Waluta postatomowych pustkowii
Aktualny czas: 28-04-26, 23:07 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Waluta postatomowych pustkowii
hans Offline
*

Liczba postów: 19

RE: Waluta postatomowych pustkowii

Rzeczywiście myślałem o handlu wymiennym ale to za dużo roboty :P. Jedzenie, leki, amunicja wszystko przerabiane... myślałbym raczej o czymś takim jak napisał Zvarr, w podgatunku beznadziejnym... jakieś żetony albo coś, kapsle odpadają bo było w falloucie...

"Nienawidzę cytatów" - Ralph Waldo Emerson

W tworzeniu:
INSIDE
Postapokaliptyczne Rpg
01-03-14 22:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
czomber4 Offline
*

Liczba postów: 43

Biorąc pod uwage donosy z TV to już niedługo możemy się sami przekonać o tym co będzie potrzebne -.- Ruscy już na ukraine wjechali.

rpgmaker.eu
Jeżeli materiały z mojej strony okazały się pomocne, nie bój się użyć któregoś z przycisków społecznościowych. Pomóż mojej stronce się rozwijać :)
01-03-14 22:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Zvarr Offline
*

Liczba postów: 118

Noż ja piurkuję:evil:! Czomber4 mówisz o spójnym, ale gigantyczny świecie przedstawionym w filmach lub książkach! Zastanów się: w ile dobrych gier post-apo grałeś gdzie komuś chciało się zrobić gospodarkę osadzoną w wiarygodnym świecie gdzie każda ludzka enklawa ma swój unikalny towar. Albo gry Java na telefon: (najbliższa RM platforma) kto mógł i kto chciał stworzyć ten gigantyczny system?! WALUTA jest w każdej grze post-apo i jest to stereotyp!!! Ale, stereotypów nie można się pozbywać od tak. To co sugerujesz pomieści tylko tekst w książce (np. Metro 2033) albo niezobowiązujący acz zachwycający i inspirujący obraz na filmie! Stereotypy są potrzebne i sądzę, że Zajonc potrzebuje jako waluty: Nazwy, obrazka, i pasującego do tego motywu w grze! Uszanujcie moje zdanie.
01-03-14 23:01
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

Przypomniał mi się ten skrypt: http://www.rpgmakervxace.net/topic/13153...cy-system/

Do starszych makerów pewnie też jest podobny i można na tym zbudować system zaproponowany przez czombera. Można nawet ten handel wymienny zrobić.

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
01-03-14 23:05
"Pomógł" przyznał(a):
czomber4 Offline
*

Liczba postów: 43

Ja mu tylko podałem przykłady gdzie może poszukać inspiracji i niczego nie sugeruje, to jaką walute wybierze zależy tylko od niego. Druga sprawa jest taka, że waluta ta może być w dużej mierze uzależniona od ogólnego zarysu fabuły i bardziej sprecyzowanych realiów w jakich mają się odbywać wydarzenia w grze. Dla przykładu akcja gry może się dziać na postapokaliptycznej pustyni pełnej oklepanych już w tej tematyce ludzi kanibali i walutą w tej sytuacji może być ludzka śmierdząca stopa (patrzy kilka wpisów wyżej) XD.

rpgmaker.eu
Jeżeli materiały z mojej strony okazały się pomocne, nie bój się użyć któregoś z przycisków społecznościowych. Pomóż mojej stronce się rozwijać :)
01-03-14 23:13
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Alkohol i Energia atomowa
01-03-14 23:16
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

X-Tech napisał(a):Energia atomowa
W tym kierunku radzę szukać. Mogą to być jakieś baterie wodorowe czy coś :)
01-03-14 23:55
"Pomógł" przyznał(a):
Megaeloelo Offline
*

Liczba postów: 22

Mi najabardziej pasuje handel mozesz zrobic tak pokazac wybor co sie chce np : 1kg tytoniu albo 2 kapsle i tak dalej wtedy jezeli chcemy tyton to ustawiasz warunek jezeli gracz ma w ekwipunku no nie wiem moze 7 kapsli to nam zabiera te 7 kapsli i daje 1kg tytoniu a jezeli nie mamy to pisze ze nie mamy wystarczajacej liczby kapsli , kislu , bobkow i nie wiadomo czego a najlepiej na koncu wiadomosci w nawiasie napisz czego i ile potrzeba . I tak robisz dalej i kolejne strony i gotowe oto handel .

I see you , but you're not me!
02-03-14 11:04
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS