Poruszanie się NPC w zależności od pory dnia
Aktualny czas: 28-04-26, 22:06 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Poruszanie się NPC w zależności od pory dnia
duganhack Offline
*

Liczba postów: 61

RE: Poruszanie się NPC w zależności od pory dnia

Hmm szukałem, szukałem ... tłumaczyłem przez google i wpisywałem po angielsku ale nic nie wychodzi, już trudno niech zostanie tak jak jest :/

Powstają dodatkowe mapy bo było zbyt pusto :D , przedmioty też, fabuła w 40%, npc w 70%

Aktualny projekt: (stan 50%)
Spoiler: (Otwórz)
11-08-14 19:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Tu masz skrypt na dzień i noc, ale na poruszanie postaciami raczej nie znajdziesz. Jeśli chcesz żeby ci nie łaziły w te i wewte musisz dać po "Ruszaj zdarzeniem" przełącznik np. "NPC Stop" na ON i tą samą całą stronę na warunku "Jeśli NPC Stop jest ON" Następnie w tym warunku dać Zmień położenie zdarzenia(tam gdzie postać dochodzi(bez skojarzeń :D)) a w "Inne zdarzenie" dać to co dałem powyżej czyli ruszaj zdarzeniem i ustaw przełącznik NPC Stop. Ten system się nie opłaca bo do każdej postaci trzeba jeszcze jeden przełącznik i wgl. dużo zachodu.
15-08-14 01:27
"Pomógł" przyznał(a): duganhack
duganhack Offline
*

Ale ja już mam system dnia i nocy :) i już zrobiłem, że npc się poruszają czytaj uważniej posty :P

Powstają dodatkowe mapy bo było zbyt pusto :D , przedmioty też, fabuła w 40%, npc w 70%

15-08-14 10:10
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

(11-08-14 16:35)duganhack napisał(a):  Udało mi się już zrobić tak aby npc poruszały się w zależności od dnia :) Teraz mam jednak kolejny problem mianowicie jak zrobić aby one zostały na miejscu ... znaczy się że jak np. wejdę do budynku i wyjdę to cały czas npc zaczyna od miejsca zdarzenia i znowu idzie do miejsca które mu ustawiłem :/
Ja ci dałem odp na tą wiadomość
15-08-14 11:04
"Pomógł" przyznał(a):
duganhack Offline
*

Ok teraz już zaczaiłem :D dam ci pomógł i wypróbuje tą twoją metodę, później napisze jak mi to wyszło ;D

15-08-14 12:13
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS