Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady
Aktualny czas: 28-04-26, 17:22 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

RE: Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady

Dobra, moglibyśmy, ale nie kłóćmy się nad wyższością kartofli nad ryżem (lub odwrotnie). Po prostu mamy różne upodobania i nastawienia.

W owego Cold Wara nie grałem...
Grałem dawno temu we wspomnianego SWAT4, wspominam dobrze. Akcje szturmu na pokoje + zakładnicy + terroryści były naprawdę interesujące.

Dosyć osobną kwestią jest Minecraft, bo to całkiem unikalna gra.
Ogólnie kiedyś adorowałem tą grę, będąc częściowo na fali hypu jaki panował w moim środowisku na punkcie tej gry.

Na szczęście po paru miesiącach doznałem przebudzenia. Głównie pod wpływem intensywnego grania w ten shit po sieci. Zorientowałem się, że jest to nic innego, jak hack and slash/MMO ubrane w inne szaty.

Nie lubię również strzelanek z trzeciej osoby. Zazwyczaj mają gorszy model strzelania.

Jedynym MMO które mogę polecić (!) jest Hawken. Jest to gra "mecha" - czyli w zasadzie FPS z perspektywy maszyny. Zaletą tej gry jest darmowość, dobra mechanika i brak pay-to-win.
19-01-15 23:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Gatunki gier, których niecierpisz=przykłady i gatunki gier, które lubisz =przykłady

(19-01-15 23:20)Kryzz333 napisał(a):  Nie lubię również strzelanek z trzeciej osoby. Zazwyczaj mają gorszy model strzelania.

Jedynym MMO które mogę polecić (!) jest Hawken. Jest to gra "mecha" - czyli w zasadzie FPS z perspektywy maszyny. Zaletą tej gry jest darmowość, dobra mechanika i brak pay-to-win.

Jeśli chodzi o trzecioosobowe shootery to faktycznie szukać w tym dosłownego celowania jak w fps to ciężko, ale jeśli potraktujesz to jako element gier akcji/tpp to wychodzi to dobrze np: w MDK2, które serwuje przede wszystkim zręcznościowee i z czasem logiczne wyzwania. Wszystko zależy.

Takie Hidden and Dangerous DELUXE jest bardziej taktyczną grą niż nawet wspomniane Operation Flashpoint czy Swat 4 przede wszystkim przełączasz się między paroma ziomkami i ustawiasz im uzbrojenie przed misjami wg. ograniczenia wagowego. Tu bardziej chodzi o położenie i rozplanowanie ataków w czasie można za pomocą mapy z góry wyznaczyć zadania jednostkom w trakcie gry i wtedy kieruje nimi komputer.

Niestety do MMO się nie zbliżam. Jedyna gra, w którą gram po sieci odkąd mam PC to Unreal Torunament 99 ta gra jest niezniszczalna dla mnie. Mnóstwo trybów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-15 06:38 przez X-Tech.)
20-01-15 06:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS