Gry sci-fi na motywach badania tajemnic
Aktualny czas: 28-04-26, 21:05 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Znacie jakieś ciekawe gierki w klimatach sci-fi ? sci-fi thiller ? Mogą być w klimacie cyberpunk/obcych itd. Chodzi mi o to, żeby gierki opierały się na jakiś tajemnicach i ich badaniu - klimaty rozwiązywania tajemnic z ewentualnym dodatkiem akcji (lub bez) byłyby spoko. Preferuję najbardziej 2-d, ale jeśli są to 3-d, KTÓRE WARTO polecić to też spoko. Wiem jednak, że przeważnie 2-d są bardziej ambitne, ALE JEŚLI 3-d spełnia kryteria ciekawej gry w klimatach tajemnic i ich badania - to jestem za. Z jakiego okresu ? Dowolnego. Mogą być nawet na stare konsole, pcy, dos itp. MRAU

Jaram się serialem Z Archiwum-X, Fringe itd. Może to też będzie jakaś podpowiedź.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-14 01:01 przez X-Tech.)
26-09-14 00:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Gry sci-fi

Mass Effect, może? :ehe: Nie jestem jakimś znawcą Sci-Fi, ale mi się osobiście gra podobała pod względem możliwych wyborów. Niedawno wyszła też gra o nazwie "Divinity", ale podobno RNG w grze jest tak zaprojektowane, że ludzie masowo się wściekając i kończą z tym 'dziełem'. :lol2:

Gier 2d w tym stylu niestety nie znam. smiles

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-14 00:57 przez Yoroiookami.)
26-09-14 00:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
arturd Offline
*

Liczba postów: 44

RE: Gry sci-fi na motywach badania tajemnic

Shadowrun (np. Returns ale i starsze) i Xenonauts.
Pierwsze to cRPG w klimacie połączonego fantasy i dark cyberpunku. Oczywiscie gra jest w dwóch wymiarach (2d). Walka jest turowa. Są zagadki, są questy. Wiele klas do wyboru od street samuraia przez netrunnera po maga. Rasy są zróżnicowane, od Ludzi przez Elfy (OP!)
do Trolli.
Drugie, Xenonauts. Gra polega na Rozwoju bazy i personelu, badaniu kosmitów i ich eksterminacji (głównie eksterminacji). Tutaj też mamy do czynienia z grafiką 2d i turową walką.
26-09-14 14:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Gry sci-fi na motywach badania tajemnic

@arturd: Shadowrun znam. Na snesie pogrywam. Mocny klimat.
Tego drugiego Xenonauts nie znam. Ciekawe.

@yoro: Mass Effect to raczej nie. To jakaś rozwałka z elementami rpg XD

Dzięki za propozycje. Czekam na więcej propozycji gier - s-f opartych na rozwiązywaniu tajemnic.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-14 17:13 przez X-Tech.)
26-09-14 17:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS