Hej wszystkim, założyłem dziś tutaj konto, ponieważ mam ostatnio bardzo dużo czasu. Postanowiłem wznowić swój projekt (w którym praktycznie nie było niczego) i wywnioskowałem, że prace, pomysł na fabułę i dodatki do gry przychodzą mi bardzo szybko!
Przedstawiam grę: The Last Harbour (Ostatnia Przystań)
Fabuła stworzona na podstawie mojego małego świata, który cały czas tworzę w wyobraźni, ale nie ukrywam - ma w sobie trochę elementów różnych książek fantasy.
Opowieść rozgrywa się na kontynencie Fenua, którego stolicą jest Bridport. To bardzo stare,
mające już swoją historię miasto portowe, położone na północnych Ziemiach.
Otoczone jest morzem od strony północnej i lądem od pozostałych.
Królestwo ma pod władaniami całą powierzchnię Fenui oficjalnie od 1435 roku, kiedy rodzinie Haruman
udało się zjednoczyć ludzi w Bridporcie, Artanimie i pobliskich wioskach oraz elfów z Adduy.
Nie ma niestety zapisków kiedy założono stolicę. W 1480, kiedy panował Larry Haruman (ojciec bohatera i Hyunseunga)
chciał przekazać tron naszemu bohaterowi, który odmówił, gdyż życie w mieście go w ogóle nie interesowało.
Przeprowadził się do starej rodzinnej wioski, w południowych górach a konkretnie - do wioski Lyneh.
5 lat później sam sabotowany przez swoich doradców w zamku i oskarżany jako powód kryzysu gospodarczego - również opuścił
Bridport i zostawił je Hyunseungowi. Żeby połączyć więzi elfów i ludzi, nowy przywódca wziął ślub z elfią księżniczką - Elioną.
Gra zaczyna się w chwili, kiedy ojciec woła naszego bohatera na poważną rozmowę.
Przedstawia Ci wiadomość o śmierci twojego brata - Hyunseunga.Jak już wyżej wspomniałem,
był jedynie księciem, który miał być niedługo koronowany. Łatwo można zatem wywnioskować,
że panuje bezkrólewie w Bridporcie. Dlatego Larry nie chce stracić tego, co zbudował
i chce wysłać syna o rozwiązanie zagadki i uratowanie sytuacji.
Bohater bez zastanowienia postanawia pojechać spowrotem do stolicy po siedmiu latach i odkryć
prawdę, porozmawiać z Elioną, wyrównać rachunki z mordercami i zdobyć spowrotem tron.
W między czasie śni mu się historia, o której rozmawiał z ojcem - moment zabicia jego brata przez dwóch ludzi.
Sam nie wie, czy to był po prostu zły sen, czy też może coś w rodzaju wizji.
Screenshoty:
Bohaterzy
Uhm.. tak naprawdę nie ma żadnego innego głównego bohatera poza Tobą samym. xD
Gra ma bardzo dużo możliwości jeżeli chodzi o rozmawianie z NPC, jednak główną fabułę przechodzi się samemu. Również sam wybierasz imię swojego bohatera. Scharakteryzuję ją tylko pod kątem cech: Młodzieńczy wiek (17/18) i bardzo buntowniczy. Lubi wtykać nos w nie swoje sprawy, a także wypytywać ludzi o ich zwyczaje. Zawsze tylko czeka, aby kogoś spytać, czy nie potrzebuje pomocy - głównie dlatego, że potrzebuje pieniędzy. I jak takiemu chłopakowi można powierzyć detektywistyczną misję?
Skrypty
Autorzy:
KGC
Woratana
Ayene
Kylock
Claimh
Nechigawara Sanzenin
modern algebra
Deity
BigEd781
BulletXt
Ozzma
Miget man12
Suga
MikauSchekzen
TagTeam
SojaBird
piejamas
Ehime
PaayJer
Matheus2
Engine RD
OriginalWij
Andrew McKellar
Projekt zawiera:
System reputacji oparty na zmiennych.
Zaawansowany system alchemii podzielony na 3 stopnie
Wiele nieprzewidzianych akcji: nagle na ulicy ktoś do Ciebie podchodzi
Rozbudowane rozmowy z NPC, a także wiele ludzi opowiadających swoje historie
System otwierania zamków
Bardzo dużo questów, nacisk na grę poboczną
Wiele questów działa na zasadzie wyboru "straty czegoś, zyskanie innegoś"
Dziennik, w którym wpisywane są wszystkie spostrzeżenia bohatera i jego zadania
Opcję okradania domów ludzi, jeśli na Ciebie nie widzą
4 pory dnia, losowa pogoda
Klimatyczną muzykę dobraną z soundtracków różnych RPG-ów
możliwość wepchania się "gdziekolwiek" - do każdej wieży, budynku, domu.
Bardzo dużo przedmiotów można podnosić, brać ze skrzynek itd.
Szczegółowo graficznie mapy: Staram się wypełniać każdy większy i wolny kawałek
Dużo lokacji: bardzo duże miasto-stolica, wioski, góry, obozy innych ras.
System teleportacji między lokacjami
Możliwość kupna map miast, wiosek a także całego kontynentu.
Staram się, aby gra była jak najbardziej dopracowana pod względem graficznym (jak na system VX xD) równocześnie nie zaniedbując rozwoju akcji, możliwości i fabuły. Demo gry przewiduję na 25 grudnia, gdyż jeszcze duuużo pracy przede mną, żeby coś wartego zagrania z tego udziergać. Enjoy! c:
30.09 Wczoraj nagrałem filmik pokazujący przejście Prologu do mojej gry. Zrobiłem to jako forma pokazania czegokolwiek zamiast samych słów :P
https://www.youtube.com/watch?v=CWW8xAL9...4drwThtIYw
Suga.