Dziwne Bugi
Aktualny czas: 28-04-26, 23:25 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Dziwne Bugi
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

pytajnik Dziwne Bugi

Heloł.
No więc od jakiegoś czasu pracuję nad projektem w VX. :co: Niestety z jakiegoś powodu w walce pojawia mi się coraz więcej dziwnych bugów.
Na przykład - po zabiciu jednego z trzech przeciwników, co jakiś czas powtarza się animacja umierania. :ehe: Nie jestem pewien, co to za dziwny błąd, ale może ktoś już się z czymś podobnym zetknął?
Zauważyłem też, że niektóre animacje skilli się 'wieszają'.

Błąd nie jest jakiś strasznie groźny, ale nieco...no, martwiący. :ehe:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-06-14 14:57 przez Yoroiookami.)
13-06-14 14:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Soul Offline
*

Liczba postów: 89

RE: Dziwne Bugi

Jak rozumiem.... korzystasz ze sideviewa? Akurat tworząc meteoryt również spostrzegłem błąd z pojawianiem się zmarłych przeciwników. Jeśli korzystasz z podstawowego systemu walki, tym bardziej będzie to błąd leżący w programie, jeśli z sideviewa, to możliwe, że da się jakoś to naprawić, ale ja nie dałem rady :P A co do animacji to tego nie zauważyłem.
13-06-14 15:36
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Dziwne Bugi

(13-06-14 15:36)Soul napisał(a):  Jak rozumiem.... korzystasz ze sideviewa? Akurat tworząc meteoryt również spostrzegłem błąd z pojawianiem się zmarłych przeciwników. Jeśli korzystasz z podstawowego systemu walki, tym bardziej będzie to błąd leżący w programie, jeśli z sideviewa, to możliwe, że da się jakoś to naprawić, ale ja nie dałem rady :P A co do animacji to tego nie zauważyłem.

Właśnie nie :co: podstawowy system walki, z dodanym jedynie wskaźnikiem HP i nazwą przeciwników. Nie rozumiem zbytnio, skąd te dziwne randomowe błędy, których jakiś czas temu nie miałem.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
13-06-14 16:12
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS