Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 21:03 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

Nie zdziwię się, jeśli administracja TEGO FORUM znowu będzie miała odruch "X-Tech = ban".

Ten "bullshit" z mojej strony został poparty przez innych, a ty, X-Tech, jesteś jedyną osobą, która odrzuca je, uparcie wierząc w czystość konsolowych gier. Weź wyrzuć swój komputer przez okno i w jego miejsce wstaw Wii U, Sony Play Station 3/4, Microsoft Xbox (360/One), czy Boxer8 Ouya. Tak będzie lepiej, bo to nie ilość postów decyduje o popularności forum, tylko ich jakość. A jakość twoich postów aż woła o bana. I czy jeszcze nie widzisz, że twój nos jest za długi od tej całej twojej arogancji?

I już wiem, kim jesteś, X-Tech. Złym Bogiem stworzonym przez nieistniejącą już Polską Scenę RPG Makera.

Co do tematu, to nie ma powodu do paniki. W każdej grze zapis to dobra rzecz. Trzeba tylko umieć z niego korzystać. Szczególnie, kiedy postać nie rozwija się automatycznie. Jeśli rozsądnie z niego korzystasz, to nawet horror nie będzie tym zepsuty. Przy ustawianiu rozwoju postaci dobrą praktyką jest rozwijać po równo statystyki. Wtedy nie ma zbyt wielkich szans na zepsucie statów. Podobnie radzę z umiejętnościami, przy czym najpierw magia. W "Two Worlds 1" były kamienne smoki, walka siłowa z którymi była długa i dla niektórych irytująca. Nawet założenie wszystkich magicznych tarcz na raz nie rozwiązywało problemu. Ale moment tę bestią pokonałem, jak ją częstowałem czarem "Ręce śmierci" z Nekromancji (trucizna), a potem spokojnie wykończyłem bestię mieczem. Tak więc zapisy gry same z siebie nie psują gry.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
02-09-14 16:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - Mateusz SSJ8 - 02-09-14 16:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS