Golden Forki 2013
Aktualny czas: 14-05-26, 18:16 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Golden Forki 2013
Cyklop Offline
*

Liczba postów: 16

Golden Forki 2013

Pewnie niektórzy widzieli już zapowiedź Golden Forków 2013. Dobrze wspierać takie i podobne imprezy, bo przecież nie wystartowali w zeszłym roku z powodu małej ilości gier. Macie jeszcze czas żeby zgłosić swoją grę.
Zamieszczam odnośnik do tematu

http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=36&t=4282
23-08-13 12:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

RE: Golden Forki 2013

A niby po co mamy się pchać tam, gdzie nas nie chcą? Jak przychodzi co do czego, to gry z naszych działów biorą, ale żeby zaproponować chociaż, że pomożemy jako forum (nawet nie z organizacją), chociaż przy promowaniu imprezy, to mają nas w dupie. Nawet nikt od nich nie pokwapił się ZAREKLAMOWAĆ FORKÓW U NAS! Dali tym samym wyraźny sygnał, że nas nie chcą, o czym zresztą świadczą wypowiedzi noruja, gameboya i srahima w tym temacie http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?p=43109#p43109 - po propozycji DK (i szacun za to dla niego, ze staje ponad podziałami).
Trudno pojąć, jakie mają do nas zastrzeżenia. Pewnie myślą, że będziemy głosować "na swoich", ale skrzywionego rozumowania nie da się wyprostować.

Dlatego, skoro temat powstał, apeluję o niezasilanie GFów grami z UF. Zgodnie z ich logiką - przecież i tak nasze gry nie wygrają, bo oni będą głosować tylko "na swoich".

Cyklop, mam nadzieję, że przemówię Tobie do rozumu. Niby to nie po katolicku lol, ale jak ktoś ma cię w dupie, to ty też go miej. Make war not peace.
23-08-13 14:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Super, muszę od nowa posta pisać, dzięki SaE (chociaż to bardziej wina telefonu >_>)
Ja tam jestem ciekaw jak się potoczą tegoroczne golden forki... :3
I może w końcu ultima zostanie współorganizatorem GF'ów? Tam są wszystkie czołowe fora tylko nie nasze, a wystarczyłoby tylko chyba żeby admini między sobą pouzgadniali?
I nie zgadzam się z twoją opinią na ten temat... Ale wybacz, kiedy indziej, ten telefon jest koszmarny do pisania >_>
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 14:47 przez Amelanduil.)
23-08-13 14:45
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

SaE napisał(a):Dlatego, skoro temat powstał, apeluję o niezasilanie GFów grami z UF.
Umm... a to niby dlaczego?
Zresztą...
"Grami z UF"... a co, jesteście ich właścicielami? Nie potrafię tego zrozumieć, te gry nie są robione z dedykacją dla UF, nie są też one waszą własnością, więc co to stwierdzenie miało oznaczać? Każdy zrobi ze swoją grą to co uważa, a samo namawianie do "ekskluzywności" gier jest idiotyzmem -.-

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
23-08-13 14:55
"Pomógł" przyznał(a):
Cyklop Offline
*

Liczba postów: 16

No wiesz, ja to odbieram jak apel do mnie. Moja gra na GF się znalazła, choć jej nie zgłaszałem. I przyznam się, że Sae mnie nawet przekonała, bo ma wiele racji, a nie ma nic złego w uforumowianiu gier. Nie wiedziałem też że Gospoda ma takie wąty do UF.

No i moja gra była z dedykacją dla UF XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 15:02 przez Cyklop.)
23-08-13 15:01
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Wyjaśnię ci dlaczego sobie tego nie życzą. To są moje domysły, ale to bardzo prawdopodobne. Wasza strona przez kilka lat zajmowała się masowym tworzeniem gierek nastawionych na ilość- bardzo słodziliście ich twórcom, a ten system potęgowały konkursy na crap - to dość zatruwało scenę w ten sposób wytruło się rmxp.pl i znacząco Gospoda. (rmxp.pl SAMO ORGANIZOWAŁO również konkursy na crap swoją drogą xd ) Bardzo długo trwała kuracja z gropodobnych tworów - dopiero po około półtora roku zaczynają napływać przyzwoite gry, bo scena jest w miarę oczyszczona z mody na crap. To idzie w jakiś poziom, ale to tylko dzięki temu, że nadal po scenie stąpało kilka osób, które o nią zawalczyły - dzielnie, wytrwale i w pocie czoła.

Nie uważam, że można na to patrzeć serio - po za tym za dużo litości nie sprzyja uczciwej rywalizacji. Jak dla mnie to są główne powody dlaczego zostaliście pominięci - druga sprawa ta strona miała zawsze inny charakter o czym sami pisaliście. Jak dla mnie nie istnieje coś takiego jak armia ultimy tworzącA gry (nie licząc Gorzowa - to jest spoko swoją drogą) są tylko twórcy gierek, który chcą GDZIEŚ je opublikować i tak naprawdę robią co chcą z tymi gierkami WE WŁASNYM zakresie, by jakoś zaistnieć. CZY fakt, że ktoś publikował swoją grę również na Ultimie ma oznaczać, że stał się własnością Ultimy ? XD

Zdecydowanie kto chce wziąć udział w godnej rywalizacji na poziomie polskiej sceny z ostatnich dwóch lat z pewnością weźmie udział w GF-ach. Tu naprawdę chodzi tylko o gry.

Ja rozważam udział jednakże tworzę arcydzieło, które jest ponad goldenforkami i sceną. SRY GUYS.
Do końca roku może jednak zmienię zdanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 15:34 przez X-Tech.)
23-08-13 15:10
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Miałem wziąć udział ("Miasteczko Nowoczesne 4" ukończone w kwietniu tego roku i "Miasteczko Nowoczesne 4-2" ukończone w maju tego roku), ale ten drewniany stalin o pinokiowym nosie znalazł aż 3 powody, żeby odrzucić zgłoszenie.
Cytat:1) Daty plików wskazują…, że uploadowałeś› je w roku 2010, nie 2012/2013, potwierdzają to inne źródła.
2) Podane linki nie prowadzą bezpośrednio do downloadu
3) Download powinien zawierać się w jednym pliku
Zgłosiłem więc do ravenone i czekam. Tyle lat pracy i mam niestartować, bo jakiś pinocchimon ustanowił zbyt sztywny regulamin zgłoszeń? A niech ci komputer padnie na dobre, Jazzwhisky.

@@admin
czy pierwsze Złote Zera staną się odpowiedzią na Golden Forki?

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 15:34 przez Mateusz SSJ8.)
23-08-13 15:32
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

"1) Daty plików wskazują…, że uploadowałeś› je w roku 2010, nie 2012/2013, potwierdzają to inne źródła."

Czy to oznacza że jeżeli zrobienie gry zajęło więcej niż jeden rok, gra nie zostaje przyjęta? :co:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-13 15:51 przez Yoroiookami.)
23-08-13 15:50
"Pomógł" przyznał(a):
PaayJer Offline
*

Liczba postów: 38

Czyli zrobię grę, wyślę ją na Ultimę i mam olać Golden Forki? Nie wiem czy jesteś tego świadoma, ale zrażasz do tego forum takim postem. Można by to "przetłumaczyć":
Cytat:Kategorycznie zabrania się wysyłania gier umieszczonych na ultimaforum.pl na konkursy, których organizatorami nie jest ekipa wyżej wymienionego forum
Oraz dać to do regulaminu. Czemu by tak od razu nie zrobić, skoro ktoś ma z tym jakiś problem?

[Obrazek: 20481.gif]
Kursy PJ!!!
[Kurs 1] Kliknij tutaj!
[Kurs 2] Kliknij tutaj!
[Kurs 3] Kliknij tutaj!
[Kurs 4] Kliknij tutaj!
23-08-13 16:42
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

Viuu, wybij się czasem poza oklepane myślenie i zacznij analizować słowa, zamiast tylko rozumieć. Gry z UF, czyli gry użytkowników UF - tych którzy udzielają się tu, a nie chcą bawić się na smrodliwym podwórku tam. Do tej pory nie miałam nic przeciwko Gospodzie. Zlewałam na to, co tam robią, jak odnoszą się do nas (ich multikonta, śmiecenie, wytykanie), w drugą stronę to nigdy nie działało, bo myśmy nie logowali się tam, aby im śmiecić (ba nawet o nich nie pisaliśmy - do teraz) - i tu widać naszą wyższość. Idąc tym tropem można wywnioskować, że oni to banda trolli, btw. Kocham takie uogólnienia, są idealną analogią.

Do tego niektórym można zarzucić tutaj zajebistą hipokryzję. Jeszcze do niedawna były to „śmieci z gospody”?! Już nie pamiętasz(cie), jak obrażali nas w SB (nazywając psami Ayene itd.), a potem z płaczem ruszyli na swoje forum, aby pożalić się tamtemu admowi, że JEDEN z NAS nazwał ich jak zacytowałam powyżej. TRAGEDIA! Czyli CAŁA ULTIMA NAZWAŁA ICH ŚMIECIAMI!

X-Tech, Ajne wielokrotnie tłumaczyła jak krowie na rowie, że nie chodziło o głaskanie nowych po pleckach, tylko o niezniechęcanie. Bo każde nawet najgorsze słowa krytyki można ująć normalnie, tak aby gra nie była nazywana "dnem" tylko "grą słabą". I to o to chodziło. A ci wszyscy krytykanci, których teraz nadal pełno, udzielali się wówczas na ultimie z taką samą częstotliwością. Tutaj chodzi tylko o zasadę, że jak ktoś chce widzieć coś złego, to zawsze się dopatrzy. Skoro produkujemy crap, to wara od gier z UF (tak Viuu, chodzi o gry userów UF). PRZECIEŻ TO CRAP! Więc co? Szukają sztucznego tłumu tylko po to, aby konkurs na ich zajebiste gry się odbył?

No i jeszcze jedna jaskrawa przypadłość GF. Bawi mnie wypisanie tych wszystkich organizatorów tego nieprzeciętnego zjawiska. Oświećcie mnie. To tsukuru archive nie jest portalem gospody? Lub na odwrót – to gospoda nie jest forum dla tsukuru archive? Po co mnożyć sztucznie organizatorów. To tak jakby UF organizując konkurs wymieniła:
UltimaForum
UltimaJapan
System
TagTeam

No i na koniec najlepsze:
NewUltimaForum

PaayJer, pominę odpowiedź na twoje wątpliwości. Nie wiem, z którego mojego zdania wyciągnąłeś sens tego punktu regulaminu.
23-08-13 17:19
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS