Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo
Aktualny czas: 28-04-26, 16:05 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo
Angius Offline
*

Liczba postów: 48

RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo

Dobra, dwa miesiące to chyba jeszcze nie necroposting, prawda? A jakby co, to macie święte prawo wręczyć mi Złotą Łopatę.

Fabuła:
Zgaduję, że brak? Taki czysty sandbox bez celu, w który gra się, dopóki się nie znudzi? Bo tak to wynika z opisu. Uwierz mi - wielu próbowało, wielu poległo. Na pierwszy projekt powinieneś raczej obrać jakąś liniową przygodówkę. Wiem po sobie - próbowałem zawsze tworzyć nie wiadomo jak rozbudowane produkcje i w efekcie żadna z nich nie ujrzała światła dziennego, choć z każdym kolejnym projektem redukowałem ilość elementów.

Zacznij od podstaw, potem rozbudowuj, nie na odwrót.

Screeny:
1. Tragedii nie ma. Ale szału też nie. Powinieneś tylko dodać tu lekkie przyciemnienie ekranu z pomarańczowym zabarwieniem. Screen mały, mały obszar mapy widać, więc i nie było za bardzo co i skopać.

2. Pusto. Pusto, pusto, pusto. I brak cieni przy lewej ścianie, dorzuć je, są na podstawowym tilesecie.

3. Pusto. Nie mam jak tego skomentować, bo nie ma czego komentować.

4. Elementy mapy świata i elementy mapy - rozróżniaj je. Mam przynajmniej nadzieję, że ten screen przedstawia mapę świata... Zamek pochodzi z niej - jest mały, drzewa pochodzą z mapy - są duże. A masz tam gdzieś i małe drzewka, na tilesecie A bodaj. Użyj ich.

No i oczywiście pustka.

Ściągnę, pogram, może nagram. Ostatnio posucha na moim kanale - twoja gra może się przysłużyć do poprawy tego stanu. Aczkolwiek mam wątpliwości, czy aby na pewno jest na tyle zła, by się tam znalazła...
30-05-14 01:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - Angius - 30-05-14 01:39

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS