Crepusculum deus - game of the RPG edytion (ZAPOWIEDZ)
Aktualny czas: 20-06-25, 21:08 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Crepusculum deus - game of the RPG edytion (ZAPOWIEDZ)
Hobar Offline
*

Liczba postów: 152

Crepusculum deus - game of the RPG edytion (ZAPOWIEDZ)

WSTĘP

Witam was wszystkich serdecznie, chciałbym przedstawić swoją pierwszą grę z gatunku CYBERPUNK, gra jest troszkę niedopracowana przez swoje roztrzepanie umysłowe (milion myśli, zero spokoju) co przeważnie jeszcze sam robię tą grę co prawda to jeszcze demo ale jak dobrze pójdzie to może i pełna wersja wyjdzie.

Opis gry

w skrócie:
Gra ma mieć dużo rozbudowanych systemów jakich są np INFOLINK, gra nawiązuje ściśle do gier takich jak Septerra Core i Deus Ex, wracając jeszcze do systemów jakie są w grze jest no system także walki w czasie rzeczywistym główną dominującą bronią jest broń palna oraz broń biała, nie zabraknie broni ciężkich jak bazooka, ale w grze nie będzie można sie spotkać z określeniem jak bazooka a raczej RPG-R4 i tym podobne... naziemne nazwy (masło maślane). Zmodyfikowany system dialogu itd. Ze względu, że w demie które wyjdzie za niedługo kiedy ? trudno mi określić czas... Ale już wkrótce,
znajduje się dużo wulgarnych rzeczy i obrazków +18 zalecam by ta gra była grana przez dobrze ukształtowanych psychicznie graczy

Fabuła

Gra toczy w roku 2043 w stanach zjednoczonych głównie cała rozrywka kręci się wokół świata gdyż są lokacje jak Hong Kong, Chicago, Tokyo, Isuma itd. Nasz bohater Harlon Fort został stworzony przez ogranizacje rządową ICRS, Harlon to nie człowiek a humanoid i zdolnościach wgrywania sobie augumentacji (dodatków do mieśni) co ułatwia nam to grę bo dodaje (leczenie, miotacz ognia, stalowa skóra itd) ale wszystko ma swój koniec, nasz Humanoid jest zasilany bioenergią, jezeli sie skonczy spokojnie żyć będzie ale nie będize mógł uruchomić swoich augumentacji. Wracając w fabułę Harlon jest kontrolowany przez SI zwanego Icariusem to jedna z tych SI które ma władze nad SI w dalszych przygodach w pełnej wersji będzie aż 7 SI gdzie nasz bohater będize musiał stawić czoła, ale to nie bedzie łatwe... bohater będzie musial zwiedzić swiat w poszukiwaniu modułów, częsci, ludzi do stworzenia siebie jako BOGA by móc stawić czoła pozostałym SI które oplatają swiat, niestety by gra była naziemna została wprowadzona PATOLOGIA mozna ja spotkać w niektorych miastach (prostytucja, alkohol, narkotyki, dilerka, wulgarny język), bohater może obsługiwać multum broni w demie będą 3 typy broni (bron biała, palna, ciezka) po jednej sztuce a w pełnej będzie duży wachlarz.

OPIS POSTACI (demo):

HARLON FORT :

Humanoid ktory został stworzony na potrzeby rządowe głównym kontrolerem jest SI o nazwie ICARIUS ktory jest rzadowym projektem korporacji ICRS.

ICARIUS:

SI ktore zostalo stworzone przez grupe Majestic 12 ale zostalo wstrzymane zaraz po wycieku ifnormacji o istnieniu tej grupy, SI
zmartwychstało w 2022 roku i rozwijało siebie samą tworząc SI ktore
jest ograniczone tylko przez jedno... pojemność dysku gdzie wartosc jego siegala to 22 Peta.

DOKTOR FEIBS

Doktorek ktory prowadzil nad Harlonem badania i trenowal go w akademi, główny projektant wbudowanej zdalnie przekazu ifnormacyjnego zwanego INFOLINKIEM

A za title dziekuje Yoroi ;)

ITD. w pełnej wersji

SCREENY:
[Obrazek: 21ec7yq.png]

[Obrazek: 2lwp35d.png]

[Obrazek: 23vfhxx.png]

[Obrazek: 2zs8i9k.png]

[Obrazek: dgtoic.png]

i must see u perfect body and face my dear and my dear sister
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-16 01:33 przez Hobar.)
06-01-16 01:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Crepusculum deus - game of the RPG edytion (ZAPOWIEDZ)

Łeee :roll: popsułeś moje title i umieściłeś na nim cztery zupełnie zbędne napisy.
Nie wiem kim jest Icarius, ale ładnie się podpisał. :lol2:

Za to mapki calkiem fajne. :aww:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
06-01-16 01:26
"Pomógł" przyznał(a):
Hobar Offline
*

Skoro Yoroi uważasz że to fakycznie wygląda źle to poprawie bo pomyslałem ze zmodyfikuje ale niestety... lipa wbacz za bezczeszczenie :D

06-01-16 01:29
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Mam dziwne wrażenie, że ta gra jest ciut chaotyczna, ale to tylko wrażenie, bo mogę się mylić. No i oczywiście jest to wersja nad którą pewno popracujesz i oszlifujesz ten diamencik. :) Ja trzymam kciuki.

Spoiler: (Otwórz)
06-01-16 02:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Jestem troszkę w kropce, bo nie wiem co właściwie mam sądzić o tej grze... chyba po prostu podsumuję moje myśli jednym słowem:

Nie.
06-01-16 03:27
"Pomógł" przyznał(a):
Keibi Offline
*

Liczba postów: 22

W całej tej zapowiedzi najlepiej mi się spodobał ekran tytułowy. Co do mapek (których najbardziej się czepiam zawsze w grach z RPG makera) to są w miarę jako tako, choć są wkurzające mnie błędy (np. te dziwne kształty dywanów - kto takie dywany szyje?! - jeśli mi dasz adres producenta takich dywanów, to cofnę swoje słowa...) Fabuła dość typowa -
Hobar napisał(a):by móc stawić czoła pozostałym SI które oplatają swiat
walka dobrego "Harlona" ze złymi "SI". Co do innych rzeczy, to się nie wypowiem, dopóki
nie ujrzę choćby dema.
Choć jeszcze jedna rzecz moją uwagę zwróciła...
Hobar napisał(a):została wprowadzona PATOLOGIA mozna ja spotkać w niektorych miastach (prostytucja, alkohol, narkotyki, dilerka, wulgarny język)
Jeśli to będzie mądrze wprowadzone, to nie mam nic przeciwko, ale jeśli co drugi NPC każde swoje zdanie będzie zaczynał od słów na k, na ch, na p, to nie będzie to wyglądało zbyt dobrze.
Tak więc po prostu czekam na demo, i wtedy powiem coś więcej...
06-01-16 12:19
"Pomógł" przyznał(a):
Hobar Offline
*

http://www.filedropper.com/gra_1 tutaj juz jest demo ;)

06-01-16 12:38
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

(06-01-16 01:02)Hobar napisał(a):  Ze względu, że w demie które wyjdzie za niedługo kiedy ? trudno mi określić czas... Ale już wkrótce,

Zapowiedź sprzed kilku godzin. Hah... Wtedy nie wiedziałeś kiedy będzie DEMO.

Boshee...
Jakież tempo. XD

Mapki takie sobie, do poprawy na bank dywany, dialogi - przynajmniej te co na screenshotach, nie są taj trochu poprawne.
Fabularnie troszke chaotycznie. Nie widzę motywacji do działania naszego bohatera w sumie. Obudził się z postanowieniem: "Dziś zniszczę wrogie SI." :P

Pobieram demówę, pogram, to wypowiem się więcej :D

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
06-01-16 16:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

To mnie też zastanawia, czemu tak wcześnie jest demo. Hmm może najpierw dobrze dopracuj projekt?. Ja rozumiem, że ambicje wielkie i chęci też, ale musisz wykazać odrobinę cierpliwości.

Spoiler: (Otwórz)
06-01-16 18:03
"Pomógł" przyznał(a):
Hobar Offline
*

Chciałbym mieć jakąś pomoc :D bo mój czas wygląda w ten sposób, że szkołe mam od 8 do 15 potem 3 godziny utrzymywania serwerowni w szkole potem dom i nauka na robotę w grze ma zazwyczaj tylko sobote i niedziele, które zresztą.. wchodzą bardzo różnie. Jeżeli zechciałby kto pomóc niech pisze na prw :)

06-01-16 19:23
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS