(11-01-15 16:08)Adrapnikram napisał(a): Nie wiem dlaczego ale ta gra mnie przeogromnie wciągnęła aż po uszy. Jednak zdaje mi się że widzę więcej wad niż zalet ale te zalety mocna trzymają mnie przed ekranem. Grając w to pojawiła mi się przeogromna chęć na zrobienie recenzji do tej gry.
Tak wogóle piszę byś napisał mi gdzie znajduje się ten Jatath i gdzie mogę znaleźć bursztyn bo szukam i znaleźć nie mogę (of kors proszę o współrzędne)
Cóż, cieszę się, że Cię wciągnęło. :)
Podpowiedzi zamieszczam w spoilerach.
Cmentarz
Cmentarz znajdziesz idąc cały czas prosto po wyjściu z karczmy. Zasugerowałem to, pisząc o dróżce rozpoczynającej się przed karczmą, przy czym stwierdziłem, że skoro cmentarz jest stary i zarośnięty to i dróżka powinna zarosnąć. ;p
Bursztyn
Jeden z bursztynów jest w okolicach cmentarza (naprawdę bardzo blisko!). Ma współrzędne (1,-3). Drugi, niedaleko miasta w skrzyni zamkniętej na klucz. To czy jest to łatwiejszy sposób zdobycia tego przedmiotu zależy tylko i wyłącznie od tego, czy wpadniesz na to gdzie może być klucz.
Hmmm... zaczynam się coraz bardziej zastanawiać czy idea poszukiwań przedmiotów bez zaznaczonego jasno i klarownie punktu na mapie, jest atrakcyjna dla gracza. Mi się zawsze wydawało, że banalnie proste odnajdywanie tego czego szukamy, trochę psuje zabawę. Myliłem się?
Jeśli wielu osobom będzie to przeszkadzać i nie będą sobie z takimi rzeczami radzić, to może dodam do gry jakąś mapę z podanym położeniem celów głównych misji. (Pobocznych nie - nie przesadzajmy - wszak nie są konieczne do jej ukończenia!) Albo po prostu podam w opisie gry ich lokalizacje. Ahhh...