Gothic - Zło Powraca
Aktualny czas: 24-04-25, 11:55 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Gothic - Zło Powraca
Sharkingv2 Offline
*

Liczba postów: 79

wykrzyknik Gothic - Zło Powraca

Fabuła:
Wszystko dzieje się 19 lat po wydarzeniach z Gothic 2 Noc Kruka, cała wyspa Khorinis wpada w szał gdy dowiaduje się o tym, że orkowie zamierzają zaatakować ich własności. Orkowie najpierw zaatakowali Najemników, którzy przyszli prosić o pomoc Straż z Khorinis, został im oddany do użytku cały port, następni padają atakom orków Magowie Ognia z klasztoru Innosa, też zwracają się z pomocą do Straży z Khorinis, i dostają do użytku Górne Miasto. Nowy bohater dołącza do jednej z tych 3 wymienionych gildii (Straż Miejska, Najemnicy, Magowie Ognia). Zależnie od tego jaką klasę wybrałeś będzie dostępne inne zakończenie gry. W każdej z klas będą dostępne inne zadnia, postaram się żeby zadania się nie powtarzały.

Screeny:
Opis Bohatera i Screen:
Screen: http://prnt.sc/ev917k
A więc bohater ma na imię, Mettys. Jest synem zamożnego małżeństwa, Matteo (Kupca) i Gritty (Byłej wdowy), Ma 19 lat.

Muzyka:
Gothic 2 Noc Kruka

Grafiki:
Z internetu, a także mojego autorstwa.

Postęp w tworzeniu:
STRAŻNIK:
Rozdział 1: 35%/100%
Rozdział 2: 0%/100%
Rozdział 3: 0%/100%
Rozdział 4: 0%/100%
Rozdział 5: 0%/100%
NAJEMNIK:
Rozdział 1: 0%/100%
MAG OGNIA:

Demo gry podeślę, gdy tylko skończę Rozdział 1 jako Strażnik. Spróbuję jak najszybciej.
11-04-17 21:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Sharkingv2 Offline
*

RE: Gothic - Zło Powraca

Witam! Chciałem ogłosić, że za kilkanaście dni wrzucę Demo Gothic - Zło Powraca. Wydaję mi się, że w tym lub w następnym tygodniu powinno demo już znaleźć się stronie.
16-07-17 19:49
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

No to czekamy. Bo jestem ciekawy, co tam wymyśliłeś. smiles

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
16-07-17 21:08
"Pomógł" przyznał(a):
Sharkingv2 Offline
*

wykrzyknik RE: Gothic - Zło Powraca

Fabuła:
Wszystko dzieje się 19 lat po wydarzeniach z Gothic 2 Noc Kruka, cała wyspa Khorinis wpada w szał gdy dowiaduje się o tym, że orkowie zamierzają zaatakować ich własności. Orkowie najpierw zaatakowali Najemników, którzy przyszli prosić o pomoc Straż z Khorinis, został im oddany do użytku cały port, następni padają atakom orków Magowie Ognia z klasztoru Innosa, też zwracają się z pomocą do Straży z Khorinis, i dostają do użytku Górne Miasto. Nowy bohater dołącza do jednej z tych 3 wymienionych gildii (Straż Miejska, Najemnicy, Magowie Ognia). Zależnie od tego jaką klasę wybrałeś będzie dostępne inne zakończenie gry. W każdej z klas będą dostępne inne zadnia, postaram się żeby zadania się nie powtarzały.

Screeny:
https://zapodaj.net/537ccf5f9f9e3.png.html
https://zapodaj.net/98b3a05244b75.png.html
https://zapodaj.net/c3c02cc7635d5.png.html

Nie będę wam zdradzał nazw lokacji! wink

Opis Bohatera:
Screen: https://prnt.sc/ev917k
A więc bohater ma na imię, Mettys. Jest synem zamożnego małżeństwa, Matteo (Kupca) i Gritty (Byłej wdowy), Ma 19 lat.

Muzyka:
Wszystko jest z Gothica 2 Noc Kruka

Grafika:
Większość jest z intenetu, ale kilka grafik jest moje. smiles

Skrypty:
Będę pisał co dodaje skrypt a nie jak się nazywa.
1. Tryb pełnoekranowy - Za pomocą przycisku F5 można włączyć tryb pełnoekranowy. Zapomniałem napisać w samouczku (Dziękuję Yoroiookami za podanie skryptu).smiles
2. Więcej slotów zapisu - Po prostu jest więcej slotów zapisu.
3. Ładniejsze Okno Ekwipunku - Ładniej wyglądające okno ekwipunku, jest po prostu milsze dla oka.
To już wszystkie skrypty.

Postęp w tworzeniu:
STRAŻNIK:
Rozdział 1: 100%/100%
NAJEMNIK:
MAG OGNIA:

Obiecałem wam, że jak stworzę Rozdział 1 jako Strażnik to wrzucę Demo gry, no i dotrzymałem słowa. Ale prawdę mówiąc myślałem, że to mniej czasu mi zajmie. :-|

UWAGA!
Najważniejszą rzeczą jaką tutaj dodaje jest oczywiście sama gra, właściwie Demo gry. Dodałem wam z RTP i bez RTP. Prócz gry najważniejszą rzeczą jest Poradnik, bez którego na pewno nie wykonacie wszystkich zadań w grze. To jest bardzo ważne, żebyście pobrali ten Poradnik (jak by co, to ten Poradnik jest w PDF). Prosiłbym także o podawanie błędów (w komentarzach lub na priv), jakie znaleźliście w grze. Postaram się je poprawić. I proszę podchodzić do tej gry ze zrozumieniem, to jest moja pierwsza gra jaką opublikowałem. DZIĘKUJĘ! :-)

SPECJALNA CZCIONKA (TRZEBA POBRAĆ):
https://zachowajto.pl/!8834i9n43zgq/goth...-kruka-ttf

DEMO GRY Z RTP:
http://www.mediafire.com/file/88fsn9haka...2a.RTP.exe

DEMO GRY BEZ RTP:
http://www.mediafire.com/file/z9whcbfhhr...C5%82a.exe

PORADNIK - POBIERAĆ!
http://www.mediafire.com/file/d49pjz7gjd...radnik.pdf

I jeszcze mam prośbę do was. Jeśli ktoś by umiał zrobić Title Screena, i GameOver do mojej Gry to bym był bardzo wdzięczny (Jeśli ktoś by mi mógł pomóc proszę pisać na priv), bo jak widać grafika pobrana z neta i przerobiona trochę w Paincie nie zrobiła na was wrażenia. mrgreen
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-17 16:40 przez Sharkingv2.)
19-07-17 00:34
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*

Liczba postów: 174

2 problemy są:
1) przy uruchomieniu pokazuje się błąd:
Spoiler: (Otwórz)
2) rozmiar muzyki da się zmniejszyć o połowę bez większych strat jakości

[Obrazek: userbar1.png]
19-07-17 09:12
"Pomógł" przyznał(a):
Sharkingv2 Offline
*

(19-07-17 09:12)AlmostNoRuby napisał(a):  2 problemy są:
1) przy uruchomieniu pokazuje się błąd:
Spoiler: (Otwórz)
2) rozmiar muzyki da się zmniejszyć o połowę bez większych strat jakości

A więc tak ten pierwszy błąd występuje dlatego, że chyba trzeba pobrać specjalną czcionkę. Link podam za niedługo w opisie Demo. A ten drugi problem z tą muzyką już postaram się zmniejszyć. Sorry za ta proste błędy ale 3 dni z rzędu siedzę do 4 w nocy i starałem się jak najszybciej skończyć i wrzucić.
19-07-17 10:30
"Pomógł" przyznał(a):
AlmostNoRuby Offline
*

Liczba postów: 174

(19-07-17 10:30)Sharkingv2 napisał(a):  A ten drugi problem z tą muzyką już postaram się zmniejszyć.
Już sobie sam zmniejszyłem. A tak na serio: ok.
(19-07-17 10:30)Sharkingv2 napisał(a):  Sorry za ta proste błędy ale 3 dni z rzędu siedzę do 4 w nocy i starałem się jak najszybciej skończyć i wrzucić.
Rozumiem smiles

[Obrazek: userbar1.png]
19-07-17 12:19
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Dialogi dosyć gothicowe, choć jest kilka błędów ortograficznych. Myślę, że mimo wszystko byłoby lepiej bez facesetów. Bardzo ładnie odtworzyłeś mapki, tylko gdy czasem idziemy do góry, perspektywa całkiem się zmienia. No i przez niektóre obiekty w domach można przechodzić.

Co do początku gry, to przydałby się opis klas przed wyborem, skoro gra każe nam wybrać taką która nam odpowiada.
A jeśli chodzi o system walki, to wilki są dziwnie ustawione i wyglądają na ogromne. A sama walka wydaje mi się jak na początek gry zbalansowana. Tylko niewiele można w sumie w tych walkach robić poza zwykłymi uderzeniami.

A co do zwiedzania, szkoda że z większością ludzi nie można porozmawiać chociaż trochę. smiles
Ogólnie wyszło lepiej niż myślałem i widać, że się jednak starasz. Tylko nie wiem, czy ta gra nie jest zbyt ambitna dla jednej osoby. Szczególnie z tyloma wyborami co do klas. Musiałaby być dosyć krótka i ciekawa.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-17 13:44 przez Yoroiookami.)
19-07-17 13:43
"Pomógł" przyznał(a):
Sharkingv2 Offline
*

Yoroiookami napisał(a):Dialogi dosyć gothicowe, choć jest kilka błędów ortograficznych. Myślę, że mimo wszystko byłoby lepiej bez facesetów. Bardzo ładnie odtworzyłeś mapki, tylko gdy czasem idziemy do góry, perspektywa całkiem się zmienia. No i przez niektóre obiekty w domach można przechodzić.

Co do początku gry, to przydałby się opis klas przed wyborem, skoro gra każe nam wybrać taką która nam odpowiada.
A jeśli chodzi o system walki, to wilki są dziwnie ustawione i wyglądają na ogromne. A sama walka wydaje mi się jak na początek gry zbalansowana. Tylko niewiele można w sumie w tych walkach robić poza zwykłymi uderzeniami.

A co do zwiedzania, szkoda że z większością ludzi nie można porozmawiać chociaż trochę. smiles
Ogólnie wyszło lepiej niż myślałem i widać, że się jednak starasz. Tylko nie wiem, czy ta gra nie jest zbyt ambitna dla jednej osoby. Szczególnie z tyloma wyborami co do klas. Musiałaby być dosyć krótka i ciekawa.

A więc tak, błędy ortograficzne postaram się poprawić. Co do facesetów, może tak zrobię, że tylko w zadaniach głównych pokażę face a w pobocznych i specjalnych je opuszczę. Z tą perspektywą to oto mi chodziło, bo inaczej dużo, dużo ciężej byłoby mi zrobić mapy. Te obiekty przez które można przechodzić spróbuję pozmieniać. Zamierzam zrobić opis klas, a co do walk to spróbuję je pozmieniać. W sumie to masz rację z tymi uderzeniami, że nic podczas walki się nie robi tylko uderza, dodam umiejętności. Spróbuję zrobić dialogi z większością mieszkańców w Khorinis. Uda mi się zrobić tą grę sam, tylko pisałem w opisie Dema, że potrzebowałbym kogoś kto zrobiłby mi ładniejszy Title Screen i GameOver, związane bardziej z Gothicem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-17 13:58 przez Sharkingv2.)
19-07-17 13:57
"Pomógł" przyznał(a):
Sharkingv2 Offline
*

Został poprawiony link z Poradnikiem do Demo gry, ponieważ wcześniej nie można było pobrać poradnika tylko coś z mediafire się pobierało.
19-07-17 16:41
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS