Nowy maker
Aktualny czas: 28-04-26, 21:14 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Nowy maker
Soul Offline
*

Liczba postów: 89

RE: Nowy maker

Wymagania niskie? Powiedz, że żartujesz... Z resztą ja mam nadzieję, że oni żartują z tymi wymaganiami. Btw. program waży 2GB? Czyży masa grafik? Ale serio, skok technologiczny jest minimalny, więc totalnie nie wiem dla czego program ma aż tak zawyżone wymagania patrząc na ACE. Czyżby to przez javascript? Ale w takim razie twórcy by odwalili totalną głupotę wybierając javascript. Bo innego wytłumaczenia nie umiem znaleźć.
13-08-15 20:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Core2 Duo i 2GB ramu to wysokie wymagania? 2007 dzwonił, chce z powrotem swojego kompa...

Z czego są kuźwa wasze kompy, z origami?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-15 21:05 przez Amelanduil.)
13-08-15 21:04
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Komputer do tego makera kosztuje ok. 150 zł po leasingu...

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
13-08-15 23:22
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Jeśli rzeczywiście zamierzają zmienić język programowania, na którym bazuje ten działający w RPG Makerze, z Ruby na Javascript, to hejterzy RGSS wraz z wyjściem nowego RPG Makera zeżrą wszystkie hejty pod adresem Ruby. Wszyscy. No, może z wyjątkiem tego robota, co wychwalał RPG Makera 2003 w temacie kogoś, kto pomylił side-view z ABSem.

A co do samego programu, to zastanawiam się, jak szybko będzie teraz chodzić.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
14-08-15 07:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Soul Offline
*

Liczba postów: 89

Amelanduil napisał(a):Core2 Duo i 2GB ramu to wysokie wymagania? 2007 dzwonił, chce z powrotem swojego kompa...

Z czego są kuźwa wasze kompy, z origami?

Nie no Amel i Avaron, macie racje, takie kompy z drugiej reki mozna kupic za ~300zl. Ale mi bardziej chodzi o to, ze w tym makerze nie ma skoku technologicznego, a wymagania sa o wiele wyzsze.
15-08-15 22:20
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

jest wyższa rozdzielczość :) większa baza danych :) 2 różne systemy walki :) a od dawna wiemy że programiści z enterbrejnu raczej asami nie są :) zawsze jak ktoś ma czas i umiejętności może dostać się do głównego oskryptowania programu i to wszystko zoptymalizować :)

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
15-08-15 23:15
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Avaron napisał(a):zawsze jak ktoś ma czas i umiejętności może dostać się do głównego oskryptowania programu i to wszystko zoptymalizować :)
Oby Twierdza pomogła :P
15-08-15 23:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

Liczba postów: 46

Cholercia! Świetnie się prezentuje ten nowy RPG Maker. Aż mi szkoda, że kupiłem VX Ace ale cóż, nie było słychać wtedy by ten nowy tak szybko się pojawił ;)
Z drugiej strony ceny będą holendernie wysokie z początku a ja tak do 60 złoty mogę wydać na program, więcej nie bom sknera straszny. Na razie więc będę dłubał dalej przy swoim projekcie w VX ACE ale pewnie w końcu się przesiądę gdy stanieje.

Ja mam za to pytanie do ludzi z forum... co byście powiedzieli by jakiś wydawca sprowadził do Polski nowego RPG Makera i sprzedawał go za POLSKĄ cenę? Bo wiecie, normalnie RPG Maker może najtańszy nie jest ale za granicą nawet ceny premierowe da się "przegryźć" jednak u nas to już kwoty trochę za duże dla przeciętnego człowieka zarabiającego 1000 zł na rękę mającego w dodatku także inne pasje, hobby i rodzinę gdzie kasy więcej potrzeba.
Myślałem o tym by zebrać większą grupkę ludzi i prosić wydawnictwa na ich profilu FB by spróbowali się dogadać i wydać nowego RPG Makera w Polsce. Z grami się udaje, więc może i z programem też? Ktoś był by chętny do takiej akcji? (nie teraz, ale bliżej premiery)
16-08-15 15:38
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Kategoryczne nie! Bo wtedy piractwo naRM będzie nielegalne. (tak prawo nas chroni albo chroniło)
A tak na poważnie to mi obojetne bo za nowego rm się nie zabieram a i bardzo mało ludzi będzie chciało to kupić. Może lepiej poczekać na humble?
17-08-15 04:30
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

Liczba postów: 46

Cytat:A tak na poważnie to mi obojetne bo za nowego rm się nie zabieram a i bardzo mało ludzi będzie chciało to kupić. Może lepiej poczekać na humble?
A skąd to przekonanie? Dużo ludzi z Polski używa RPG Makera a nie każdy chce być piratem (jak ja) to kupuje na Steamie bo na bundla to się dość długo czeka i łatwo przegapić.
17-08-15 15:57
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS