The Last Harbour
Aktualny czas: 20-06-25, 21:06 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] The Last Harbour
Suga Offline
*

Liczba postów: 8

kartka The Last Harbour

Hej wszystkim, założyłem dziś tutaj konto, ponieważ mam ostatnio bardzo dużo czasu. Postanowiłem wznowić swój projekt (w którym praktycznie nie było niczego) i wywnioskowałem, że prace, pomysł na fabułę i dodatki do gry przychodzą mi bardzo szybko!

Przedstawiam grę: The Last Harbour (Ostatnia Przystań)
Fabuła stworzona na podstawie mojego małego świata, który cały czas tworzę w wyobraźni, ale nie ukrywam - ma w sobie trochę elementów różnych książek fantasy. smiles

Spoiler: (Otwórz)
Screenshoty:

Bohaterzy

Skrypty
Projekt zawiera:
Staram się, aby gra była jak najbardziej dopracowana pod względem graficznym (jak na system VX xD) równocześnie nie zaniedbując rozwoju akcji, możliwości i fabuły. Demo gry przewiduję na 25 grudnia, gdyż jeszcze duuużo pracy przede mną, żeby coś wartego zagrania z tego udziergać. Enjoy! c:

30.09 Wczoraj nagrałem filmik pokazujący przejście Prologu do mojej gry. Zrobiłem to jako forma pokazania czegokolwiek zamiast samych słów :P
https://www.youtube.com/watch?v=CWW8xAL9...4drwThtIYw
Suga.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-14 15:33 przez Suga.)
24-09-14 22:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: The Last Harbour

Projekt zapowiada się energicznie, fabularnie i ciekawie - postać główna, która jest ciekawska to dobry znak, ale o rozgrywce nie wiadomo nic tak jak o sposobie na fabułę. Ogólnie widać, że faktycznie coś z głowy bo nawet po screenach widzę, że tutaj te lokacje żyją swoim życiem.

W jaki sposób syn, który jest synem króla wpada do ojca żeby mu pomagać ? W jaki sposób mu pomaga ?

O jaki tron ma walczyć syn - nie łapię w tym sensu.

Dlaczego syn nie został poinformowany o śmierci brata ?

Dlaczego jako syn króla włóczy się po świecie, a nie otrzymał od ojca listu o śmierci brata - skoro jego brat jest księciem czyli synem króla to przecież on może pełnić rolę księcia po śmierci brata.

Nie wspomniałeś nic o przejęciu tronu przez kogoś innego - na ogół tron należy do króla, ani o tym, że to książe rządzi miastem - nie rozumiem tego. Kogel Mogel. Czyli och ojciec nie ma prawa rządzić miastem ? Jaki jest powód tego że nie rządzi ?

Poza tym spoko, ale ja z tej fabuły mało łapię mimo tych elementów widać, że własna i może być ciekawa, ale trudno mi to ogarnąć. Wyjaśniłeś wszystko po macoszemu. Rozjaśnij bardziej. Od grafiki bije wyjątkowo - klimat. Faktycznie prezentuje to obraz takiej spokojnej okolicy w jakimś królestwie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-14 23:06 przez X-Tech.)
24-09-14 22:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Suga Offline
*

Wezmę to pod uwagę. W grze jest to dokładnie wyjaśnione, ale fabułę mocno streściłem, no i jak widać opuściłem bardzo ważne elementy, niedługo to poprawię. Tymczasowo wrzuciłem ciekawostki z projektu (Co jest w nim interesującego) i spis autorów skryptów.

Dziekuję za opinię c:
26-09-14 20:14
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

Hmm zapowiada się na porządną gierkę, osobiście korzystam i pracuje na makerze xp, a vx'em ze szczerego serca :serce: gardzę, ale to mi wygląda całkiem całkiem. I chwała ci za to, że nie ma character'ów z rtp vx'a bo one są jakby to powiedzieć... brzydkie jak ........ a zresztą nieważne ten projekt mi wygląda na całkiem spoko i trzymam kciuki na realizacje

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-14 20:41 przez takikaki012.)
26-09-14 20:40
"Pomógł" przyznał(a):
Suga Offline
*

Osobiście uważam, że VX nie jest najgorszy. Największą jego wadą według mnie jest tylko ograniczenie tych tilesetów. Projekt robiłem w grudniu rok temu, niestety z braku czasu i chęci anulowałem go. Dlatego teraz nie chciałem już zmieniać makera c: Dziękuję bardzo za komentarz i motywację!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-14 20:59 przez Suga.)
26-09-14 20:58
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Dodałbym okienko do wiadomości ( sam tekst na tle mapy wygląda dla mnie nieczytelnie i te poucinane głowy) a ogólnie prezentuje się ok. Szczególnie mapa miasteczka

http://www.theasgun.blogspot.com
27-09-14 12:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Altan Offline
*

Liczba postów: 88

Bardzo ciekawe, zagram. Chwila... co? http://screenshooter.net/4621304/whirhqp

Nudzi mi się... ;__;
27-09-14 13:48
"Pomógł" przyznał(a):
Suga Offline
*

Pomyślę z tymi wiadomościami. Na pewno obniżę okno rozmowy. A co do tego drzewa
to dopiero wprowadziłem opcję chodzenia pod dachem i nie zauważyłem tego buggu. Dzięki, już to naprawiłem :D
27-09-14 15:02
"Pomógł" przyznał(a):
Szymkim213 Offline
*

Liczba postów: 75

Jak dla mnie to gra zapowiada się ciekawie...
Graficzki [tilesety] też są nie najgorsze bo niektóre są użyte z XP,Celiana [chyba] a dalej to niewiem.
Mam jeszczę pytanie odnośnie projektu:
Jaki jest ten skrypt na Hud?
I Skąd wziołeś takie chary?
29-09-14 14:20
"Pomógł" przyznał(a):
Suga Offline
*

Hud był w zupełnie innej postaci autorstwa Sojabird. Dużo w nim pozmieniałem na taki efekt + dodałem Reputację do niego. Charów długo się naszukałem i bardzo dużo można było znaleźć na tym forum, które potem przekonwertowałem na VX. Właśnie sporo charów pochodzi z XP'ka :D
Dzięki wielkie c: a u góry zedytowałem post i dodałem film pokazujący jak wygląda Prolog do mojej gry.
30-09-14 15:31
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS