Szkodliwa dla forum opcja - Spoiler
Aktualny czas: 28-04-26, 11:35 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Szkodliwa dla forum opcja - Spoiler
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Szkodliwa dla forum opcja - Spoiler

Wiele osob oleje gry przez "glupie spoilery". Jezeli ktos ma ograniczony mozg to rzeczywiscie moze, to go odepchnac. Jednakze nie kazdy jest taki jak ty. Jak na razie chyba jestes jedyna osoba, ktora twierdzi, ze ktos nie zainteresuje sie gra, bo zapowiedz miala screeny zamkniete w tagach. No prosze Cie... To tak jakbys powiedzial, ze nikt nie zagra w cos, poniewaz trailer byl za krotki :roll:

Nie rozumiem twojego podejscia: "Malo osob zainteresuje sie gra, bo screeny sa w spoilerze". :roll:

Cytat:nie pisz takich idiotyzmów
Jak na razie nie musze. Ty robisz to swietnie :roll:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
16-02-14 15:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Solidius Offline
*

Liczba postów: 27

Drogi X-Techu napisałeś wcześniej
Cytat:Ja tego tematu nie założyłem dla żartu.
jednak ten temat właśnie nim jest.
Jeśli ktoś ma głowę to właściwie użyje spoilerów, jeśli nie to on na tym traci. Jeśli kogoś zainteresuje dany projekt, to kliknie w przycisk spoiler żeby zobaczyć jak prezentuje się pod względem graficznym.
Chyba Ci się nudzi skoro zakładasz takie tematy.
Pozdrawiam :ozzma:
16-02-14 15:10
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Całe zapowiedzi są w spoilerach nie tylko screeny, ale każdy dział zapowiedziach od postaci przez, skrypty itd. i jest to narzucane w regulaminie gdybyście nie wiedzieli i wskutek tego na całym forum mamy zapaćkane źle używanymi tagami spoiler, bo już regulaamin tworzenia zapowiedzi narzuca głupotę. Czegoś tak durnego nie widziałem na żadnym forum z grami.

Dla was to nie problem , ale dla osób z zewnątrz jak najbardziej. Tworzy to multum problemów prowadzących do olewania wielu projektów, które zasługują na większe zainteresowanie. Było większe i objawiało się w wartościowych gierkach większą ilością wiadomości od nowych z zewnątrz, którzy zakładali konta, by pisać o gierkach. Gdybyście nie zauważyli obecnie większość komentujących to stara "ekipa" z forum.

Ja już skończyłem jak ktoś kumaty ma coś do powiedzenia chętnie przeczytam, ale debilnych wypowiedzi nie chce mi się czytać. Cały temat jest wskazówką jeśli administracja ma go w dupie i woli siać głupotę przez regulamin nakazujący rozpierniczać zapowiedzi i ograniczać zainteresowanie grami to myślę ich sprawa nie moja. Ja nie mam zamiaru już pisać książki ile minusów mają te tagi jeśli idzie o zainteresowanie grami i żywotność tematów z nimi. To by było na tyle. Chciałem dobrze nie podoba się OK whatever
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-14 15:42 przez X-Tech.)
16-02-14 15:40
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Już nie będę wyrażała się w sposób niecenzuralny, ale gdzie kutfa, gdzie:
X-Tech napisał(a):Tworzy to multum problemów prowadzących do olewania wielu projektów, które zasługują na większe zainteresowanie.

Ograniczone to jest twoje myślenie skoro twierdzisz, że coś takiego może popsuć zainteresowanie grą... :roll:
Na prawdę dla mnie twoja postawa jest po prostu śmieszna. Reasumując moje wszystkie dotychczasowe posty. Jeżeli ktoś jest zainteresowany i chce zobaczyć jak wygląda całość kliknie w spoiler, jeżeli nie, to nawet bez spoilerów miałby to w dupie. Simple. :3

16-02-14 15:50
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

cały sens w tym, żeby zainteresować się grą trzeba wiedzieć co prezentuje zapowiedź gwarantuje, że ludzi, którym chce obecnie śledzić się zapowiedzi jest co najmniej 2 krotnie mniej.
16-02-14 15:52
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

A żeby zobaczyć co kryje zapowiedź trzeba wejść w temat. One też są złe? ...
Ale oczywiście masz rację, ponieważ połowa z tych osób, które są zainteresowane wchodzi w temat, widzi, że screeny są zamknięte w tagu i od razu klika czerwony krzyżyk. :)

16-02-14 15:56
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Wszystko pozamykane w tagach. Nie wiadomo czy coś się zmieniło w kwestii projektów.
Nie zmienia się to w jeden klik, ale jedno wielki klikowisko, bo nie tylko screeny są zatagowane. Nie wiadomo czy odnośnie projektu są updatey. Tak zniechęca i to bardzo, bo nie wystarczy już zajrzeć do tematów po razie, ale trzeba rozpieprzać na kawałki każdą zapowiedź, by sobie wyklikać czy są nowe updatey w różnych kwestiach. Wierz mi ludziom się odechciewa.
Dlaczego tak nie ma np: na rpgmaker.net i są proste zapowiedzi ze screeenami ? Odpowiedź: Bo na największej i najlepszej stronie szanuje się użytkowników i oczywistym jest, że tagowanie zapowiedzi jest kretynizmem.
16-02-14 16:03
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Tyle, że ty patrzysz na zapowiedzi z tej strony przez pryzmat kilku debili :3
To, że jeden z drugim walnie wszystko w osobnym spoilerze nie znaczy, że każdy tak zrobi :roll:

16-02-14 16:07
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Zamykanie w spoilery treści pisanych (fabuła, bohaterowie, świat gry, mechanika, muzyka) to debilizm.
Zamykanie zrzutów nie do końca.

Treści pisane (i małe graficzki w przypadku bohaterów) ładują się zanim strona się nam otworzy i widzimy to wszystko załadowane podczas przeglądania tematu. Ze zrzutami (szczególnie tymi z wysoką rozdzielczością) występuje doładowywanie się po otwarciu strony i dziwne skakanie reszty treści np: czytasz se nowy post i co chwile musisz do niego wracać, bo strona skoczyła sobie parę postów wyżej bo załadował się jakiś obrazek - koszmar.

Po za tym przy spoilerowaniu zrzutów debilizmem jest robienie sobie super duper graficzki przedstawiającej tytuł gry i inne ozdobniki, które i tak stronę rozwalą, bo tego nikt w spoiler nie schowa - co chyba jest logiczne.

A więc co do chowania zrzutów w spoiler nie mam nic przeciwko - tylko żeby to było jakoś bardziej oznaczone - z tym tu jest problem - te spoilery niczym nie wyróżniają się spośród tekstu - na gospodzie jest inaczej, są one w ładnej rameczce.

No i oczywiście żadnego chowania w osobne spoilery - niech se leżą w jednym.

Na przykład wspomniany problem z doczytywaniem występuje tu (tworzy go też pomniejszanie grafik - nie mogłoby być że jeśli grafika ma większą szerokość niż forum to dopiero wtedy jest pomniejszana do szerokości forum, a nie jak jest teraz?): http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Asgun
16-02-14 17:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Ehem... widzę, że sporo tu obrońców spoilerowania screenów.
Nieczytałem całego tematu... ale cóż... najprościej zapytać:
Czy zainteresowałby was produkt, który reklamowany jest ścianą tekstu?
Grafika to PIERWSZE CO RZUCA SIĘ W OCZY.
Pier***enie o tym, że "ja czytam zawsze zapowiedź, bla bla bla" - robisz to tylko dlatego, że przesiadujesz na tym forum i czujesz jakiś dziwny obowiązek, żeby sprawdzić.
Normalnie reklamowanie się ścianą tekstu jest debilizmem.
Zresztą... jak są gry komercyjne zapowiadane/reklamowane - trailerem/screenami czy może opisaniem fabuły?
"Ooo ta gra ma naprawdę głęboką historię, kupuje w ciemno, w końcu nie ważne jak wygląda" - rozumiem, że tak reagujecie (odnoszę się oczywiście do ludzi którzy uważają, że screeny "nie są tak ważne")?

Kwestia pomniejszania obrazków też jest do zmiany. Tak jak napisał Dragon Kamillo, w tej chwili wcale nie "za duże" obrazki są pomniejszane, a to potrafi zniszczyć design tematu.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-14 18:11 przez Viuu.)
16-02-14 18:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS