Dwie "małe" próśby - Pilne!
Aktualny czas: 28-04-26, 18:36 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Dwie "małe" próśby - Pilne!
Veyhorn Offline

Liczba postów: 12

wykrzyknik Dwie "małe" próśby - Pilne!

Skrypt na 3D

Witam , chciałbym poprosić was o jakiś skrypt na 3D , nie jakiś Super tylko po prostu żeby było Trójwymiarowe . Najlepiej żeby było z kamery pierszoosobowej , chyba są takie :roll:

Pack muzyczek Horrorowych

Chciałbym też muzyczki takie jak w Sillent Hillu , Resident Evil czy też takie jak w innych horrorach.
06-08-13 11:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

RE: Dwie "małe" próśby - Pilne!

Ty nie chcesz RM. Ty chcesz Unity.

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
06-08-13 12:46
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Liczba postów: 26

buahahahahahaha. Przepraszam, zapewne jesteś świeżak w RM i tworzeniu (jak to inaczej nazwać?) gier komputerowych. Nie baw się w to jeżeli nie masz doświadczenia. Sam zacząłem projekt, który planowo już powinien być w fazie pierwszych testów a wciąż siedze w przedsionku. Unity da się nauczyć stosunkowo szybko. Odpuść sobie 3D w RM baaardzo ciężka robota.
06-08-13 14:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Robienie gry w 3-d to (dobrej) to jak wkład w robienie dobrej tej samej gry 2-d do kwadratu. Jeśli nie jesteś w stanie zrobić porządnej gierki w 2-d na przykład w takim makerze, a rzucisz się na 3-d niczego się nie nauczysz i na pewno nie zrobisz dobrej gry.

Jeśli chodzi o 3-d w rmie możesz spróbować tak jak w klasycznych dungeon crawlerach na snesa zobacz sobie.
06-08-13 14:47
"Pomógł" przyznał(a):
Veyhorn Offline

Umiem robić gry 2D , zrobiłem kilka krótkich projektów , które już sam testowałem (Wstawiłbym je , gdyby nie format a jedyna ocalała nie jest zrobiona w RM-ie)... Po prostu 2D mi się zaczyna nudzić , a wam niby nie? No ok , ale jak mi nie wierzycie że umiem robić gry 2D z sensem to mogę wam to udowodnić i zacząć tworzyć jakiś długi projekt.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-13 14:55 przez Veyhorn.)
06-08-13 14:52
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

wrzuć całą grę a nie długi projekt. 2-d nie ma prawa się nudzić. masz nieograniczone możliwości. 3-d to tylko utrudnienie tworzenia grafiki taka jest różnica.
06-08-13 15:34
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Dziwnym trafem wszyscy tracą projekty przez format. Zawsze się zastanawiałem jakby to mogło wyglądać... "Dobra czas formatować dysk. *klik* O kur** miałem tam swoje projekty!"
Ehh... jakoś ci nie wierzę, że zrobiłeś choć znośną grę na RM'ie. Gdyby tak było, wiedziałbyś że 3D w RM to strata czasu, a można w tym stworzyć naprawdę niesamowitą grę w 2D (jak się potrafi ofc).

Shining Armor napisał(a):Wstawiłbym je , gdyby nie format a jedyna ocalała nie jest zrobiona w RM-ie
Skoro robisz także gry poza RM'em, to czemu 3D akurat na RM? Za dużo coś tu kombinujesz -.-

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
06-08-13 15:37
"Pomógł" przyznał(a):
Veyhorn Offline

Ta gra poza RM - em była eksperymentalna , a lubię próbować nowych rzeczy. A tak właściwie coś ci powiem , mam bardzo słabą pamięć a jako że na dosyć długo miałem gdzieś tworzenie to późno się zorientowałem że je straciłem.Tak poza tym tworzyłem w RM2000 i 2k3 więc nie mam tak dużego pojęcia na temat nowszych wersji , a gdy dowiedziałem się o możliwości do programowania... Jakoś ten głupi pomysł przyszedł mi to do głowy , w sumie programując da się zrobić wszystko.A tak przy okazji to ja ciągle gram w RPGi , a co do gier 3D to oglądałem jedynie serie Zagrajmerów.
06-08-13 16:16
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Liczba postów: 26

Tworzenie gier 3D wcale nie jest bezsensu tylko trzeba naprawdę dużo czasu i pracy włożyć w przygotowanie silnika pod właściwą mechanikę oraz później w samą grę.

Jeżeli potrzebujesz to masz FPLE (Znajduje się na forum) oraz zbugowaną FPLE2 gdzie posiadasz heightmaps oraz inne cuda nie widy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-13 17:15 przez OzzY.)
06-08-13 17:15
"Pomógł" przyznał(a):
tracersgta Offline
*

Liczba postów: 237

Ktoś tu ma za duże ambicje. Unity od skryptów do RM'a na "3D" jest ładniejsze, mniej zabugowane i łatwiejsze. Na co na siłę robić w RM'ie?

I'm a tiger! I roar. I hunt, I climb, I eat, I wash, I sleep!
[Obrazek: userbarrf.png]
[Obrazek: LbEbK.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-13 21:38 przez tracersgta.)
06-08-13 21:38
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS