Pytania i Odpowiedzi
Aktualny czas: 03-12-22, 23:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja


Wątek zamknięty 
Pytania i Odpowiedzi
Kostek Offline
*


Liczba postów: 98
Dołączył: 16-07-14

Pomógł: 0



Post: #161
RE: Pytania i Odpowiedzi

(16-08-14 15:36)kanumerki napisał(a):  
Cytat:Jak ustawić, aby do otwarcia skrzyni był potrzebny klucz?
Ustaw warunek, 4 zakładka, Przedmiot, wybierasz jaki przedmiot.

4 zakładka? Mianowicie chodzi mi o wersję VXAce, mam tylko 3 zakładki.

Witaj!
Znajomi nazywają mnie Kostek!

Kostek! "Urodziny" już 1 lipca 2015! http://poyters.pl/kosuro.html


Zapraszam na moją stronkę: http://poyters.pl/
16-08-14 15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*


Liczba postów: 247
Dołączył: 02-05-13

Pomógł: 45



Post: #162
RE: Pytania i Odpowiedzi

Cytat:4 zakładka? Mianowicie chodzi mi o wersję VXAce, mam tylko 3 zakładki.
Tak wygląda to w wersji VX ace.
http://imgur.com/yNFi7pr

Stary nick:ka0909
Pomagam w przerabianiu lekkich skryptów smiles
16-08-14 16:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a): Kostek
Kostek Offline
*


Liczba postów: 98
Dołączył: 16-07-14

Pomógł: 0



Post: #163
RE: Pytania i Odpowiedzi

[VXAce]Jak dodać drugiego bohatera do grupy, aby się wyświetlał włączając ekwipunek, oraz był tzw. efekt gąsienicy, aby postać podążała za drugą?

Witaj!
Znajomi nazywają mnie Kostek!

Kostek! "Urodziny" już 1 lipca 2015! http://poyters.pl/kosuro.html


Zapraszam na moją stronkę: http://poyters.pl/
20-08-14 12:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*


Liczba postów: 983
Dołączył: 01-05-13

Pomógł: 135



Post: #164
RE: Pytania i Odpowiedzi

Z tego co wiem, Gąsienica działa sama z siebie w VX Ace, wystarczy dodać postać do drużyny. :co:
W zdarzeniu wystarczy ustawić "Change Party" lub "Change Actor". :ehe: Nie pamiętam.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
20-08-14 13:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a): Kostek
Kostek Offline
*


Liczba postów: 98
Dołączył: 16-07-14

Pomógł: 0



Post: #165
RE: Pytania i Odpowiedzi

Właśnie już tak mam i nic :(
/Dopiero zauważyłem, że przełączniki źle poustawiałem. Już wszystko działa :) Dzięki!

Witaj!
Znajomi nazywają mnie Kostek!

Kostek! "Urodziny" już 1 lipca 2015! http://poyters.pl/kosuro.html


Zapraszam na moją stronkę: http://poyters.pl/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-14 15:59 przez Kostek.)
20-08-14 15:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
ziomsamsung Niedostępny
*


Liczba postów: 193
Dołączył: 15-08-14

Pomógł: 4



Post: #166
RE: Pytania i Odpowiedzi

Siemaneczko, czy ktoś mógł mi napisać jak zrobić zaklinanie broni i pancerzy na zdarzeniach żeby każdy przedmiot miał trzy sloty na zaklęcia a i za pomocą jakiegoś itemka żeby się zaklinało w RMXP?

Mój aktualny projekt.
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-14 09:30 przez ziomsamsung.)
26-08-14 09:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Deuce Offline
*


Liczba postów: 312
Dołączył: 11-05-13

Pomógł: 34



Post: #167
RE: Pytania i Odpowiedzi

"Zaklinało" za dużo Minecrafta, a co do pytania to bez RGSS nie zrobisz takich efektów w RMXP, może w starszych wersjach bo tam system zdarzeń jest bardziej rozbudowany.
A jeżeli chcesz na zdarzeniach, możesz zrobić każdy item razy 4 z innymi statystykami lub coś takiego.

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
26-08-14 09:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
ziomsamsung Niedostępny
*


Liczba postów: 193
Dołączył: 15-08-14

Pomógł: 4



Post: #168
RE: Pytania i Odpowiedzi

To weź ktoś podaj mi linka do skryptu na to.

Mój aktualny projekt.
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-14 09:56 przez ziomsamsung.)
26-08-14 09:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Deuce Offline
*


Liczba postów: 312
Dołączył: 11-05-13

Pomógł: 34



Post: #169
RE: Pytania i Odpowiedzi

Zaklinanie jest chyba tylko w Minecrafcie, ale mniejsza z nim, jak już mówiłem możesz zrobić to w taki sposób:

Cytat:Miecz z brązu
ATK:5 Atrybut:Brak
Zaklęty poziom:1 Miecz z brązu
ATK:10 Atrybut:Ogień
Zaklęty poziom:2 Miecz z brązu
ATK:15 Atrybut:Ogień, Woda
Zaklęty poziom:3 Miecz z brązu
ATK:20 Atrybut:Ogień, Woda, Demon



Co do skryptu to jest taki jeden fajny, pozwala on na tworzenie slotów
do nich dodajesz magiczne kamienie które pozwalają zwiększyć statystyki i Elementy, jezeli nie będziesz wiedział jak go obsłużyć to mogę wytłumaczyć.

Skrypt na Ulepszanie

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-14 10:04 przez Deuce.)
26-08-14 09:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a): ziomsamsung
ziomsamsung Niedostępny
*


Liczba postów: 193
Dołączył: 15-08-14

Pomógł: 4



Post: #170
RE: Pytania i Odpowiedzi

No, nie wiem jak go obsłużyć.

Mój aktualny projekt.
Spoiler: (Otwórz)
26-08-14 13:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Powered By MyBB. © 2013 MyBB Group. All Rights Reserved.
Skórka by Ayene.