczenie za wykonanie zadania gwarantowane.

Poza tym tego typu zadania mogą być świetnym traningiem przez konfrontacją z głównym wrogiem. Wyobraźcie sobie, że dochodzicie do zamkniętych drzwi i musicie włożyć w nie przedmioty porozrzucane po całym dostępnym TERAZ pomieszczeniu, żeby je otworzyć. Jeśli już wykonywałeś podobne zadania, to wiesz, na jakie sposoby możesz zebrać klucze, których potrzebujesz.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
21-02-15 14:56
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Zły przykład. To co podałeś nazywa się grind.
21-02-15 14:59
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS