Dział na forum Skrypty Zdarzeniowe
Aktualny czas: 28-04-26, 16:10 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Dział na forum Skrypty Zdarzeniowe
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

RE: Dział na forum Skrypty Zdarzeniowe

X-Tech, a ty znowu wiesz co robię a czego nie, ty a może zamontowałeś mi kamery co?

Udajesz że wszystko o mnie wiesz i mnie obrażasz bo nie zgadzam się z tobą, normalnie tylko pogratulować.

Nawet nie ogarniasz pojęcia spam, ciekaw kto tu jest ograniczony intelektualnie, potrafisz tylko obrażać standardowymi dla ciebie tekstami, zawsze kiedy ktoś się z tobą nie zgadza.

Zdarzenie to zdarzenie, skrypt to skrypt, to że jesteś zapatrzony w siebie i tylko twoja racja się liczy wie już chyba każdy.

#Który to już twój temat w ogólnych?
i tak nie wprowadza twoich dziwnych zachcianek, sam dobrze o tym wiesz, wiec po co zakładasz dziennie po 2,3 tematy.

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 18:37 przez Deuce.)
14-10-14 18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a): Yoroiookami
~Nakhitto Offline
*

Liczba postów: 39

Co do działu jestem za, chętnie bym korzystał z takich skryptów.
14-10-14 18:39
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(14-10-14 18:33)Deuce napisał(a):  Zdarzenie to zdarzenie, skrypt to skrypt, to że jesteś zapatrzony w siebie i tylko twoja racja się liczy wie już chyba każdy.

Ja już prosiłem żeby osoby, które coś rozumieją się wypowiadały...ten temat to nie jest twoje spamowisko. Tutaj piszemy o skryptach zdarzeniowych. Kumaci wiedzą o co chodzi. Kto tworzył różne systemy za pomocą zdarzeń do swoich gier (abs/menu itp. )dobrze rozumie, że tworzył za pomocą nich skrypty. To temat dla wszystkich użytkowników rm, którzy tworzą gry i chcą się dzielić swoimi skryptami z innymi. Nie pisz tu więcej, bo ja ogarniałem i c++ i częściowo ruby i kiedyś nawet turbo pascala i pisałem różne programy i nie będę rozmawiał z noobem, który nie ma pojęcia o niczym tylko klika w losowe linki z google i udaje że coś wie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 18:51 przez X-Tech.)
14-10-14 18:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Deuce link dla ciebie: http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=740

Jestem za, ale nie uważam że nazwa zdarzeniówki to obraza, to po prostu fajny skrót, jak dla mnie mogą też być i rubówki.

A i X-Tech jak piszesz tym powiększonym pismem to nic nie widać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 21:38 przez Dragon Kamillo.)
14-10-14 21:37
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

"Skrypty – programy napisane w językach skryptowych – wykonywane są wewnątrz pewnej aplikacji, w odróżnieniu od programów ("normalnych", nieskryptowych), które wykonują się niezależnie od innych aplikacji."
RM jest właśnie taką aplikacją.
A w tym temacie można dawać przecież skrypty gotowe razem z demem. Nie trzeba robić tego w taki sposób jak ja w moim "Demie". Wtedy to pasowałoby do takiego tematu.
14-10-14 23:16
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(14-10-14 21:37)Dragon Kamillo napisał(a):  Deuce link dla ciebie: http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=740

Jestem za, ale nie uważam że nazwa zdarzeniówki to obraza, to po prostu fajny skrót, jak dla mnie mogą też być i rubówki.

A i X-Tech jak piszesz tym powiększonym pismem to nic nie widać.
Po prostu nazwa ma oświecać, aby ludzie którzy robią skrypty w zdarzeniach rozumieli dobrze, że programują i robią algorytmy tak jak w c++/ruby i innych językach programowania. Nazwa zdarzeniówki krzywdząca przy nazywaniu tego co w ruby skryptami ruby, a nie rubywkami, bo wystarczy sobie spojrzeć na skrypty ruby są na forach o rmie i zdarzenia - są inteligenci, którzy potrafią zastępować parolinijkowymi skryptami na zdarzeniach te same potwory, które inni robią w formie książki za pomocą ruby i rgss, która zajmuje setki linijek kodu i ogroma tak naprawdę niewymaganej do zrozumienia wiedzy, która jest tylko potrzebna do rozszerzania opcji rpgmakera. Warto sobie ułatwiać i robić na zdarzeniach i dzielić się rozwiązaniami, aby gry powstawały szybciej i łatwiej i były lepsze - szybciej i łatwiej = zdarzenia, bo odpada kucie ruby,rgss i jeszcze obsługi grafiki, a to to samo jest przecież w jednej formie - zdarzeń.

Zdarzenia są proste w obsłudze, ale pozwalają robić proste rzeczy, ale i rozbudowane. Mimo wszystko skrypty RGSS i RUBY nadal się będą przydawać, bo niektórych rzeczy się nie da zrobić za pomocą zdarzeń np: (obsługi myszki)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 23:58 przez X-Tech.)
14-10-14 23:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Pomysł zaakceptowany na okres próbny smiles Zobaczymy, czy się przyjmie.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
08-11-14 12:49
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS