Kejbyl III
Aktualny czas: 20-06-25, 21:27 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Kejbyl III
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

serce Kejbyl III

Tytuł: Kable III
Opis: Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy. Tym razem zainwestowałem nieco więcej czasu w mechanikę, głównie w balansowanie walk i danie graczom nieco więcej swobody. Gra dalej będzie miała jedno zakończenie, ale dodałem kilka dodatkowych misji i ciekawych wyborów. Ta część gry jest zdecydowanie dłuższa od poprzednich wersji, widać to już na tym etapie tworzenia. (Około dwóch godzin 'gejpleju')
Przyznam, że od czasu zamknięcie Shoutboxa, o wiele trudniej było mi tworzyć. Każdy 'artysta' potrzebuje inspiracji. :roll:
Dodam, że projekt tworzę po raz trzeci czy czwarty. Głównie przez własne zapominalstwo i powtarzające się formaty systemu.

Fabuła: Chętnie bym wam zdradził, ale myślę, że poczekam z tym do premiery. :lol2: Ta zapowiedź ma głównie na celu dać wam znać, że coś tworzę, oraz zmobilizować mnie do jak najszybszej pracy.

Grafiki: Mogę szczerze przyznać, że przy tej części gry miałem o wiele więcej własnego wkładu. Niemal wszystkie charsety były robione przeze mnie. (Połączenie generatora i photoshopa)
Szczegóły(Creditsy) zamieszczę po ukończeniu projektu.

Postęp: 60-70%
Większość pracy to balans skilli, broni i dodanie kilku elementów umilających grę. smiles
Oczywiście nie jest to priorytet, ale chciałem żeby odkrywanie nowych rzeczy miało znaczenie.

Termin Ukończenia: Zakładam że lipiec, najpóźniej sierpień. Konkretnego dnia niestety nie podam.
(Ewentualne przesunięcie nie będzie długie, a projekcik jest bezpieczny)

Screeniki:
Spoiler: (Otwórz)
Dodatkowe Informacje:
Proszę osoby szukające hardkorowych gier z niewyobrażalną ilością dodatków o opuszczenie tematu. Kejbyl jest serią 'lajtową', która ma dawać czystą radochę, bez żadnych skomplikowanych udziwnień.

Dla osób które nigdy nie grały w Kejbla. To 'seria' do której wpycham osoby z Ultimy i przedstawiam różne zdarzenia związane z naszym forum. Czasem zmyślam nowe. :lol2:

Dla większości postaci znalazłem już role i fabuła sunie do przodu jak...jak śfinie na saniach. :lartarin:

W międzyczasie zapraszam do zagrania w dwie pierwsze gry z serii:
http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl
http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl-II

Kable
\.\.\.Właśnie!
\.Komentarze i ewentualne okrzyki typu "rusz tyłek" będą doceniane. <3

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-14 20:05 przez Yoroiookami.)
19-06-14 03:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
WestGames Offline

Liczba postów: 49

RE: Kejbyl III

No w końcu... nie mogłem się doczekać trzeciej części ^^
Pracuj, pracuj... a ten "kiczowaty" humor przypadł mi do gustu już w pierwszej części :D

Jak to napisałeś: RUSZ TYŁEK! nie mogę się doczekać.
19-06-14 08:04
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Od MOI :serce:
Yoroiookami napisał(a):fabuła sunie do przodu jak...jak śfinie na saniach. :lartarin:
Piękne... Mogę cytować? :lartarin:
Yoroiookami napisał(a):Komentarze i ewentualne okrzyki typu "rusz tyłek" będą doceniane. <3
Ani myślę wink
Yoroiookami napisał(a):Kiczowaty humor z poprzednich części się nie zmienił...a jeśli już, to ewoluował w coś jeszcze bardziej okropnego.
Ufff... Jak to dobrze ^^
Yoroiookami napisał(a):Gra jest oczywiście czystym narzędziem do obrazy osób, których nie lubię.
Dobrze robisz, od tego jest mejker... Od tego on jest! razz

Ogólnie to zajebiście :jupi:
Nawet nie wiesz jaką radochę mi sprawiłeś :lartarin: :cmok: :yoroi:
19-06-14 09:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(19-06-14 08:04)WestGames napisał(a):  No w końcu... nie mogłem się doczekać trzeciej części ^^
Pracuj, pracuj... a ten "kiczowaty" humor przypadł mi do gustu już w pierwszej części :D

Jak to napisałeś: RUSZ TYŁEK! nie mogę się doczekać.

Dziękuję. mrgreen
Dam z siebie wszystko.

(19-06-14 09:10)Lartarin napisał(a):  Od MOI :serce:
Yoroiookami napisał(a):fabuła sunie do przodu jak...jak śfinie na saniach. :lartarin:
Piękne... Mogę cytować? :lartarin:
Yoroiookami napisał(a):Komentarze i ewentualne okrzyki typu "rusz tyłek" będą doceniane. <3
Ani myślę wink
Yoroiookami napisał(a):Kiczowaty humor z poprzednich części się nie zmienił...a jeśli już, to ewoluował w coś jeszcze bardziej okropnego.
Ufff... Jak to dobrze ^^
Yoroiookami napisał(a):Gra jest oczywiście czystym narzędziem do obrazy osób, których nie lubię.
Dobrze robisz, od tego jest mejker... Od tego on jest! razz

Ogólnie to zajebiście :jupi:
Nawet nie wiesz jaką radochę mi sprawiłeś :lartarin: :cmok: :yoroi:

Awww :przytul: no wiesz co? Najmilsza "śfinka ciemności" na świecie. :lol2: Cieszę się, że cię ucieszylem...jeśli to ma sens. :ehe:
Postaram się nie zawieść Waszej Wieprzowej Mości. :lartarin:

Aha, no i cytuj do woli! mrgreen <3

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-14 14:36 przez Yoroiookami.)
19-06-14 11:48
"Pomógł" przyznał(a):
Gorn5 Offline
*

Liczba postów: 141

Szczerze... Poprzednie części w ogóle mi się nie podobały. Jak na moje nie było takie śmieszne, troszkę żenujące. W prawdzie było kilka scenek, kiedy się uśmiechnąłem, ale to było raczej rzadko. Jednak w tej części widzę coś... specjalnego. Coś co nie było w tamtej, a w tej jest.
Screeny bardzo mi się podobają. Dobrze by było, jak byś do tej części się nieco bardziej przyłożył i że trzecia część w końcu sprawi, iż będę miał dobre zdanie o tej serii.
19-06-14 12:52
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

GB, masz złe zdanie o serii, ponieważ zapewne nie załapałeś większości tego, co pojawiło się w tym "troszkę żenującym" projekcie. Gdybyś siedział na scenie o wiele, wiele dłużej, to miałbyś całkowicie inne zdanie. :roll:

Ja tam nie mogę się doczekać. Twórz, twórz Yorek!

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
19-06-14 12:55
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(19-06-14 12:52)GamesBytes napisał(a):  Szczerze... Poprzednie części w ogóle mi się nie podobały. Jak na moje nie było takie śmieszne, troszkę żenujące. W prawdzie było kilka scenek, kiedy się uśmiechnąłem, ale to było raczej rzadko. Jednak w tej części widzę coś... specjalnego. Coś co nie było w tamtej, a w tej jest.
Screeny bardzo mi się podobają. Dobrze by było, jak byś do tej części się nieco bardziej przyłożył i że trzecia część w końcu sprawi, iż będę miał dobre zdanie o tej serii.
Doceniam :roll: do tego projektu faktycznie bardziej się przykładam, bo i czasu na to wszystko miałem więcej. Kable I powstało w około 2 tygodnie, podobnie do Kable II. smiles
Co do humoru - nie wszyscy przepadają, a może chodzi o to, o czym wspomniał CrasheR. Większość gry to taki "inside joke", przez co osoby z poza forum i osoby nowe, mogą nie zrozumieć odniesień. :yoroi:
Ta część powinna być nieco bardziej znośna dla tej drugiej grupy, jako że nieco bardziej dopracowałem gejplej.

(19-06-14 12:55)CrasheR napisał(a):  GB, masz złe zdanie o serii, ponieważ zapewne nie załapałeś większości tego, co pojawiło się w tym "troszkę żenującym" projekcie. Gdybyś siedział na scenie o wiele, wiele dłużej, to miałbyś całkowicie inne zdanie. :roll:

Ja tam nie mogę się doczekać. Twórz, twórz Yorek!
:roll: Tworzę i dużo radochy mi to sprawia. Najgorzej mieć randomowe bugi w projekcie. Mimo to, wszystko idzie naprzód. (Z pomocą Ayen i wsparciem Lartarin :lol2: )

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-14 13:33 przez Yoroiookami.)
19-06-14 13:31
"Pomógł" przyznał(a):
Malian Offline
*

Liczba postów: 9

Cuś się dzieje! Miło wiedzieć, że będę mógł zmarnować kolejne dwie godziny swojego życia (co ja właśnie napisałem?).

Będzie jakiś hardkur mode? ;L

...
21-06-14 17:01
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

Tylko czekać zostaje...

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
21-06-14 17:39
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Świetnie. W końcu wziąłeś się do pracy :aww: Kable im starszy tym lepszy... jak wino :lol2: Mam nadzieję, że i Kabelek zagra w grę na jego cześć smiles Czekam z niecierpliwością.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
22-06-14 08:58
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS