Propozycja
Aktualny czas: 24-04-25, 20:48 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Ankieta: Czy podoba wam się pomysł?
Ankieta jest zamknięta.
Tak, jestem za! 31.25% 5 31.25%
Nie, pomysł jest bez sensu! 68.75% 11 68.75%
Wolę się nie wypowiadać na ten temat... 0% 0 0%
Razem 16 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 
Propozycja
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

RE: Propozycja

To widzisz, skoro ty nie dasz rady się tym samemu zająć to nikt inny tym bardziej się nie będzie tym zajmował. Skoro to jest twój pomysł to ty się tym zajmij, dla mnie logiczne.

Z resztą, do czegoś takiego potrzebny byłby raczej ktoś kto się zna na RM...
I ktoś, kto by nie wybuchał na ludzi zadających pytania xP
07-08-13 14:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Mateix Offline
*

Liczba postów: 95

Nie jest to takie "logiczne" bo to niby mój pomysł ale większość osób było na tak, to może niech ktoś z nich pomoże.

Amelanduil napisał(a):Z resztą, do czegoś takiego potrzebny byłby raczej ktoś kto się zna na RM...
No naprawdę sorry, że po dwóch latach nie korzystania z RM'a nie pamiętam wszystkiego.
Byłem już mniej więcej od początków ultimy ale pod innym nickiem.

Amelanduil napisał(a):I ktoś, kto by nie wybuchał na ludzi zadających pytania xP
:-? :?: A o tym to nie widziałem, że osoby zadające pytania tak to odczuwają...

[Obrazek: userbar.jpg]
[Obrazek: 2866204271.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-13 18:41 przez Mateix.)
07-08-13 17:39
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*

Liczba postów: 237

Krok 1: Kliknij przycisk "Edytuj" ([Obrazek: postbit_edit.gif]) obok swoich bezsensownych postów.
Krok 2: Z listy wybierz "Pełna edycja".
Krok 3: Znajdź napisany tłustym drukiem napis "Czas wygaśnięcia".
Krok 4: Z listy po prawej wybierz "3 dzień/dni".
Krok 5: Wciśnij przycisk "Wyślij".

Brawo, twój offtop za 3 dni zniknie :)

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-13 22:07 przez tracersgta.)
08-08-13 15:46
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Liczba postów: 196

ja jestem za :P uważam że scena powinna iść z duchem czasu, a nie stać w miejscu jak kościół
08-08-13 22:04
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*

Liczba postów: 237

Co z tego, ze wiekszosc bedzie za jak i tak nie bedzie sie mial kto tym zajmowac?

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
08-08-13 23:38
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(05-08-13 20:38)tracersgta napisał(a):  RPG Maker już ma złą sławę z powodu mizernych gierek nowych użytkowników

Sam program nie ma sławy na takiej zasadzie, bo czym ma się sławić to program dla fanów jrpg kiedy ktoś chce robić coś w stylu jrpg lub podobnego to czego szuka to rpgmaker - od tego jest ten program i w tym jest rewelacyjny więc ma bardzo dobrą sławę. O jakiej sławie wy piszecie myślicie, że jak ktoś usłyszy o programie do jrpg to zaraz zacznie go używać, bo to jest fajne ? Trzeba wiedzieć jak to robić interesując się tym gatunkiem i pokrewnymi/mieć wyobraźnię i chcieć TO ROBIĆ z własnej woli. Szukanie winy - nadal nie wiem w jakiej kwestii dokładnie - wśród miernych gierek nowych userów . Bullshit ? Z powodu gier konkursowych, które są na poziomie szamba dopatrzyłbym się tej negatywnej energii - już lepsze nie raz były gry nowych użytkowników.

Spójrzcie na scenę obecnie - obecnie używają tego programu głównie osoby, które wiedzą do czego on służy dlatego scena odżyła w grach i ma się dobrze - NAWET BARDZO i wróżę jej świetlaną przyszłość, bo poziom zaczyna jakiś BYĆ. Wróćcie parę lat do tyłu do czasu trendu robienia konkursów na siłę celem zalewania sceny gównem, które odstraszało od for. Scena niemal totalnie została ubita, a rmxp.pl wykopało sobie dół takimi konkursami. Chcecie tego samego jakimiś facebookami robionymi na siłę. Poj*o totalnie.

Z tego co widzę jedyną osobą, która była by zdolna prowadzić coś takiego - oddzielić gówno od wartościowych rzeczy jestem ja. No chyba, że chce ktoś przyciągać do tego facea niepełnosprawnych umysłowo droga wolna...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-13 14:06 przez X-Tech.)
31-08-13 14:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
LoLeK Offline
*

Liczba postów: 40

Może i ja się wypowiem, ponieważ jestem nowy i może jak to ze mną było was zaciekawi ;)
Więc tak błądząc po YouTube natknąłem się na filmik o programie RPG Maker, pierwsze skojarzenie miałem z edytorem map z Heroes'a 3 ;D Ale pomijając to obejrzałem go i na tym koniec. Na początku wakacji z kolegą wymyślając co byśmy mogli robić stwierdziliśmy, że zrobienie gry to byłaby fajna zabawa. Skojarzył mi się właśnie RPGMaker i o dziwo pamiętałem jego nazwę, pierwsze co zajrzałem na twierdzę RPG Maker z powodu, że była jako pierwsza w wyszukiwaniu Google. Następnie pobierając VX Ace (Myśląc, że najnowsze najlepsze) zainstalowałem. Po uruchomieni nic nie ogarnąłem po za zrobieniem mapy gdzie była to wysepka z lawą wokół i spawn'em gracza, był wtedy ze mną mój kolega, widząc, że pierwszym wrażeniem się zniechęcił(Bo on tak ma) zostałem sam. Poszukałem na YT i obejrzałem parę filmików, na jednym znalazłem właśnie podstawowym, że są ciekawe zasoby na jeszcze starym ultima był link to wbiłem i zobaczyłem, następnie znalazłem użytkownika Demonicskyer... Wyjechałem na 2 tygodnie na wakacje gdzie na tablecie uczyłem się cały czas z jego filmików, oraz tego co znalazłem na obu stornach forum, ogarnąłem tam całą większość o dziwo nie mając przed sobą Maker'a... Wymyślilem grę i byłem dumny z mojego shitu(Falcon Eye) No i jestem jak jestem Dumny Ultimowicz, teraz twórca projektu "Prophecy of Demon" [Zapraszam] Moim zdaniem jestem na dużym NIE z powodu, że masowo byłoby zbyt wiele osób takich jak ja wypuszczających swoje shity odstraszając, a tak z biegiem czasu dołącza po pare osób wypuszczą shit, jednak on szybko znika w lepszych grach które są na tym forum wypuszczane i tak co trochę z Zółtodziobów stają się lepsi, a na ich miejsce pojawiają się nowi...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-13 21:35 przez LoLeK.)
19-09-13 21:28
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

A tak przechadzam się po starych wpisach na forum i odnalazłem ten temacik.
Myślę, że należy go "odkopać" z powodu, że to jest bardzo dobry pomysł.
Spoiler: (Otwórz)
Dużo osób (przynajmniej w ankiecie) się nie zgadza z tym pomysłem.
Ale sami pomyślcie; "ruch" na Polskiej scenie jest coraz mniejszy. Na forach wchodzą już tylko Ci, którzy od pewnego czasu interesują się Makerem. Czy nie było by lepiej zachęcić innych do rejestrowania=zachęcania, interesowania się RPG Makerem? "Reklama" w takiej postaci jest dobra, ale nie mówię, że idealna. Uważam, że takie coś by się przydało...
Na portalach itp. by były różne ciekawostki ze świata RM'a, może nawet jakieś recenzje, wywiady? Jeśli chodzi kto to by miał robić; myślę, że tym powinien zająć się autor tego wątku oraz [2] innych, którzy w pełni zgadzali się, aby takie coś powstało.
Ja też mogę pomóc przy tej pracy. Ale mogę, tylko:

-dodawać newsy
-dodawać wywiady
-dodawać recenzje
-itp.
-itd.
Czyli mówiąc krótko - akutualizować stronę poprzez dodawanie różnych ciekawostek.
Myślę, że warto się zastanowić nad takim czym, i zanim napiszecie; NIE!, DAJ SPOKÓJ! itp. to jeszcze raz, ale porządnie się zastanówcie :)
22-01-14 18:48
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Liczba postów: 69

GameBytes, jesteś jak wieszcz zagłady z Neverwinter. Scena nie umrze, a dobre gry w magiczny sposób zawsze znajdują drogę by wybić się. Już lepiej napisać maila do CDA i rzucić im jakieś gierki do przepatrzenia, może którąś umieszczą na płytce jako freeware. Co nie zmienia faktu, że buńczuczne, bajroniczne buntowanie się przeciwko trendom jest śmieszne.

Osobiście nie mam ochoty przekopywać się przez nawał gówniarzy, neokidów którzy po zobaczeniu, że "łatwo da się zrobić grę" zaczną zasypywać Twierdzę i Ultimę masowo produkowanym kiczem. Jak ktoś chce zrobić grę, to wysili się i poszuka odpowiedniego programu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-14 20:25 przez Aki Stratego.)
22-01-14 20:24
"Pomógł" przyznał(a):
Shigekazu Offline
*

Liczba postów: 1

Całkowicie zgadzam się z przedmówcami. Socjalne media zniszczą polską scenę i zaleją kiczem. Jak wiadomo, spory procent użytkowników Twarzoksiążek i podobnego szajsu to durne dzieci, które zobaczywszy prostotę w obsłudze programu zaczną robić porażki, by wstawiać je na forum i wykłócać się, dlaczego ten szajs jest taki "dobry". Biorąc pod uwagę fakt, że gimby kochają się w youtuberach, sporo osób zrobi grę, by lizać im dupy. Razem z Amelem będziemy tym niepocieszeni. Won z takimi pomysłami.

23-01-14 14:00
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS