[Demo] Roland-Narodziny Wojownika
Aktualny czas: 28-04-26, 19:38 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Ankieta: Czy podoba Ci się zarys tej gry?
Tak
Nie
[Wyniki ankiety]

Odpowiedz 
[VX] [Demo] Roland-Narodziny Wojownika
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: [Demo] Roland-Narodziny Wojownika

GamesBytes, wielki znawca... Jak na pierwszy projekt mapka wyglada schludnie (przynajmniej nie uzyl SampleMaps), wiec czego sie czepiasz. Jedyny fragment, ktory mi nie pasuje, to okna przy schodach. Mapka jest niepotrzebna, a lewe okno powinno byc przesuniete o jedna klatke w prawo, no i moze ten obraz w kuchni wywalic :3

Wieczorem postaram sie przyjrzec calosci bardziej.

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-14 18:17 przez Crashykk.)
05-03-14 17:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
xLokson Offline
*

Liczba postów: 57

(05-03-14 17:21)GamesBytes napisał(a):  No jak na pierwszy projekt to idzie Ci całkiem nieźle.
Mam małe zastrzeżenia co do drugiej mapki:

-`Kuchnia` - za dużo tam dałeś tych przedmiotów. Strasznie po rozpaćkane.
Ponad to akcesoria, które wiszą na ścianie moim zdaniem powinny być koło siebie.
Niżej jest rodzinny stół. Ta matka, to mam rozumieć, że siedzi na krześle.
Jedziemy niżej: (czy ten screen się w końcu załaduję?!) Dobra: albo nie dałeś pełnego screena, albo po prostu pełen nie chcę mi się załadować. Pomijamy. Idziemy w prawo: ten ciuch; moim zdaniem tam nie pasuję. Obraz jeden blok w prawo. Jedziemy do góry: Tamten obraz zdecydowanie dziwnie wygląda. Albo daj tam trzy okna, albo nie wiem.
Reszta mapek, ok :)

Sorka, że tak się czepiam - nawet tak drobnych szczegółów. Ale chcę żeby ta gra wyszła jeszcze lepiej. Wtedy będziesz uważany za "porządnego" twórce gier RM, i nie skończysz jak ja. Pozdrawiam. Życzę miłego, dalszego tworzenie gry...

Dzięki za rady. Co do tego " Ciucha " to jest on potrzebny, Jest to zdarzenie dzięki któremu zyskujemy 2 przedmioty.
05-03-14 17:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

Może jest potrzebny jako zdarzenie. Ale mi chodziło, że nie pasuję w sensie graficznym, i w jakim położeniu się znajduję. Może walnij go gdzieś indziej? --> Tam gdzie by good pasował.
05-03-14 19:13
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Waga gry: 47,4 MB
Waga audio: 39,5 MB
Goddamnit >_<

Title zrobiony w kilka sekund przy użyciu painta. Bleh.
Brakujące przecinki, kropki, brak spacji po kropce... ogólnie wszelkie rodzaje błędów, nie tylko interpunkcyjnych.
Brak audio... i nieproporcjonalnie głośne dźwięki w interfejsie.
Mapy są tandetne, puste i nieprzemyślane. Jednokratkowe ścieżki oraz, jak ja to zwykłem nazywać, "otwarty mapping". Źle, trzeba to tępić! Przejście do następnej lokacji powinno być zawsze i wszędzie tam, gdzie możemy dojść do "końca" mapy.

Cytat:WERSJA DEMO NIE PRZEWIDUJE POTRZEBY WCHODZENIA TAM.
AMEL NIE PRZEWIDUJE POTRZEBY WYDAWANIA GRY W TAKIEJ FAZIE.
Serio, to NIE JEST demo. Wersja DEMONSTRACYJNA gry, jak sama nazwa wskazuje, ma DEMONSTROWAĆ jej najlepsze aspekty, a nie być do niej intrem zrobionym na odwal...

Tutorialowa walka trwa STANOWCZO zbyt długo, nie tłumacząc przy tym ani trochę systemu walki. Z czego oni robią te strachy na wróble, z azbestu?
Na domiar złego, jakby tego było mało, gra wymaga od nas pokonania biednego azbestowego stracha na wróble TRZY RAZY. TRZY RAZY. Długa, niemożliwa do przegrania przeklikana walka serwowana potrójnie. To są jakieś kpiny...

Przejście dema zajęło mi około kwadransu. Otrzymałem w tym czasie wątpliwą przyjemność doświadczenia naiwnej i do bólu sztampowej historii. Dziękuję bardzo, pełniaka sobie daruję.
06-03-14 14:09
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

O to mi chodziło.... To jest pierwsza gra. I nie ma sensu publikowac takowych :P

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
06-03-14 21:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
xLokson Offline
*

Liczba postów: 57

(06-03-14 21:35)ADI napisał(a):  O to mi chodziło.... To jest pierwsza gra. I nie ma sensu publikowac takowych :P

W dalszym ciągu mylisz się jak cholera. Ja jestem zielony w robieniu gier, wrzucenie tej gry sprawiło, że wiem co zrobiłem źle ;)
07-03-14 09:02
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Chcesz wiedzieć co należy w grze poprawić - Od tego masz testerów :P

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
07-03-14 10:49
"Pomógł" przyznał(a):
Pakit Offline

Liczba postów: 4

(06-03-14 21:35)ADI napisał(a):  O to mi chodziło.... To jest pierwsza gra. I nie ma sensu publikowac takowych :P

Głupie rozumowanie, powtarzane i papugowane po innych, po to jest pierwsza gra by się nauczyć na niej co i jak, zobaczyć gdzie się popełniło błąd i posłuchać ocen innych, myślę że ultima jest odpowiednim miejscem na pierwsze gry, tutaj zawsze ktoś tak doświadczony jak Gamebytes i inni użytkownicy chętnie pomogą i doradzą co lepiej poprawić w grze aby była fajna i miała ręce i nogi. Więcej takich użytkowników dla tego forum i będziemy mieć same perełki mrgreen
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-14 14:51 przez Pakit.)
18-03-14 14:36
"Pomógł" przyznał(a):
Kopernik Offline
*

Liczba postów: 43

Wiesz ja tak się uczyłem modować Wesnoth'a (ba własne grafiki robić (w sumie frankenować...)) bo z każdą pierdołą latałem na forum i pytałem userów. Przynajmniej coś teraz umiem :P. Ale fakt że to pewnie jest irytujące dla innych...

Może przydał by się temat dla uczących się i na pierwsze gry... W końcu trza kształcić młodzież! (tak wiem, większość userów jest raczej starsza ode mnie :D )

Poprawna pisownia jest dla lamerów.

Mój projekt: "Świat alternatywny 1 - Wygnany"
Spoiler: (Otwórz)

Odpłać ciosem za cios, pogardą za pogardę, śmiercią za śmierć, a odpłać z potężnym procentem! Oko za oko, ząb za ząb, w czwórnasób, po stokroć!

Anton Szandor LaVey, Biblia Szatana
18-03-14 23:58
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS