Jaką grę zrobić najlepiej?
Aktualny czas: 28-04-26, 17:29 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jaką grę zrobić najlepiej?
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Jaką grę zrobić najlepiej?

Zgadzam się z powyższym smiles ja bym bardzo chętnie pograł w zwyczajną przygodówkę z zagadkami, czy samym poznawaniem świata. :roll: Twórz śmiało.
16-05-13 19:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Też bardzo chętnie zagram w "fabularny dynamit" (flaki z olejem są niestrawne ^^). Co do zagadek - Jeśli mają tylko być, aby były... nie rób ich... szkoda tajm. A propos - Aloha na Ultimie :lartarin:
16-05-13 21:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
NatsuDragneel Offline
*

Liczba postów: 64

Ja tam zagrałbym chętnie w Visual Novel albo JRPGa opartego w 90% na fabule, dla mnie to jest najważniejsze ;). Przygodówka z eksploracją świata i zagadkami też brzmi nieźle, byle na każdym kroku nie wpadał przeciwnik, bo zaburza to często rytm grania. Zresztą, dawno nie widziałem typowo "mangowej" produkcji z japońskim humorem itp. Ogólnie, wiele pomysłów brzmi nieźle.
NatsuDragneel
21-05-13 19:30
"Pomógł" przyznał(a):
Sunshine Offline
*

Liczba postów: 38

Dzięki wszystkim za rady. Mam już w głowie pewne założenie, które w niedalekiej przyszłości postaram się zrealizować. Jeśli ktoś jest chętny do pomocy, proszę niech piszę na pw. Mam jeszcze jedno pytanie. W jaki sposób jesteście motywowani do tworzenia? Sami przez siebie, czy przez opinie innych? I ewentualnie jak rozpoznać tych, którzy się na tym rzeczywiście znają?
Pytam się dlatego, że czami mam z tym problem.
02-06-13 12:50
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Ja osobiście jestem motywowany tym, że chcę pokazać innych historie przeze mnie napisaną. Właściwie to wszystko co mnie motywuje :P

Sunshine napisał(a):jak rozpoznać tych, którzy się na tym rzeczywiście znają?
Nie za bardzo zrozumiałem...
Jeśli ktoś krytykuje twoją grę bez powodu, to nie ma co się tym przejmować, jeśli napisze co w niej jest nie tak, to pierw sama przemyśl czy to co zostało wypomniane jest złe. Ew. poradź się kogoś innego.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
02-06-13 13:06
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

co za dziwaczne pytanie:
Sunshine napisał(a):W jaki sposób jesteście motywowani do tworzenia?

Samo spędzanie czasu na czymś kreatywnym ( w tym wypadku - tworzeniu gier, które coś opowiadają) jest przecież powodem, dla którego ludzie korzystają z rpgmakera. Kto ma jakąś historię do opowiedzenia robi gry w rpgmaker.

Nie rozumiem szukania powodu, by robić gry w rmie. To bardzo dziwne i nie usprawiedliwi nadmiaru wolnego czasu - wręcz wydaje się trochę żałosne...

Nie znajdziesz sobie powodu/motywacji do robienia gry w rpgmaker jeśli nie masz czego opowiadać- czegoś co warto opowiadać. Początek udanego/sensownego tworzenia gier w rpgmaker wygląda tak:

Ludzie chcąc opowiadać jakieś historie w formie gier (głównie w stylu japońskim głównie jrpg) szukają programu, który im to ułatwi i wybierają rpgmaker, bo jest do tego najlepszy.

Sytuacja odwrotna ?
NIE ! "znajdźcie mi powód bym chciał/chciała robić gry w rpgmaker" Bez SENSU.

Niedorzeczne. Gier nie robi się na siłę, byle by powstawały - chyba, że ktoś chce się ośmieszyć.

To tak nie działa - trzeba się zastanowić jaki typ gier chcemy tworzyć i co chcemy uzyskać, a potem wybrać odpowiedni program. Na odwrót się nie da jest to bezsensowne totalnie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-13 14:06 przez X-Tech.)
02-06-13 13:55
"Pomógł" przyznał(a):
Aberccius Offline
*

Liczba postów: 9

Ja chętnie pograłbym w erpega z otwartym światem i eksploracją.Z jakimś ciekawym systemem walki.
02-06-13 15:22
"Pomógł" przyznał(a):
insinia Offline
*

Liczba postów: 1

Ja tam uważam, że ze wszystkim trzeba próbować. Bynajmniej nie zmuszając się do niczego w oparciu np:. o największą liczbę "zwolenników" danego tematu, gatunku; tylko robić to co się czuje.
02-06-13 20:33
"Pomógł" przyznał(a):
Herion10 Offline

Liczba postów: 11

Jestem zmotywowany do swojego projektu, tylko jako hobby.

Po co robić grę na siłę. Traktuj to jako zabawę, a nie coś ciężkiego. Jak niebędzieś robić tego jako hobby skączyś projekt i wywaliś grę do kosza, gdyś to dla ciebie nie jest wykonalne.
Poprostu baw się przy tworzeniu projektu, a napewno wyjdzie ci coś dobrego i fajnego.
02-06-13 23:23
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(02-06-13 23:23)Herion10 napisał(a):  Jestem zmotywowany do swojego projektu, tylko jako hobby.

Po co robić grę na siłę. Traktuj to jako zabawę, a nie coś ciężkiego. Jak niebędzieś robić tego jako hobby skączyś projekt i wywaliś grę do kosza, gdyś to dla ciebie nie jest wykonalne.
Poprostu baw się przy tworzeniu projektu, a napewno wyjdzie ci coś dobrego i fajnego.

No. Tworzenie w rmie to musi być zabawa. Podstawa to mieć jakiś tam pomysł i trochę jednak pomyślunku - nad własnymi pomysłami - postarać się być autorskim - robić coś własnego czego jeszcze nie było i jazda.
23-09-14 23:44
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS