PS4 - Opinie
Aktualny czas: 28-04-26, 22:33 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
PS4 - Opinie
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

PS4 - Opinie

Jak w temacie widać założyłem wątek, aby porozmawiać o najnowszej zabawce firmy Sony. Szczerze wam powiem, że wbrew temu, iż wiele osób narzekało na tę konsolę (głównie dlatego, że nie jest ona dostępna w niektórych miastach nawet teraz), to spełniła moje oczekiwania i okazała się być dość ciekawa. Graficznie na pewno wyprzedza poprzedniczkę i to o sporo. przykładem może być choćby The Division, który ma ukazać się w przyszłym roku.

Screen:
[Obrazek: 1370901007_tc_the_division_screen_water_...15pmpt.jpg]

Dodatkowo pady mogą wydać się dość dziwne w dotyku dla osób, które wcześniej posiadły ps3 (gdy pierwszy złapałem takowego stwierdziłem, WTF? Z czego on jest zrobiony xD), ale na pewno są wygodniejsze, a ilość funkcji jakie została w nie wpakowana jest niesamowita. Dużym zdziwieniem było, gdy po zebraniu dziennika audio w grze Killzone Shadow Fall zaczął on odtwarzać się właśnie z pada. Dodatkowo panel dotykowy bardzo ułatwia sprawę, chociażby rozdawanie komend "dronowi" w ww. już Killzone. Wystarczy przejechać palcem w odpowiednim kierunku.

Jednakże nie można jej tylko zachwalać. Podobno jest dość awaryjna (nie spotkałem się jeszcze z żadną usterką) oraz posiada, przynajmniej moim zdaniem dziwnie wyglądające menu konsoli. Całość na pierwszy rzut oka jest niejasna, a żeby coś znaleźć trzeba się trochę naszukać. Pod tym względem zdecydowanie wygrywa u mnie PS3.

Podsumowując moim zdaniem jest to ciekawa zabawka, która na pewno pozwoli wielu osobom na spędzenie miłych godzin przed telewizorem, a jakie jest wasze zdanie? :)

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-13 16:18 przez Crashykk.)
26-12-13 16:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

RE: PS4 - Opinie

Ta, też spotkałem się z opiniami o tym że jest awaryjna, najpewniej za jakiś czas wyjdzie poprawiona wersja konsoli za którą trzeba będzie znowu zapłacić...
Nie wiem czy się z tą nową generacją trochę nie pospieszyli. Wychodzi jeszcze sporo gier na stare systemy. Dla mnie najgorsze jest to, że zrezygnowali z darmowego grania przez sieć (jak to miało miejsce w przypadku PS3). Jakoś nie mam ochoty wydawać kasy na subskrypcję... To między innymi był powód dla którego chciałem mieć PS3 zamiast X'a.
26-12-13 16:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

W sumie prawda, jednakże zauważ, iż w przypadku PS+ pieniądze wydane na subskrypcję zwracają się w przeciągu jednego miesiąca, gdyż otrzymujesz zniżki na większość produktów z PSN oraz aż 4 gry (1 - PS4, 2 - Ps3 oraz 1 - PSV) i nie są to wcale jakieś nieznane tytuły. W tym miesiącu przykładowo Sony udostępnia Devil May Cry (5) oraz Borderlands 2 na PS3 :P

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-13 16:33 przez Crashykk.)
26-12-13 16:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

DmC: DMC to nie 5, więc tak tego nie nazywaj :P
To nawet nie jest prawdziwe DMC x.x

Co do konsoli... wszyscy kurna zachowujecie się zawsze tak samo.
Przy każdym starcie nowej generacji są płacze "nie za szybko?" itp, zawsze jest awaryjność, odkrywanie problemów konsol.
DLATEGO NIE KUPUJE SIĘ ICH NA START
Odczekuje się z rok/dwa lata, aż wszystko się ustabilizuje.

Ludzie naprawdę się niczego nie uczą jak widać.
A ty Amciu wpadasz tu w ten sam szał hejtu co większość ludzi.
Ludzie już by chcieli wytypować zwycięzców generacji, choć ta się jeszcze tak naprawdę nie zaczęła.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-13 16:56 przez Viuu.)
26-12-13 16:55
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Viuu napisał(a):DmC: DMC to nie 5, więc tak tego nie nazywaj :P
To nawet nie jest prawdziwe DMC x.x

Wiem o tym, ale nie wiedziałem jak przekazać, że to ten reboot. ^^

Ogólnie kiedyś dawno temu kupiłem (a raczej mój starczy brat) PS2 na starcie i nie narzekałem, teraz dostałem PS4 w prezencie, więc tak na prawdę nie miałem wyboru, ale jak na razie działa wszystko, więc jest dobrze. Jednakże wracając do awaryjności czytałem, iż są to w głównie fabryczne błędy czy coś takiego w danych seriach, a w Polsce nie było jak na razie dużego problemu z psuciem się konsol.

26-12-13 17:03
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

Konsolka ciekawa, czekam co autorzy exclusivów z nią zrobią (np. takiego Uncharted), choć ja raczej jej nie dostanę (bida a i bogatych krewnych którzy by chcieli coś droższego kupić też nie mam).

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

26-12-13 19:02
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Dzisiaj zostalem mile zadziwiony moca PS Vity w polaczeniu z PS4. Nie dosc, iz jest swietna mozliwosc gry zdalnej (Granie na naszej konsoli PS4 na odleglosc za pomoca PS Vity przez internet), to jeszcze uzywac mozna jej jako dodatkowego pada. Na prawde cos niesamowitego. Siedzac w szkole moge grac w Knack'a, Killzona, badz cos innego. ;P

28-12-13 23:36
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

(28-12-13 23:36)CrasheR napisał(a):  Siedzac w szkole moge grac w Knack'a, Killzona, badz cos innego. ;P

No chyba że w domu prądu nie będzie albo rodzice pomyślą "po kiego grzyba się konsola pali jak [twoje imię] jest w szkole?" i odłączą kabel.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-13 00:15 przez Rave.)
29-12-13 00:14
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Brak pradu rozumiem, ale rodzice grzebiacy przy mojej konsoli to cos niespotykanego. Tym bardziej, ze moja mama pomyslalaby, ze konsolka musi sie tak swiecic i by jej nie dotknela xd

29-12-13 01:32
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

A, chyba że tak. No ale różni są rodzice, nie wiedziałem czy twoi są techniczni czy nie.

29-12-13 03:06
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS