![]() |
|
[VX] Kejbyl III - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VX] Kejbyl III (/Thread-VX-Kejbyl-III) |
Kejbyl III - Yoroiookami - 19-06-14 03:34 Tytuł: Kable III Opis: Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy. Tym razem zainwestowałem nieco więcej czasu w mechanikę, głównie w balansowanie walk i danie graczom nieco więcej swobody. Gra dalej będzie miała jedno zakończenie, ale dodałem kilka dodatkowych misji i ciekawych wyborów. Ta część gry jest zdecydowanie dłuższa od poprzednich wersji, widać to już na tym etapie tworzenia. (Około dwóch godzin 'gejpleju') Przyznam, że od czasu zamknięcie Shoutboxa, o wiele trudniej było mi tworzyć. Każdy 'artysta' potrzebuje inspiracji. Dodam, że projekt tworzę po raz trzeci czy czwarty. Głównie przez własne zapominalstwo i powtarzające się formaty systemu. Fabuła: Chętnie bym wam zdradził, ale myślę, że poczekam z tym do premiery. Grafiki: Mogę szczerze przyznać, że przy tej części gry miałem o wiele więcej własnego wkładu. Niemal wszystkie charsety były robione przeze mnie. (Połączenie generatora i photoshopa) Szczegóły(Creditsy) zamieszczę po ukończeniu projektu. Postęp: 60-70% Większość pracy to balans skilli, broni i dodanie kilku elementów umilających grę. Oczywiście nie jest to priorytet, ale chciałem żeby odkrywanie nowych rzeczy miało znaczenie. Termin Ukończenia: Zakładam że lipiec, najpóźniej sierpień. Konkretnego dnia niestety nie podam. (Ewentualne przesunięcie nie będzie długie, a projekcik jest bezpieczny) Screeniki: Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Dla osób które nigdy nie grały w Kejbla. To 'seria' do której wpycham osoby z Ultimy i przedstawiam różne zdarzenia związane z naszym forum. Czasem zmyślam nowe. Dla większości postaci znalazłem już role i fabuła sunie do przodu jak...jak śfinie na saniach. W międzyczasie zapraszam do zagrania w dwie pierwsze gry z serii: http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl-II Kable \.\.\.Właśnie! \.Komentarze i ewentualne okrzyki typu "rusz tyłek" będą doceniane. <3 RE: Kejbyl III - WestGames - 19-06-14 08:04 No w końcu... nie mogłem się doczekać trzeciej części ^^ Pracuj, pracuj... a ten "kiczowaty" humor przypadł mi do gustu już w pierwszej części :D Jak to napisałeś: RUSZ TYŁEK! nie mogę się doczekać. RE: Kejbyl III - Lartarin - 19-06-14 09:10 Od MOI Yoroiookami napisał(a):fabuła sunie do przodu jak...jak śfinie na saniach.Piękne... Mogę cytować? Yoroiookami napisał(a):Komentarze i ewentualne okrzyki typu "rusz tyłek" będą doceniane. <3Ani myślę Yoroiookami napisał(a):Kiczowaty humor z poprzednich części się nie zmienił...a jeśli już, to ewoluował w coś jeszcze bardziej okropnego.Ufff... Jak to dobrze ^^ Yoroiookami napisał(a):Gra jest oczywiście czystym narzędziem do obrazy osób, których nie lubię.Dobrze robisz, od tego jest mejker... Od tego on jest! Ogólnie to zajebiście Nawet nie wiesz jaką radochę mi sprawiłeś RE: Kejbyl III - Yoroiookami - 19-06-14 11:48 (19-06-14 08:04)WestGames napisał(a): No w końcu... nie mogłem się doczekać trzeciej części ^^ Dziękuję. Dam z siebie wszystko. (19-06-14 09:10)Lartarin napisał(a): Od MOI Awww Postaram się nie zawieść Waszej Wieprzowej Mości. Aha, no i cytuj do woli! RE: Kejbyl III - Gorn5 - 19-06-14 12:52 Szczerze... Poprzednie części w ogóle mi się nie podobały. Jak na moje nie było takie śmieszne, troszkę żenujące. W prawdzie było kilka scenek, kiedy się uśmiechnąłem, ale to było raczej rzadko. Jednak w tej części widzę coś... specjalnego. Coś co nie było w tamtej, a w tej jest. Screeny bardzo mi się podobają. Dobrze by było, jak byś do tej części się nieco bardziej przyłożył i że trzecia część w końcu sprawi, iż będę miał dobre zdanie o tej serii. RE: Kejbyl III - Crashykk - 19-06-14 12:55 GB, masz złe zdanie o serii, ponieważ zapewne nie załapałeś większości tego, co pojawiło się w tym "troszkę żenującym" projekcie. Gdybyś siedział na scenie o wiele, wiele dłużej, to miałbyś całkowicie inne zdanie. Ja tam nie mogę się doczekać. Twórz, twórz Yorek! RE: Kejbyl III - Yoroiookami - 19-06-14 13:31 (19-06-14 12:52)GamesBytes napisał(a): Szczerze... Poprzednie części w ogóle mi się nie podobały. Jak na moje nie było takie śmieszne, troszkę żenujące. W prawdzie było kilka scenek, kiedy się uśmiechnąłem, ale to było raczej rzadko. Jednak w tej części widzę coś... specjalnego. Coś co nie było w tamtej, a w tej jest.Doceniam Co do humoru - nie wszyscy przepadają, a może chodzi o to, o czym wspomniał CrasheR. Większość gry to taki "inside joke", przez co osoby z poza forum i osoby nowe, mogą nie zrozumieć odniesień. Ta część powinna być nieco bardziej znośna dla tej drugiej grupy, jako że nieco bardziej dopracowałem gejplej. (19-06-14 12:55)CrasheR napisał(a): GB, masz złe zdanie o serii, ponieważ zapewne nie załapałeś większości tego, co pojawiło się w tym "troszkę żenującym" projekcie. Gdybyś siedział na scenie o wiele, wiele dłużej, to miałbyś całkowicie inne zdanie. RE: Kejbyl III - Malian - 21-06-14 17:01 Cuś się dzieje! Miło wiedzieć, że będę mógł zmarnować kolejne dwie godziny swojego życia (co ja właśnie napisałem?). Będzie jakiś hardkur mode? ;L RE: Kejbyl III - ADI - 21-06-14 17:39 Tylko czekać zostaje... RE: Kejbyl III - Ayene - 22-06-14 08:58 Świetnie. W końcu wziąłeś się do pracy |