[VX] Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema)
+--- Wątek: [VX] Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo (/Thread-VX-Tales-of-Deqontia-zapowied%C5%BA-i-kr%C3%B3tkie-demo)

Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - NoJutsuMe - 26-02-14 21:37

Witam chce pokazać wam zapowiedź jak i króciutkie demo z mojej nowej gry Tales of Deqontia, cała gra jest oparta na średniowiecznych zwyczajach gdzie musicie wypełniać misje, i robić.. to co się wam żywnie podoba :D

Grafika 55%
Muzyka 100%
Questy 1% - =.=
Mapki 14%

Prace trwają i z każdym dniem coraz więcej mapek i questów!!!!!

Bardzo was proszę o zobaczenie tej gry i pomysły co można dodać, pisałem na początku "bzdury" że wybraniec itp, ale zamierzam to zmienić :D

Demo:

https://www.mediafire.com/?skm8dwjln0cv7kk

SS z gry:
[Obrazek: 2sbmlhz.jpg]

RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - Yotta - 27-02-14 14:53

Mapki nie powalają, przynajmniej piszę tak na podstawie tego, co widzę. Niedługo sprawdzę demko.

RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - NoJutsuMe - 27-02-14 15:03

Ja dopiero zaczynam "przygodę" z RPG Maker ;D

RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - NoJutsuMe - 27-02-14 16:40

Dodano: Dzielnice handlową, mieszkalną, ogród, pieczarę smoka I,II i III!
Questy: Nie ruszyłem narazie :(
Postęp:
Questy 1%
Mapki 26%

RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - MrDawnok - 04-03-14 15:29

Chyba na mnie spadnie zaszczyt, przekazania ci tej niepisanej zasady, która panuje na forum. Mianowicie pierwszych gier nie wrzucamy :P Ja poważne gry zacząłem robić jakoś 2-3 lata po poznaniu makera, ale jak dotąd nie mam wystarczająco zapału oraz pomysłów żeby coś stworzyć. W każdym razie podszkól się poczytaj tutki pograj w gry na makera(poczytaj o średniowieczu) i raczej nie próbuj robić sandboxa(a na pewno nie na pierwszy projekt), ale to taka mała dygresja. Jak już stwierdzisz, że masz wystarczające umiejętności to spróbuj stworzyć coś krótkiego i prostego, a potem pomyśl o zabieraniu się za poważne projekty.

Cy-a

RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - Gorn5 - 04-03-14 19:06

Dokładnie. Ja też dopiero nie dawno to zrozumiałem.

Teraz od nośnie tej (jak to można nazwać) gry:

Zdecydowanie za mało informacji. Kompletnie brak informacji o fabule.
Musisz, coś dopisać. Bo nie wiem czy jest sens ściągania dema.

Jeśli chodzi o grafikę (przykro mi, ale) Tragedia.
Sam spójrz na te mapy: i powiedz; czy są one ładne?, przejrzyste? (Niestety nie)
Na pierwszej mapce: Ogólnie to dziwnie wygląda. Za dużo tych posągów oraz kości.
Na drugiej mapce: Pusto! Ściany zewnętrzne za małe (te, które widać), powinieneś o jeden "klocek więcej dać" - w dół. To na środku - nie wiadomo co to jest; czy jakaś droga? tory? (xD)
Na trzeciej mapce: Tragedia. Pusto!, dwóch tych samych kolesi. Tamto badziewie dziwnie wygląda.
Na czwartej mapie: Już trochę lepiej. Tylko ta "ścieżka", "droga" o.O
W Tilesecie A masz u góry ścieżkę, obok tej dłuższej trawy itp.
Po za tym ten "zamek" - akurat ten "zamek" nie służy do tego co ty aktualnie zrobiłeś.
On służy jak chcesz zrobić np. całą mapę, ale widzianą z daleka. To tak jak byś leciał wysoko samolotem i patrzał, sobie przez okienko - podziwiał widoki.

Widać, że jesteś nowy. Dlatego zanim zapowiadać od razu jakąkolwiek grę należy ogarnąć podstawy RPG Makera :) Popatrz na inne gry, i zobacz jak to wygląda.
Naprawdę - wtedy to Ci pomoże. Sądząc po screenach cała gra jest do poprawy.
Ale się nie zniechęcaj - przecież każdy miał swoje początki :)

MrDawnok napisał(a):Cy-a
Gdyby to Rahim zobaczył o.O Hahaha, xDDD

RE: Tales of Deqontia - zapowiedź i krótkie demo - Angius - 30-05-14 01:39

Dobra, dwa miesiące to chyba jeszcze nie necroposting, prawda? A jakby co, to macie święte prawo wręczyć mi Złotą Łopatę.

Fabuła:
Zgaduję, że brak? Taki czysty sandbox bez celu, w który gra się, dopóki się nie znudzi? Bo tak to wynika z opisu. Uwierz mi - wielu próbowało, wielu poległo. Na pierwszy projekt powinieneś raczej obrać jakąś liniową przygodówkę. Wiem po sobie - próbowałem zawsze tworzyć nie wiadomo jak rozbudowane produkcje i w efekcie żadna z nich nie ujrzała światła dziennego, choć z każdym kolejnym projektem redukowałem ilość elementów.

Zacznij od podstaw, potem rozbudowuj, nie na odwrót.

Screeny:
1. Tragedii nie ma. Ale szału też nie. Powinieneś tylko dodać tu lekkie przyciemnienie ekranu z pomarańczowym zabarwieniem. Screen mały, mały obszar mapy widać, więc i nie było za bardzo co i skopać.

2. Pusto. Pusto, pusto, pusto. I brak cieni przy lewej ścianie, dorzuć je, są na podstawowym tilesecie.

3. Pusto. Nie mam jak tego skomentować, bo nie ma czego komentować.

4. Elementy mapy świata i elementy mapy - rozróżniaj je. Mam przynajmniej nadzieję, że ten screen przedstawia mapę świata... Zamek pochodzi z niej - jest mały, drzewa pochodzą z mapy - są duże. A masz tam gdzieś i małe drzewka, na tilesecie A bodaj. Użyj ich.

No i oczywiście pustka.

Ściągnę, pogram, może nagram. Ostatnio posucha na moim kanale - twoja gra może się przysłużyć do poprawy tego stanu. Aczkolwiek mam wątpliwości, czy aby na pewno jest na tyle zła, by się tam znalazła...