Wasze mieszkania w RPG Makerze.
Aktualny czas: 28-04-26, 23:22 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Wasze mieszkania w RPG Makerze.
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

muza Wasze mieszkania w RPG Makerze.

Ostatnio wpadł mi dziwny pomysł do głowy żeby zbudować swoje mieszkanko w RPG Makerze. Nie wyszło idealnie (no nie miałem wanny w Kalibanie) ale ważne że widać. Spróbujcie zbudować swoje domeczki :-)
Moje prywatne KGB:
[Obrazek: gga1Yql.png]
(Schody po lewej stronie to klatka, a te obok to kręcone na strych...)

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
01-05-14 17:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ThrashHD Offline
*

Liczba postów: 64

RE: Wasze mieszkania w RPG Makerze.

co to za tileset?

:gokulol:
01-05-14 17:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Liczba postów: 247

Ładnie ten dom urządziłeś tylko ja akurat przyczepie się do ciebie, a raczej do jednego z elementów.
Okno w zielonym pokoju blisko tej ściany wygląda tak jakoś, brzydko. ;c

Stary nick:ka0909
Pomagam w przerabianiu lekkich skryptów smiles
01-05-14 18:49
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Jeśli to twój prawdziwy dom, to albo mieliście tępego architekta, albo ty sam jesteś yyy nie zwracasz uwagi na pewne ważne szczegóły. Masz nierówne ściany, to jest przesada, że można u ciebie zobaczyć ściany 1- 2- 3- i 4-kratkowe. Zazwyczaj są dwa rodzaje ścian: nośne - i te powinny być grubsze, i działowe - i te mogą być chudsze. Z tym że trzeba uważać przy planowaniu ścian nośnych - bo to one podtrzymują cała konstrukcję - więc muszą być logicznie zaplanowane. U ciebie tego brak. Dalej robisz za dużo wcięć w pokojach, takie wcięcia występują tylko wtedy gdy, albo jest w ścianie komin, albo jakiś słup podtrzymujący dalszą konstrukcję. Najbardziej nielogiczne wcięcie masz w zielonym pokoju + ten dziwny dywan, serio ktoś będzie ciął dywan, zamiast go przesunąć tak aby pasował? serio mam dalej pisać? Brak trochę konsekwencji np w drzwiach do łazienki, w porównaniu z tymi do pokojów. Do tego dziwne i poucinane meble. Wiem tileset - ale w takim razie po co wrzucać niedokończoną i brzydką mapkę?
Ogólnie brak logiki i konsekwencji we wszystkim. Dobra kuchnia wyszła najlepiej - i tu nie mam się zbytnio czego przyczepić.
Chyba skończę bo z doświadczenia wiem, że i tak mój komentarz będzie zlany, a ja wyjdę na ostatniego durnia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-14 21:27 przez Dragon Kamillo.)
01-05-14 21:24
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS