Minecraft - Co o nim myślicie?
Aktualny czas: 28-04-26, 21:26 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Minecraft - Co o nim myślicie?
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Minecraft - Co o nim myślicie?

Gralem w minecrafta, jakos mnie nie zachwycil bym przy nim zostal i zniknal z mojego komputer, za to ta grupa sprawila, ze chyba jednak do niego wroce na jakis czas.

Doctor Who:
http://youtube.com/watch?v=e0MFgm2HP9Y

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
26-01-14 16:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

Grałem kiedyś w MC, ale co z tego?! Pobudowałem, pograłem=sama nuda!
Również jestem za Spore. Tam więcej rzeczy da się zrobić helio.

Dla mnie MC jest po prostu płytką grą, jak to noruj powiedział:
Cytat:to gra o stawianiu kloca na klocu.

O. Tyle mogę się jedynie wypowiedzieć na ten temat :)
26-01-14 16:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Mi nie chodzi o to że MC rozwija a Spore nie. Moim zdaniem obie gry rozwijają. W MC budujesz zamki, domy, tunele nawet można pobawić się w tak zwane "pixel art'y". Więc można wiele a zaś o Spore sami już wszystko powiedzieliście :P

MARCUS :D
26-01-14 17:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Co do minecrafta kolejny raz pytam dlaczego warto w to graĆ ? Swoje zdanie wyraziłem i naprawdę nic mnie do tej gry nie przyciąga, by choćby demo dla testu pobrać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-14 19:00 przez X-Tech.)
26-01-14 18:55
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

X-Tech napisał(a):Co do minecrafta kolejny raz pytam dlaczego warto w to graĆ ?

Najlepiej grać w to w kilka osób na jednym kompie (np. w szkole), wtedy można się powalić swoją pomysłowością :) W tej formie najlepiej się spisuje :)

Ale tak po za tym, to singleplayer szybko się nudzi. Czyli samemu nie warto :)
26-01-14 19:44
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

(26-01-14 19:44)Hubertov napisał(a):  
X-Tech napisał(a):Co do minecrafta kolejny raz pytam dlaczego warto w to graĆ ?

Najlepiej grać w to w kilka osób na jednym kompie (np. w szkole), wtedy można się powalić swoją pomysłowością :) W tej formie najlepiej się spisuje :)

Ale tak po za tym, to singleplayer szybko się nudzi. Czyli samemu nie warto :)

Jak się do tego dorzuci paczki modów jak np Hack/Mine czy jak to tam jest może przedłużyć zabawę, są większe możliwości, i można nawet pobawić się portalami i turretami mrgreen

MC czasami może wydawać się skomplikowany przez wszystkie te zegary binarne itp. Sam sobie od czasu do czasu pogrywam i to mi nie przeszkadza, siedzę na serverach gdzie znalazłem ekipę do tworzenia gry, dlatego plusem może być też znalezienie jakiejś znajomości (no cóż... 32 latek z żoną i dzieckiem też jest znajomością).

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
27-01-14 15:55
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

"Minecraft rozwija kreatywność"... taa jasne, niby w jakim przypadku?
Jeśli rzeczywiście rozwija kreatywność to podajcie chociaż jeden przykład takiego zdarzenia.
Całe to pokolenie dzieciaków co gra w minecrafta chyba nawet nie wie co to kreatywność...
Spójrzcie dla przykładu na gry od takich ludzi.
Zazwyczaj są to jakieś singleplayerowe podróby mmo, lub próba zrobienia minecrafta w makerze (czy też inne kopie gier). To się nazywa kreatywność?
Sam jakoś przestałem się udzielać na temat takich gier zupełnie, bo już nawet nie wiem jak można pomóc takim twórcom...
Gry dla jakichś gwiazdek jułtuba, gry z mmo'sów i inne podróby - takich jest poziom dzisiejszych gier od młodych twórców...

Naprawdę, gdyby ktoś wyszedł z czymś ciekawym, ale z racji braku doświadczenia wyglądałoby to jak syf - chętnie bym pomógł.
Bo jak na razie ciężko oczekiwać na coś dobrego, jak tacy ludzie idą na łatwiznę.
Oczywiście tworzy się jeszcze coś lepszego jak gry Akiego (choć za Hope'a chce go zamordować xD), Noruja, revenone'a, TagTeamu czy nawet CrasheR'a i jego średnich horrorów (chociaż Dawnville nie prezentuje się tragicznie). Nie wymieniam tu ofkorz wszystkich tylko kilka przykładów.
Także proszę nie pieprzyć takich bzdur jak "majnkraft rozwija kreatywność".

Hejt poleciał, teraz coś na temat samej gry.

Sam czasem odpalę minecrafta gdy się nudzę ze znajomymi, ale granie w niego nie trwa raczej dłużej niż kilka dni - później z pół roku przerwy.
Ta gra się nie dość, że szybko nudzi, to jeszcze jej optymalizacja to jakiś żart.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-14 17:18 przez Viuu.)
27-01-14 17:17
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Wątpie w Viuu. Nie wszyscy są tacy. Mam 13 letniego kumpla Gabriela który codziennie potrafi grać w minecraft'a po 7-8h. I uwierzcie mi, całe życie nie spotkałem bardziej kreatywnej i pomysłowej osoby.

MARCUS :D
27-01-14 17:40
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

helio108 napisał(a):Mam 13 letniego kumpla Gabriela który codziennie potrafi grać w minecraft'a po 7-8h. I uwierzcie mi, całe życie nie spotkałem bardziej kreatywnej i pomysłowej osoby.
Umm... ale to znaczy że minecraft dał mu tą kreatywność? O_o
Nie rozumiem tego toku myślenia... to że ktoś jest kreatywny i gra w jakąś grę nie znaczy, że to ta gra mu ją dała. Jakby tak było większość ludzi by wychodziło z tej gry jako osoba kreatywna, a gówno prawda.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
27-01-14 17:43
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Rownie dobrzw mozna powiedziec, ze kreatywnosc rozwija paint, bo mozesz w nim tworzyc wspaniale rzeczy... Prawda jest taka, ze nieliczni to potrafia, a MC to oglupiajaca gra jak kazda inna.

Viuu mnie pochwalil, czy tylko mi sie wydaje? :O

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
27-01-14 17:44
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS