Early mundi
Aktualny czas: 28-04-26, 23:07 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Early mundi
Avara Offline
*

Liczba postów: 109

RE: Early mundi

@Ayene dzięki. Nie wiedziałam, że to o to chodziło razz Co do tej jaskini, to mnie udało się ją przejść od razu (pod warunkiem, że miałam umiejętność górnictwa). A teraz uwagi co do samej gry...

Ekhem.. Mapping aż tak bardzo mi nie przeszkadzał, choć jest tam sporo rzeczy do poprawienia, ale jak już mówiłam, nie przeszkadza mi to zbytnio. W przeciwieństwie do innych rzeczy.
Fabuła w grze została przedstawiona na siłę. Mnie osobiście ciężko jest to nazwać w ogóle fabułą, a co najwyżej ciągiem questów, które prawie w ogóle nie mają sensu.
Dialogi i questy nie mają sensu, są bardzo mało realistyczne i są na niskim poziomie. Błędów ortograficznych i interpunkcyjnych od groma praktycznie w każdej wiadomości.
Niedociągnięć od strony technicznej niewiele mniej.
Spoiler: (Otwórz)
Ale muszę powiedzieć, że miałaś też sporo bardzo dobrych pomysłów (np. do możliwości tworzenia mikstur, sposobu przechowywania receptur i innych), choć nie dopracowałaś ich do końca.

Moja rady: poczytaj sobie duuuużo tutków nt. tworzenia fabuły i świata gry. Mapping na razie zostaw. Spróbuj wyobrazić sobie świat, w którym ma się poruszać bohater. Zapisuj sobie wszystko do jakiegoś zeszytu lub na kartki. Czym więcej szczegółów tym lepiej. Tak samo z postaciami (ich charakter, cechy i inne). Staraj się również wprowadzić do swojej gry jak najwięcej realizmu.
Popracuj też nad stroną techniczną. Próbuj wszystko sama testować na wszystkie możliwe sposoby (myśl sobie: "a jeśli ktoś zrobi tak, to czy będzie wszystko działać?"). Możesz również poprosić kogoś, by został Twoim testerem. Taka osoba wyłapie błędy, których Ty nie byłaś w stanie wyłapać. Teksty sprawdzaj sobie np. w Word'zie.
Nie rób też niczego na siłę, bo wówczas efekt pracy może tylko wszystko zepsuć.

To tyle ode mnie. To moja szczera opinia. Nie chcę Cię ani dołować, ani nic z tych rzeczy. Mam po prostu nadzieję, że popracujesz nad rzeczami, które nie wyszły Ci najlepiej, by w przyszłości stworzyć jakieś cudeńko wink Życzę dużo wytrwałości i weny twórczej biggrin

My Fantasy Online 3 - gra przeglądarkowa RPG w Maker'owych klimatach
[Obrazek: 35187.png]
Spoiler: (Otwórz)
30-05-13 14:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Early mundi - Laura - 29-05-13, 08:18
RE: Early mundi - Ayene - 29-05-13, 12:06
RE: Early mundi - Laura - 29-05-13, 13:23
RE: Early mundi - Ayene - 29-05-13, 20:26
RE: Early mundi - Laura - 29-05-13, 20:46
RE: Early mundi - Avara - 29-05-13, 21:11
RE: Early mundi - Ayene - 29-05-13, 21:52
RE: Early mundi - Avara - 30-05-13 14:16
RE: Early mundi - Laura - 30-05-13, 14:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS