Wybór członków drużyny
Aktualny czas: 28-04-26, 18:39 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Wybór członków drużyny
kardox Offline
*

Liczba postów: 4

pytajnik Wybór członków drużyny

Hej wszystkim. Potrzebuję pomocy do swojego projektu w postaci informacji, w jaki sposób mógłbym wybierać i edytować swoją drużynę w trakcie gry... Dokładniej poszukuję sposobu podobnego do tego z Final Fantasy VII, gdzie w dowolnym momencie gry mogliśmy decydować kto w naszej drużynie jest, a kto ma ją opuścić. Chce stworzyć grę, w której to bohater zdecyduje o składzie jakim będzie grał i które postacie postanowi zlevelować. Nie potrzebuje dokładnej wersji z FFVII, że wszystko będzie dostępne pod telefonem(właściwie to nawet nie mogę, bo w moim świecie nie ma takich przedmiotów jak telefony), tylko bym mógł przyjść na przykład, do domu jednego z bohaterów i zamienić go z wybranym przeze mnie członkiem drużyny, po czym nasz stary towarzysz, byłby dostępny w innym miejscu gotów do ponownej rekrutacji. Mam nadzieje, że zostałem zrozumiany i znajdzie się ktoś gotów pomóc, dziękuje za poświęcony czas i czekam na jakiś odzew :aww:
04-04-15 13:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

RE: Wybór członków drużyny

W mejkerze mamy taką opcję jak 'Zmień drużynę'. XD

EDIT:

@DÓŁ:
Wcale nie trolluję :P

Chodzi mi o to, że można łatwo zrobić na zdarzeniach z tą komendą.
I z warunkami :
Sprawdzasz warunek, czy dana postać jest w drużynie czy nie. I można opcje na przemian dawać etc.

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-15 13:42 przez ADI.)
04-04-15 13:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
kardox Offline
*

<Klask, klask, klask>
Dzięki za opcje, dodaj i usuń bohatera. Nigdy ich nie zauważyłem.

EDIT. Żeby uniknąć takich trollodpowiedzi, chce by to GRACZ wybierał kogo usunąć z drużyny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-15 13:36 przez kardox.)
04-04-15 13:34
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

Odznaczając opcje initialize przy dodaniu bohatera, pozwoli Ci to na dodanie usuniętego wcześniej ziomka z takim stanem jaki był, alw to chyba wiesz. Sądzę, że rozwiązaniem może być też skrypt z Parallel Worlds gdzie w dowolnym momencie mogłeś zmienić ich, jednak nie znam jego źródła, coś później poszukam.
04-04-15 13:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
kardox Offline
*

@ADI
Myślałem nad tym, jednak byłoby z tym dużo zachodu, bo musiałbym 7 postaci tak przerobić by to wszystko działało, bardziej by mi się przydał warunek "Gdy nie ma bohatera w drużynie", jednak takiego nie ma.
Ostatecznie zrobię coś w stylu, usuwania całej drużyny w wyznaczonym miejscu i dobierania drużyny na miejscu, po prostu zmniejszę ilość latania za bohaterami w ten sposób.
@Athanor
Chętnie spojrzę na ten skrypt jeżeli go znajdziesz, w razie czego inaczej postaram się to ogarnąć.
04-04-15 13:54
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Co najmniej trzy dostępne skrypty w sieci:
http://www.hbgames.org/forums/viewtopic.php?t=42719
http://rmrk.net/index.php?topic=33028.0
http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=2049

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
04-04-15 14:37
"Pomógł" przyznał(a): kardox
kardox Offline
*

Ten drugi skrypt jest świetny ^_^
Co prawda, będę musiał trochę pozmieniać przez to świat, ale nadal gra jest w wczesnej fazie, więc to nie będzie problem. Wielkie dzięki za link ;)
04-04-15 15:41
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS