Opowieści z Edorii: Edycja Cesarska
A więc stało się

Patch 1.6 przerodził się w projekt usprawnienia, a ten w dodatek!
EC jest samodzielnym dodatkiem do Edorii.
W projekcie uwzględnię wszystko na co narzekaliście w OzE (skradanie

! i system ucieczki tyż!

), a także dodaję nowe elementy i wątki. W dodatek będą mogli spokojnie zagrać także ci który raz przeszli OzE - pojawią nowe wątki, alternatywne zakończenia starych zadań, a główna linia fabularna zostanie ulepszona - ale nadal EC będzie znanym wam OzE.
Chciałbym dokończyć prace do najbliższych GFów. Poniżej znajdziecie więcej info.
- pogłębienie wątku głównego - przybliżenie postaci i ich przeszłości, rozwinięcie niektórych wątków
- ulepszenie końcowego etapu gry
- około 12 nowych zadań, także na które miałem pomysł w oryginale, ale z różnych powodów nie zostały wprowadzone
-poprawiona mechanika walki
- zrobiony nowy system ucieczki, w pełni działający i wygodny 
- nowi przeciwnicy
- poprawiony balans
- zupełnie nowy system skradania - "System Zagrożenia" - łatwiejszy, mniej przypadkowy i zabawniejszy
- polepszone minigierki, nowy system otwierania zamków i kopania skarbów
- system stawiania ognisk w dziczy dla regeneracji i awansów
- różne usprawnienia
- ponownie - ulepszony balans, także przez nowe drzewka postaci (na dodatek jeszcze większe! 8) )
- normalne przewijanie napisów w cutscenkach
- dużo nowych cutscenek i "filmików"
- zintegrowany Antilag
- dołączona instrukcja, poradnik, solucja i materiały dodatkowe 8)
- lepszy instalator z dołączonym RTP
Tego się nie spodziewaliście, prawda?
Uprzedzając pytania: nie zapowiadam nowej gry, bo miałem kilka projektów od ostatnich GF-ów, ale różnie kończyły. Ostatni miał prawie skończoną mechanikę i rozpisaną fabułę, ale utopiłem go, bo nie zadowalał mnie. Ale możecie się spodziewać jeszcze gier ode mnie w bliskiej przyszłości