Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 21:03 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

@X-Tech
Cytat:Wychwalałem rmy 2k i 2k3 ponieważ zdarzenia, które posiadają i 2k i 2k3 pozwalają robić wszystko szybciej ( pozostałe rm też posiadają zdarzenia szczególnie dobrze działają zdarzenia w vx ace) Ty zamknąłeś temat bo się nie mogłeś pogodzić że ludzie na zdarzeniach ze swoimi grami wymiatają.
Zamknąłem, bo siałeś offtop. Temat był o kwestii skryptowania. Skoro jesteś taki mocny, to śmiało. Odejdź od RPG Makera i spróbuj zrobić coś w Game Makerze, nie używając języka programowania, który TAM jest straszny. I miałem powiedzieć administacji, żeby odblokowali, ale nie zrobię tego, bo ty nadal tu siedzisz.

Cytat:Kto używa cheata ? Twórcy gier, aby cheaterzy dali radę z ich grami.
Jeśli wyznajesz jakiś monoteizm, to odstąp od wiary, którą wyznajesz, bo ci ona nie służy. Już oddział położniczy w szpitalu zepsuł ci oczy, a ty ciągle się upierasz, że tylko ty masz rację.

I na koniec jeszcze tylko jedno chcę ci powiedzieć.

KAPLOWEY

@#{temat}
Zapisy to tylko narzędzie pozwalające na przejście gry bez potrzeby siedzenia nad nią cały dzień. Samo w sobie nie jest żadnym oszustwem. Nawet, jeśli to jest szybki zapis. Problemem jest ten, który go używa. Jeśli będziecie domagali się o twórców gier, żeby wywalili z gier możliwość zapisywania tylko dlatego, że ktoś obok was, używa zapisów w sposób kwalifikujący się jako cheat (z powodu czego ma zakaz udziału w turniejach dla graczy, a przynajmniej może już mieć taki zakaz), to w końcu sami zostaniecie bez gier, wskutek czego jeszcze bardziej się stoczycie. Już grający w "Mega Mana" narzekali na późniejsze części, niż jedynka, że są za łatwe i co się stało? "Mega Man & Bass" jest tak trudna, że normalny gracz nie da rady jej przejść, pomimo tego, że są tam zapisy po ukończeniu lokacji. Twórcy mogliby się pokusić nawet, żeby pozwolić na zapisywanie gry w dowolnym momencie, kiedy gracz nie przechodzi żadnego etapu. Ale obawiam się, że jeśli X-Tech nie przestanie piać, że zapisywanie to oszustwo, to w końcu nawet amatorscy twórcy gier przestaną je tworzyć. A poza tym "Two Worlds" nawet, jeśli jest zapis w dowolnym miejscu, nie da się przejść, nie używając czarów. Z resztą nie zdziwi mnie, jeśli zaczną wychodzić tak długie gry, że aby je ukończyć, trzeba będzie nad nimi siedzieć wieczorami, a nie będzie w nich możliwości zapisania gry, ani żadnego systemu haseł.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
20-11-14 16:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - Mateusz SSJ8 - 20-11-14 16:50

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS