Pomysł na ciekawy konkurs ;)
Aktualny czas: 28-04-26, 20:11 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Pomysł na ciekawy konkurs ;)
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

RE: Pomysł na ciekawy konkurs ;)

I tu pojawia się kłopot z administracją :/ bo jednak są pod nickami takie "rubryczki"?! z procentami a u niektórych jest np. przyjaciel itp. tak więc taki mały system odznaczeń by się przydał :) wyglądało by to w profilu np. tak:

NAGRODY
Szybki i dokładny - (link do strony z konkursem) - (data zdobycia nagrody)

I do tego dodać możliwość wyświetlania tego w sygnaturze tylko że tutaj by trzeba było konkursów więcej robić i np. ten konkursik 2 razy w roku :) mam nadzieje że wiecie o co mi mniej/więcej chodzi :D

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
01-11-14 23:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(01-11-14 23:30)Darraner napisał(a):  I tu pojawia się kłopot z administracją :/ bo jednak są pod nickami takie "rubryczki"?! z procentami a u niektórych jest np. przyjaciel itp. tak więc taki mały system odznaczeń by się przydał :) wyglądało by to w profilu np. tak:

NAGRODY
Szybki i dokładny - (link do strony z konkursem) - (data zdobycia nagrody)

I do tego dodać możliwość wyświetlania tego w sygnaturze tylko że tutaj by trzeba było konkursów więcej robić i np. ten konkursik 2 razy w roku :) mam nadzieje że wiecie o co mi mniej/więcej chodzi :D

Robienie konkursów ma sens pod warunkiem, że gry konkursowe będą udostępniane w paczkach jako całość na forach rm, a nie jako pojedyncze tematy. Np: Zestaw gier konkursowych z konkursu: bla, BLA , BLA

(01-11-14 23:27)Czytaj Nol Fejs napisał(a):  Moim zdaniem świetny pomysł, a 5 Mb to (jak już pisał X-Tech) idealny rozmiar. Jeżeli by ten konkurs wystartował (czytaj "znalazłby się chętny do jego zorganizowania") to z pewnością wezmę udział w nim. No chyba, że go przegapię. ;)

Cytat:ADI napisał:
Jestem zwolennikiem rozwiązań za pomocą eventów, jednak używanie tylko własnych skryptów?
Nie każdy się na tym zna, a mnie osobiście, nie przeszkadzałoby mi gdyby ktoś użył gotowych.

Cóż, jak ktoś nie zna się na pisaniu skryptów w Rubby (jak na przykład ja), to niech ich może nie używa? Ostatecznie to konkurs c'nie?

Zręcznościówka to dobry pomysł na tak małą grę, choć według mnie można by dopuszczać również i gry logiczne (To jednak tylko moja sugestia).

Ogólnie jako iż to mój pierwszy post: Witam. :-)

siema. Można i zrobić inny konkurs - na gry logiczne. Konkurs na zręcznościówkę miałby być tym razem, a wszelakie nagrody w formie oznaczeń przy avatarach mają sens.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-14 00:10 przez X-Tech.)
02-11-14 00:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Organizowanie bez administracji mogłoby wygladać mniej więcej tak:
Założyć temat pewnego wieczoru (w piatek) dać dzień na tworzenie i zbierać pracę do 23:00 w sobotę. W niedziele (ew. i poniedziałek, aby każdy zdażył zagłosować) głosowanie i wręczenie nagrody (np. zwinnej konsoli w postaci małego obrazka z linkiem do tematu). Trzeba tylko co najmniej 3 uczestników i organizatora. Jak ktoś chętny to mogę się tym zajać, ale również chciałbym wziać udział w konkursie. W sumie nie dużo roboty trochę pisania i sprezentowania tych gier ze screenami. No to niech ktoś się zgłosi to możnaby nawet zrobić to w następnym tygodniu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-14 20:14 przez Adrapnikram.)
02-11-14 20:13
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(02-11-14 20:13)Adrapnikram napisał(a):  Organizowanie bez administracji mogłoby wygladać mniej więcej tak:
Założyć temat pewnego wieczoru (w piatek) dać dzień na tworzenie i zbierać pracę do 23:00 w sobotę. W niedziele (ew. i poniedziałek, aby każdy zdażył zagłosować) głosowanie i wręczenie nagrody (np. zwinnej konsoli w postaci małego obrazka z linkiem do tematu). Trzeba tylko co najmniej 3 uczestników i organizatora. Jak ktoś chętny to mogę się tym zajać, ale również chciałbym wziać udział w konkursie. W sumie nie dużo roboty trochę pisania i sprezentowania tych gier ze screenami. No to niech ktoś się zgłosi to możnaby nawet zrobić to w następnym tygodniu.

3 uczestników to sobie można w konferencji na gg. W dobrym konkursie weźmie udział więcej dużo więcej ludu.

Zrobienie takiego konkursu i organizacja to 5 minut roboty napiszcie do Ayene ja mogę dać genialny regulamin na konkurs, aby wszystko się zgadzało. Swoją drogą fakt. Takie konkursy powinny być często (nawet więcej niż raz w roku), ale tylko pod warunkiem sensownego regulaminu i braku przesuwania terminów kiedy się wszystko zacznie i przede wszystkim po konkursie gry w paczkach nazywanych tytułem konkursu i datą, a nie rozrzucane pojedynczo po scenie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-14 20:47 przez X-Tech.)
02-11-14 20:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Przykro mi, ale na razie nie ma czasu na przeprowadzanie konkursów. Są one jednak bardzo czasochłonne również ze strony organizacji. Powrócimy do tematu... może w przyszłym roku smiles

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
08-11-14 14:15
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS