Tytuł: Kable III
Opis: Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy. Tym razem zainwestowałem nieco więcej czasu w mechanikę, głównie w balansowanie walk i danie graczom nieco więcej swobody. Gra dalej będzie miała jedno zakończenie, ale dodałem kilka dodatkowych misji i ciekawych wyborów. Ta część gry jest zdecydowanie dłuższa od poprzednich wersji, widać to już na tym etapie tworzenia.
(Około dwóch godzin 'gejpleju')
Przyznam, że od czasu zamknięcie Shoutboxa, o wiele trudniej było mi tworzyć. Każdy 'artysta' potrzebuje inspiracji.

Dodam, że projekt tworzę po raz trzeci czy czwarty. Głównie przez własne zapominalstwo i powtarzające się formaty systemu.
Fabuła: Chętnie bym wam zdradził, ale myślę, że poczekam z tym do premiery.

Ta zapowiedź ma głównie na celu dać wam znać, że coś tworzę, oraz zmobilizować mnie do jak najszybszej pracy.
Grafiki: Mogę szczerze przyznać, że przy tej części gry miałem o wiele więcej własnego wkładu. Niemal wszystkie charsety były robione przeze mnie.
(Połączenie generatora i photoshopa)
Szczegóły
(Creditsy) zamieszczę po ukończeniu projektu.
Postęp: 60-70%
Większość pracy to balans skilli, broni i dodanie kilku elementów umilających grę.

Oczywiście nie jest to priorytet, ale chciałem żeby odkrywanie nowych rzeczy miało znaczenie.
Termin Ukończenia: Zakładam że lipiec, najpóźniej sierpień. Konkretnego dnia niestety nie podam.
(Ewentualne przesunięcie nie będzie długie, a projekcik jest bezpieczny)
Screeniki:
Dodatkowe Informacje:
- Niemal każda postać ma unikalną broń, która dropi po wygranej walce.
- Niektóre postaci nagradzają nas nimi za ukończone questy.
- Eksploracja jest nagradzana dodatkowym lootem.
- Walka jest w miarę zbalansowana i momentami wymagająca. Są jednak także opcje dla noobów.
(Jak ja
)
- W grze jest oczywiście wiele odniesień do świata RM'a, głównie Ultimy.
- Randomowe momenty z serii "wtf?" gwarantowane.
- Kiczowaty humor z poprzednich części się nie zmienił...a jeśli już, to ewoluował w coś jeszcze bardziej okropnego.
- Gra jest oczywiście czystym narzędziem do obrazy osób, których nie lubię.

- Te informacje zawierają nieco sarkazmu tu i tam.
Proszę osoby szukające hardkorowych gier z niewyobrażalną ilością dodatków o opuszczenie tematu. Kejbyl jest serią 'lajtową', która ma dawać czystą radochę, bez żadnych skomplikowanych udziwnień.
Dla osób które nigdy nie grały w Kejbla. To 'seria' do której wpycham osoby z Ultimy i przedstawiam różne zdarzenia związane z naszym forum. Czasem zmyślam nowe.
Dla większości postaci znalazłem już role i fabuła sunie do przodu jak...jak śfinie na saniach.
W międzyczasie zapraszam do zagrania w dwie pierwsze gry z serii:
http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl
http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl-II
Kable
\.\.\.Właśnie!
\.Komentarze i ewentualne okrzyki typu "rusz tyłek" będą doceniane. <3