@Ayene dzięki. Nie wiedziałam, że to o to chodziło

Co do tej jaskini, to mnie udało się ją przejść od razu (pod warunkiem, że miałam umiejętność górnictwa). A teraz uwagi co do samej gry...
Ekhem.. Mapping aż tak bardzo mi nie przeszkadzał, choć jest tam sporo rzeczy do poprawienia, ale jak już mówiłam, nie przeszkadza mi to zbytnio. W przeciwieństwie do innych rzeczy.
Fabuła w grze została przedstawiona na siłę. Mnie osobiście ciężko jest to nazwać w ogóle fabułą, a co najwyżej ciągiem questów, które prawie w ogóle nie mają sensu.
Dialogi i questy nie mają sensu, są bardzo mało realistyczne i są na niskim poziomie. Błędów ortograficznych i interpunkcyjnych od groma praktycznie w każdej wiadomości.
Niedociągnięć od strony technicznej niewiele mniej.
Jeśli chodzi o moment, do którego doszłam, to zdołałam zrobić wszystko w pierwszym mieście i spotkałam kolesia, który dał mi swojego konia, bo już go nie potrzebował -.- ....... To jest jeden z wielu przykładów, które sprawiają, że gracz zatrzymuje się na chwilę i myśli sobie: "że co?".....
Ale muszę powiedzieć, że miałaś też sporo bardzo dobrych pomysłów (np. do możliwości tworzenia mikstur, sposobu przechowywania receptur i innych), choć nie dopracowałaś ich do końca.
Moja rady: poczytaj sobie duuuużo tutków nt. tworzenia fabuły i świata gry. Mapping na razie zostaw. Spróbuj wyobrazić sobie świat, w którym ma się poruszać bohater. Zapisuj sobie wszystko do jakiegoś zeszytu lub na kartki. Czym więcej szczegółów tym lepiej. Tak samo z postaciami (ich charakter, cechy i inne). Staraj się również wprowadzić do swojej gry jak najwięcej realizmu.
Popracuj też nad stroną techniczną. Próbuj wszystko sama testować na wszystkie możliwe sposoby (myśl sobie: "a jeśli ktoś zrobi tak, to czy będzie wszystko działać?"). Możesz również poprosić kogoś, by został Twoim testerem. Taka osoba wyłapie błędy, których Ty nie byłaś w stanie wyłapać. Teksty sprawdzaj sobie np. w Word'zie.
Nie rób też niczego na siłę, bo wówczas efekt pracy może tylko wszystko zepsuć.
To tyle ode mnie. To moja szczera opinia. Nie chcę Cię ani dołować, ani nic z tych rzeczy. Mam po prostu nadzieję, że popracujesz nad rzeczami, które nie wyszły Ci najlepiej, by w przyszłości stworzyć jakieś cudeńko

Życzę dużo wytrwałości i weny twórczej