Goniec RM
Aktualny czas: 13-03-25, 23:28 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Goniec RM
Ozzma Offline
*

Liczba postów: 37

RE: Goniec RM

Proponuję zmienić nazwę na Fakt RM.

[Obrazek: sygnasys.png]
20-07-14 13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

A nie mówiłem, że Sekta to jest niezła gra ? 4 to nie jest zła ocena. Humor i część dialogowa sporo nadrabiają początkowe niedostatki.

Ten drugi artykuł i cała sytuacja. Niezła beka XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-14 13:23 przez X-Tech.)
20-07-14 13:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
INRE Offline
*

Liczba postów: 46

Cytat:Obie strony popełniły błędy, ale to użytkownicy niepotrzebnie to rozdmuchują.
W takim razie albo autor artykułu kłamie albo jestem ślepcem, bo ja widzę błędy tylko po jednej ze stron.

Cytat:Proponuję zmienić nazwę na Fakt RM.
Hehe... w takim razie na jaką nazwę zmienić trzeba by UltimaForum? - BurdelForum? To by było adekwatne do tego co tu się odpi***ala. XD
Zresztą, tutaj jest burdel nie od dziś, więc co się będę...

Jaka patologia. XDDDDD
23-07-14 10:20
"Pomógł" przyznał(a): Vanites , PaKiTos , Rave , X-Tech
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

@INRE, i naprawdę warto było pisać ten komentarz? Rozumiem, że podobne zachowanie zahacza o potrzebę atencji, ale serio... "BurdelForum"?

Mogę zgodzić się co do "patologii", bo cała sytuacja niechęci, nakręcania sensacji, szerzenia pseudo-dziennikarstwa, a przede wszystkim uprzykrzania "życia" tym, którym w głowie jedynie spokój, pomoc i tworzenie gier jest PATOLOGIĄ. Nie wiem, INRE, jakie masz kompetencje oceniania "burdeli", ale na przyszłość zachowaj swoje uwagi dla siebie. Naprawdę rani to wiele osób, które lubią tu przebywać, podyskutować w miłej (niezrozumiałej najwyraźniej przez niektórych) atmosferze. Nie pasuje ten "burdel", idź do innego, bo każde forum ma swoje za paznokciami. A cała nagonka na UF robi się okropnie męcząca.

Co do artykułu w Gońcu o "drażliwej" sytuacji. Niestety jest tendencyjny. W mojej opinii nie powinien się w ogóle ukazać, chyba że faktycznie konstruktywne tematy są już na wyczerpaniu, a zin schodzi na poziom plotkarskiego portalu. Popieram jedynie apel o znalezienie sobie innych for o RM. Choć i tak będzie jak rzut grochem o ścianę, tak długo jak będą istnieli ci, którzy czerpią satysfakcję z podżegania czy ujawniania za wszelką cenę „półprawdy”. Niemniej rozumiem, że konflikty na linii użytkownicy-administracja są chwytliwe. Pozazdrościć tylko podobnych tematów rozważań.

Nowa "recka" w Gońcu cieszy oczy. Zgadzam się ze zdaniem, że Kable III to dotąd najlepsza "scenówka". Co do reszty, martwi mnie, że opnia nie jest przekrojowa. Brak w niej uwag odnośnie zmian założeń i wykonania w stosunku do wcześniejszych części. Widać przecież, że (pomimo minusa) Yoroi przyłożył się do zbalansowania przeciwników, zróżnicowania umiejętności. Treść nie nawiązuje w ogóle do postępu, jaki zrobił. A szkoda, że ten fakt umknął autorowi opinii o Kable'u.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
23-07-14 11:26
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

Daremne trudy, Ajne. Nie przemówisz do rozsądku. Pozostaje mieć nadzieję, że tym co brali i biorą w tym udział w końcu się znudzi. Chyba że ktoś miałby chęć odpłacić pięknym za nadobne. Ale kto by chciał się moczyć w takiej brei.
23-07-14 12:56
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Ayene napisał(a):Nowa "recka" w Gońcu cieszy oczy. Zgadzam się ze zdaniem, że Kable III to dotąd najlepsza "scenówka". Co do reszty, martwi mnie, że opnia nie jest przekrojowa. Brak w niej uwag odnośnie zmian założeń i wykonania w stosunku do wcześniejszych części. Widać przecież, że (pomimo minusa) Yoroi przyłożył się do zbalansowania przeciwników, zróżnicowania umiejętności. Treść nie nawiązuje w ogóle do postępu, jaki zrobił. A szkoda, że ten fakt umknął autorowi opinii o Kable'u.
:przytul:
To mnie chyba najbardziej gryzie w Gońcowym systemie oceniania. Myślę, że poruszyłem się do przodu, gdy przychodzi do tworzenia gier, ale po ocenie średnio widać. Za to gry TagTeamu, przy którym włożyli niesamowitą ilość pracy, mają taką ocenę, co moje 20-30 minutowe Kabelki. :ehe: Schlebia mi, że mój rodzaj humoru aż tak podnosi ocenę, ale średnio jest to uczciwe. Zapewniam, że nie miałbym nic przeciwko, jeśli moje Kabelki miałyby ocenę 3, czy 3+. :roll:

Ja zresztą rozumiem, czym się Noruj kierował, bo już mi przedstawił jak widzi moją grę. Niestety niektóre celowe zabiegi(jak przedmioty Nooba) zostały uznane za coś w rodzaju błędu, a dodałem je ze względu na początkujących graczy. Oczywiście, że jeżeli nosisz ten sprzęt, to wszyscy przeciwnicy schodzą na dwa hity. Przecież tak go ustawiłem. :lol2:
W najnowszej wersji, dodałem opcję dla causali i 'starych' graczy. Starzy gracze nie będą mieli nawet opcji zdobycia tych przedmiotów. Zrobiła mi się z tego taka opcja wyboru trudności gry. :ehe:

Bardzo dziękuję jednak, za takie miłe słowa. :kiti: Może nie widać po ocenie, ale najwyraźniej wielu osobom się mój projekcik spodobał.

(P.S. Mam nadzieję, że nie wyszedłem na aroganckiego drania. mrgreen )

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-14 14:25 przez Yoroiookami.)
23-07-14 14:24
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Cytat:Ja zresztą rozumiem, czym się Noruj kierował, bo już mi przedstawił jak widzi moją grę. Niestety niektóre celowe zabiegi(jak przedmioty Nooba) zostały uznane za coś w rodzaju błędu, a dodałem je ze względu na początkujących graczy. Oczywiście, że jeżeli nosisz ten sprzęt, to wszyscy przeciwnicy schodzą na dwa hity. Przecież tak go ustawiłem.

Hehe :lol2:, negowanie błędów jest bardzo proste, ale zarazem strasznie głupie. System walki jest skopany :) a sprzęt Nooba to tylko 1 element tego systemu, o którym przecież NIE wspomniałem w recenzji.
Odpaliłem sobie Kable III przed napisaniem recenzji i rozwaliłem jeszcze raz ostatnich bossów, NIE używając tego ekwipunku i zgadnij ile tym razem mi to zajęło? Też 2 tury! :)

Druga sprawa, każdą grę ocenia się osobno i nie warto ich porównywać do siebie, bo fakt, że Twoja gra dostała 4 i jakaś inna też 4, to nic nie znaczy - gry mogą być całkowicie w innych kategoriach. W swojej kategorii KABLE 3 może wymiatać, dlatego należy mu się wysoko ocena, ale stawiając grę obok czegoś innego, mogą wydawać się już gorsza, etc.

Ayene, co do przekrojowości, może 2 zdania więcej by się przydały, ale nie mam w zwyczjau chwalić kogoś za coś zrobionego źle. Wiadomo, może i jest lepiej niż było, ale od klepanie po pleckach Yoro ma Ultimę :) Napisałem, przecież że to najlepsza gra z serii. To oczywiste, że autor więc zrobił postęp. No przecież się nie cofnął tworząc lepszą grę, prawda? Nie włażę w tyłek oceniając gry.

Co do tekstu wcześniejszego, hehe - celowo napisany wręcz karykaturalnie, chociaż nikt tego nie zauważył. A komentarze w stylu "FAKT", "serwis plotkarski", tylko cieszą mnie, że wyszło tak jak zakładałem.

Cytat:Pozostaje mieć nadzieję, że tym co brali i biorą w tym udział w końcu się znudzi.
Np. Lartarin? :) Bo chyba cenzurowania jej mało i kazała jeszcze wykasować artykułu z Gońca. Ah te zapędy.
23-07-14 15:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(23-07-14 15:08)noruj napisał(a):  Hehe :lol2:, negowanie błędów jest bardzo proste, ale zarazem strasznie głupie. System walki jest skopany :) a sprzęt Nooba to tylko 1 element tego systemu, o którym przecież NIE wspomniałem w recenzji.
Odpaliłem sobie Kable III przed napisaniem recenzji i rozwaliłem jeszcze raz ostatnich bossów, NIE używając tego ekwipunku i zgadnij ile tym razem mi to zajęło? Też 2 tury! :)

:co: Niestety nie wiem, o czym mówisz. Możesz mi napisać, czym dokładnie to zrobiłeś i w jakiej wersji gry? Zakładam, że użyłeś Kamejame, które obecnie jest niemal dwukrotnie słabsze.

23-07-14 15:28
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Ah Yoro. Ty dalej swoje.
Widzisz, nawet poświęciłem jeszcze więcej czasu na tą grę i NAGRAŁEM FILMIK tak, żebyś już miał wszystko czarno na białym. Bo normalnie się aż jak kłamca poczułem, że ja ci wciskam kit, że system walki w twojej grze chyba nie bangla najlepiej, a ty przecież wiesz, że jest inaczej.
https://www.youtube.com/watch?v=tm9Ij-0a...907F5yNang oto linkas, wrzucałem z telefonu bo mam problemy z netem, więc jakby coś nie działało to napisz :P

EDIT:
Mam Pomógł, hurra :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-14 16:30 przez noruj.)
23-07-14 16:14
"Pomógł" przyznał(a): Yoroiookami
Yoroiookami Offline
*

Dzięki, Noruj :roll: nie sądziłem, że można zadać aż tak wysokie obrażenia. :roll: Teraz ci wierzę. :lol2:

P.S. Jeżeli cię to "pocieszy", zarówno Ayene, jak i Lartarin średnio sobie radzą z obrażeniami typu "Konrad". Wiem, że usprawiedliwienie słabe, dlatego jeszcze nad tym popracuję.

Wygrałeś punkt pomógł. :klaszcze:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-14 16:27 przez Yoroiookami.)
23-07-14 16:22
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS