Goniec RM
Aktualny czas: 14-03-25, 17:09 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Goniec RM
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Goniec RM

O czym ty bredzisz. Ranking to suma wszystkich ocen, ktore dostala gra. Warunek, aby sie w nim pojawic to minimum 2 recenzje, wiec logicznym jest, ze skoro Tsukuru nadrobilo zaleglosci to kilka gier (zrecenzowanych juz wczesniej w Goncu) trafilo do rankingu. To taki metacritic polskiego rma. :roll:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
01-02-16 20:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Ale, jeśli ranking należy do "Gońca RM", to powinny liczyć się TYLKO recenzje z samego "Gońca" i wtedy wszyscy by widzieli, jak w "Gońcu" ocenione są poszczególne gry.

Ewentualnie prowadzić 2 rankingi. Gońcowy i scenowy, zamiast tylko scenowego.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-16 18:27 przez Mateusz SSJ8.)
04-02-16 18:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Ranking nie należy do Gońca. Jest to ranking SCENOWY, który po prostu widnieje w Gońcu.
Jeżeli chcesz "ranking" gońcowy to odsyłam do tych okienek.
[Obrazek: F8ifKRp.png]

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
04-02-16 20:16
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Bu. Widzę, że nie tylko ja nie miałem tu od ponad dwóch miesięcy tematu do dyskusji. Przepraszam z góry za odkop.

Moim zdaniem czwarty sezon Ligi Maperów mógłby być ostatnim. Bo po co to ciągnąć, skoro zwycięzcy narzucają swój wygląd map innym.
Tsukuru.pl upadło, a Jazzwhisky próbuje zachować pozory, że coś się tam dzieje na naszej polskiej scenie.

Ten Gotik to jakaś gra scenowa. Nieźle, jak na początek. Pierwsza gra scenowa zrobiona w RPG Makerze XP (a przynajmniej Kagon Dramillo kojarzy mi się z Dragon Kamillo). Szacun.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
15-07-16 15:53
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Mateusz SSJ8 napisał(a):Tsukuru.pl upadło, a Jazzwhisky próbuje zachować pozory, że coś się tam dzieje na naszej polskiej scenie.
I ta ironia, kiedy mówisz to na ultimie... dziesięć na dziesięć.
16-07-16 14:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Nie wiem, gdzie tu ironia. Raczej nikt na siłę nie utrzymuje Ultimy przy życiu. (Niestety :ehe: )
Chociaż ja nie mam takiego zdania co do 'polskiej sceny'. (Nie znoszę słowa "scena" btw. brzmi trochę losowo)
Jak dla mnie to dzieje się bardzo dużo. Co prawda wielu ze starych rm'owców nie tworzy już gier tak jak dawniej i niestety coraz rzadziej widzę gry od Crashera, TagTimuf i waszych Ayusów, ale zawsze znajdzie się ktoś nowy kto doda jakiś ciekawy projekt na Ultimę albo Gospodę. Mam trochę wrażenie, że przez te krzywe recenzje w Gońcu i niektóre komentarze na forach, wiele ludzi którzy niegdyś dużo tworzyli, zniechęcili się do tego. :I
No i trzeba być wyrozumiałym, bo niektórzy nadal mają pasję do tworzenia, ale zwyczajnie nie mają czasu. :lala:

A tak na temat, to fajnie, że Piotr dodaje coś do Gońca, bo od jakiegoś czasu były tam straszne pustki. Przydałyby się jeszcze jakieś Zabawne Cytaty, albo jakaś ciekawa toplista. smiles

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
16-07-16 15:08
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

"Mam trochę wrażenie, że przez te krzywe recenzje w Gońcu i niektóre komentarze na forach, wiele ludzi którzy niegdyś dużo tworzyli, zniechęcili się do tego. :I "

Nie za bardzo rozumiem, jak to ma się do chęci z tworzenia. Wątpię, że ktoś robi grę dla recenzji w Gońcu czy dla komentarzy na forach

"Przydałyby się jeszcze jakieś Zabawne Cytaty, albo jakaś ciekawa toplista."
Ja ciąglę się zbieram, ale mało czasu. Db, jeszcze dzisiaj coś zacznę pisać.

O.o Mam gwiazdkę :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-16 11:19 przez Adrapnikram.)
17-07-16 11:17
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Przecież po to je wrzucamy na fora, żeby inni ludzie też mieli z tych gier radochę. No to oczywiste jest, że kilka dosyć nieprzyjemnych komentarzy może do tego zniechęcić. Krytykę jestem w stanie zrozumieć, ale niektórzy atakują bezpośrednio twórców gier. :ehe: Może nikt nie robi gier czysto dla recenzji czy komentarzy, ale na pewno pomagają i dodają chęci do wydania następnej gry. A przynajmniej powinny. smiles

A co do dodatkowych rzeczy w Gońcu, to bardzo się cieszę. :aww:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-16 15:56 przez Yoroiookami.)
17-07-16 15:55
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

No sorry, ale atak personalny występuje naprawdę rzadko. A już na gońcu to w ogóle rzadkość nad rzadkościami.

Chyba, że autor wydaja absolutnego gniota to wtedy taki atak jest uzasadniony, bo skoro autor nas nie traktuje poważnie, to dlaczego my mielibyśmy go tak traktować? Szczególnie, że do takich autorów na ogół konstruktywna krytyka nie trafia. Tak, próbowałem.

A nawet jeśli są ataki personalne to są spowodowane samym umieszczeniem gniotów, a nie ich tworzeniem. Bo forum na którym są same gnioty, samo staje się gniotem. Ultima jest tego przykładem np.
18-07-16 02:25
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Rzadko? Z tym to się nie zgadzam. Dosyć często czytywałem tu bardzo nieprzyjemne posty, w tym skierowane w moim kierunku. :roll: Wystawiłem też wiele ostrzeżeń.

W Gońcu to już inna sprawa, miałem na myśli bardziej ich system oceniania i recenzji. Chociaż to w większości subiektywna sprawa. smiles
Zobacz sobie na Lunaterę która dostała 4- (gra w którą autorzy włożyli wiele godzin pracy) i na mojego Kabelka numer jeden, który dostał 4 (krótka gra którą zrobiłem w dwa tygodnie). Niby nie jakieś okrucieństwo, ale ja na miejscu twórców byłbym trochę zniesmaczony. :ehe:
Nawet nie mówię, że to zniechęca ludzi, ale może ich zniechęcić.

A co do twojego dziwnego zdania o Ultimie - sam umieściłeś na forum wiele projektów, więc zastanowiłbym się przed nazywaniem ich wszystkich gniotami. :lol2:
Mam wrażenie że podłapałeś trochę słynnej mądrości X-Techa. Ekhu ekhu.

A tak w ogóle, to nie powinniśmy tu offtopować. :aww: Trochę nie wypada.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-16 03:01 przez Yoroiookami.)
18-07-16 03:00
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS