Motywujący pomysł
Aktualny czas: 28-04-26, 19:46 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Motywujący pomysł
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Motywujący pomysł

Mam pomysł jak bardziej wynagrodzić osoby, które robią pełnoprawne gry.
Osoby, które mają ukończone np: 3 gry pomagając komuś w temacie "pomoc" otrzymują 3x ilość punktów pomocy = x ilość gier, które zrobiły co się przekłada na jakość pomocy i motywuje, aby robić tych PRZYZWOITYCH gier więcej i jednocześnie oddaje ile expa ma dana osoba z rmem. Proste.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-15 00:35 przez X-Tech.)
10-01-15 22:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

RE: Motywujący pomysł

Mało motywujące, bo za trzy razy więcej "Pomógł" wcale nie kupią sobie bułki. Jak dla mnie słaby pomysł.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
10-01-15 22:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

A za jakiekolwiek pomógł, albo robienie gier sobie kupują ? Motywujący dla tych, którzy chcą pomagać.
10-01-15 23:44
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Za zrobienie gry całkowicie od podstaw mogą czerpać zyski, to raz. Dwa, że jeśli ktoś chce pomagać to pomagać będzie, mając w czterech literach czy nabija mu to jakieś statystyki czy nie.

10-01-15 23:50
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Z takim podejściem jakiekolwiek wyróżnienia na forum nie mają żadnej wartości, a piszemy o forum. Ta - mogą zarabiać - raczej w twoich urojeniach. Jedyne osoby, które coś zyskały na grach z rm to świetni pisarze z wieloletnim stażem i zarazem osoby które stworzyły niejedną grę w rmie za free która podbiła graczy na scenie światowej rma na kilka lat przed wydaniem czegoś za kasę, a tych osób, które coś zyskały jest mało i można policzyć na palcach jednej ręki. Osoby, które stworzyły takie hiciory sa jednoczesnie maniakami gier z rma i nie są w ogóle z Polski. Autor To The Moon jest przecież autorem m.innymi jednej z najbardziej znanych gier w rmie, którą zrobił za free na kilka lat nim zrobil To The Moon co dało mu jakąkolwiek szansę przebicia podobnie jak autorka Ahriman Prophecy. Autorzy wielkich gier za free które zostały uznane na stronach z grami free nie tylko rm. Wy sobie roicie, że ktoś na tym zarabia, bo sobie zrobi grę lepszą od porażek rma. Jakiś grosz wpadnie najwyżej do tych bardziej znanych z gier free w rmie (na świecie) autorów świetnych gier, którzy mają uznanie w kręgach graczy, którzy grają w ten typ gier. To i tak nieliczne zdecyduje się kupić. Za dużo sobie wyobrażają niektórzy, bo większość gier z rma za free jest przecież lepsza od komercyjnych także mało kto zdecyduje się na zakup, A JAK już wydali grosz to na gry od tych zaufanych, którzy wcześniej robili genialne rzeczy za free.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-15 00:07 przez X-Tech.)
10-01-15 23:59
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

X, zmień gadkę, tą widziałem już w wielu tematach. Mówię jedynie że pomysł nie ma większego sensu bo osoby które naprawdę chcą pomagać będą pomagać niezależnie od ilości "Pomógł" które otrzymają.

11-01-15 00:05
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

To jest prawda. Jednak świadczy z góry ile taka pomoc jest warta. Demotywuje też osoby, które wpadły na forum ponabijać sobie punkty pomocy, a nie realnie pomagać. Raczej to tak wygląda.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-15 00:08 przez X-Tech.)
11-01-15 00:06
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Nawet jeśli taka osoba która chce tylko sobie ponabijać punkty pojawi się na forum, to weź pod uwagę że nie dostanie ich za byle jaki post. Jeśli nie pomoże, nie dostanie, więc nie powinno to stanowić problemu. Świadczy z góry? Czy ja wiem. O jakości pomocy świadczy jej treść, a nie to ile punktów "Pomógł" ma osoba pomagająca.

11-01-15 00:10
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Kto będzie czytał poprzednie posty z pomocy danego użytkownika ,aby stwierdzić czy to co pisze dana osoba to nie lanie wody. W każdym razie mój pomysł działa i motywuje do starania się z tworzeniem gierek. Nie szkodzi w żaden sposób, a na pewno pomaga. Jeśli ty tak próbujesz się wymądrzać próbując mi zamazać cały sens tego co napisałem dla samego faktu zamazania to lepiej sobie poszukaj innego działu, bo ukończone pełniaki to nie twoja specjalność.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-15 00:17 przez X-Tech.)
11-01-15 00:14
"Pomógł" przyznał(a): Crashykk
Venesard Offline
*

Tak jak przypuszczałem, twoje zadufanie w swój "geniusz" nie pozwala ci dostrzec niektórych faktów które są oczywiste dla innych. Nie potrafisz również uniknąć złośliwości w kierunku innych. To się zwie aspołeczność, i da się leczyć. Rób jak uważasz, wedle życzenia nie wypowiem się już w tym temacie.

11-01-15 00:18
"Pomógł" przyznał(a): Crashykk
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS